Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Model Year 2011: Επισκόπηση Μοντέλων Opel


* Agila: Ισχυρότερος βενζινοκινητήρας 1.2 ecoFLEX με Start/Stop εκπέμπει μόλις 116 g/km CO2
* Corsa: 1.3 CDTI τώρα με τεχνολογία Start/Stop
* Astra: Αποδοτικότεροι κινητήρες 1.7 CDTI και ένας νέος 1.4 Turbo με 88 kW/120 hp
* Meriva: Τρεις νέοι πετρελαιοκινητήρες και έκδοση ecoFLEX με 119 g/km CO2
* Insignia: 2.0 CDTI τώρα με Adaptive 4x4, έκδοση ecoFLEX με 129 g/km CO2
* Σειρά Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV): Ανανεωμένο Vivaro και νέα γενιά Movano


Οι μηχανικοί της Opel ποτέ δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και για το Model Year 2011 έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 σε όλη την προϊοντική γκάμα. Λανσάρεται η τεχνολογία Start/Stop και το Insignia προσφέρει τώρα το σύστημα Adaptive 4x4 της Opel με πετρελαιοκινητήρα.


Agila: Περισσότερη ισχύς και λιγότερες εκπομπές ρύπων από το βελτιωμένο βενζινοκινητήρα 1.2-λίτρων

Η τελευταία σειρά μοντέλων Agila περιλαμβάνει τώρα ένα νέο βενζινοκινητήρα 1.2 ecoFLEX με 69 kW/94 hp, (προηγούμενος κινητήρας: 63 kW/86 hp). Αυτός χρησιμοποιεί την τεχνολογία Start/Stop και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εξαγωγής και εισαγωγής για μεγαλύτερη απόδοση.


Το Agila 1.2 καταναλώνει μόλις...
5,0 lit. βενζίνης / 100 km και εκπέμπει 116 g CO2 με τεχνολογία Start/Stop, περίπου 2,5% λιγότερο από τον ίδιο κινητήρα χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό. Στον αστικό κύκλο, το σύστημα Start/Stop μειώνει τους ρύπους κατά 9%.

Τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος είναι τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα.


Corsa: Τώρα με Start/Stop και αποδοτικότερη έκδοση OPC

Η τεχνολογία οικονομίας καυσίμου Start/Stop προσφέρεται προαιρετικά για το Corsa 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και με το Corsa Van, για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών van. Αντί να λειτουργεί στο ρελαντί όταν το αυτοκίνητο σταματά στα φανάρια ή σε μία σιδηροδρομική διάβαση, ο κινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα μόλις ο οδηγός επιλέξει νεκρά στο κιβώτιο και αφήσει το συμπλέκτη. Όταν το φανάρι ανάψει πράσινο, ο οδηγός απλά πατά το πεντάλ του συμπλέκτη για επανεκκίνηση, επιλέγει πρώτη σχέση και ξεκινά. Περιορίζοντας το χρόνο λειτουργίας στο ρελαντί, ο κινητήρας εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και παράγει λιγότερο θόρυβο.

Στην κορυφή της γκάμας, το εντυπωσιακό Corsa OPC διατηρεί τις συναρπαστικές επιδόσεις του κινητήρα 1.6 turbo 141 kW/192 hp, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακή μείωση 0,6 l/100 km στην κατανάλωση καυσίμου που ισοδυναμεί με μείωση 9,5% στις εκπομπές CO2. Αυτή η υπεραποδοτική μονάδα απογειώνει το Corsa OPC από 0 στα 100 km/h σε 7,2 δευτερόλεπτα.

Η νέα οικογένεια Corsa διαθέτει ανανεωμένη γκάμα κινητήρων με επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών CO2 μειωμένα μέχρι 13% – και μεγαλύτερη ισχύ στις περισσότερες περιπτώσεις. Πέρα από την αύξηση της απόδοσης των κινητήρων, οι μηχανικοί της Opel προχώρησαν επίσης σε πλήρη αναβάθμιση του πλαισίου των Corsa, με αλλαγές σε ελατήρια, αποσβεστήρες, αντιστρεπτικές δοκούς και πίσω άξονα με στόχο τη βελτίωση της οδηγικής άνεσης χωρίς θυσίες στην ευελιξία και την οδηγική απόλαυση. Μία νέα ρύθμιση του Electric Power Steering (EPS), με ανανεωμένο λογισμικό και νέα κρεμαγιέρα προσφέρουν καλύτερο έλεγχο και αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης.

Meriva: Διεύρυνση γκάμας πετρελαιοκινητήρων diesel

Ο νέος Πρωταθλητής Ευελιξίας της Opel, η δεύτερη γενιά Meriva, διατίθεται τώρα με τρεις νέες μονάδες diesel ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κινητήρων της γκάμας σε οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από πέντε πετρελαιοκινητήρες και τρεις βενζινοκινητήρες που παράγουν από 55 kW/75 hp μέχρι 103 kW/140 hp.

Η νέα έκδοση 1.3 CDTI ecoFLEX συνδυάζει 21% περισσότερη ισχύ (70 kW/95 hp) και 11,2% λιγότερους ρύπους (119 g/km CO2) από την προηγούμενη (55 kW/75 hp). Νέες είναι και οι δύο ισχυρότερες εκδόσεις του 1.7 CDTI που διατίθενται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και παράγουν 81 kW/110 hp ή 96 kW/130 hp και ροπή μέχρι 300 Nm, με κατανάλωση μικτού κύκλου 5,2 lit./100 km.

Astra hatchback: Περισσότερες επιλογές κινητήρων

Ολοκληρώνοντας τη νέα οικογένεια Astra, η έκδοση station wagon, Astra Sports Tourer, θα παρουσιαστεί στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι (2 – 17 Οκτωβρίου). Θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές της φετινής χρονιάς.

Όπως στο Astra hatchback, η γκάμα βενζινοκινητήρων διευρύνεται με την εισαγωγή μιας έκδοσης 88 kW/120 hp του 1.4 turbo με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Καταναλώνει μόλις 5,9 l/100 km (138 g/km CO2). Ο κινητήρας αυτός προσφέρεται επιπλέον της έκδοσης 103 kW/140 hp που τώρα διατίθεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Οι περαιτέρω ρυθμίσεις των μηχανικών κινητήρων της Opel έχουν σαν αποτέλεσμα μείωση κατά 4% στην κατανάλωση μικτού κύκλου και στις εκπομπές CO2 και για τις δύο εκδόσεις 81 kW/110 hp και 92 kW/125 hp του 1.7 CDTI – με τις τιμές να φτάνουν στα 4,5 l/100 km και 119 g/km CO2.

Το Astra διατίθεται τώρα για πρώτη φορά με προσαρμοζόμενη ανάρτηση FlexRide της Opel σε συνδυασμό με το χαμηλότερο και σκληρότερο Σπορ πλαίσιο.

Σειρά μοντέλων Insignia: Μεγαλύτερη οικονομία, αθόρυβη λειτουργία και περισσότερο στυλ

Τα μοντέλα Insignia ecoFLEX – σε εκδόσεις sedan, hatchback και Sports Tourer station wagon – μετά από μία σειρά τεχνικών βελτιώσεων κατάφεραν να μειώσουν κατά 5% την κατανάλωση μικτού κύκλου και τις εκπομπές CO2.

Με τον κινητήρα 2.0 CDTI σε 96 kW/130 hp ή 118 kW/160 hp, οι τελευταίες εκδόσεις Opel Insignia ecoFLEX sedan καταναλώνουν τώρα μόνο 4,9 l/100 km, εκπέμποντας μόλις 129 g/km CO2. Για το Sports Tourer, οι νέες τιμές είναι 5,1 lit και 134 g/km αντίστοιχα. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τα μοντέλα αυτά επιτρέπουν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες (fleet) να μεγιστοποιήσουν τα φορολογικά οφέλη τους από το αυτοκίνητο.

Επιπλέον, όλοι οι πετρελαιοκινητήρες του Insignia ωφελούνται από βελτιώσεις που μειώνουν τους μηχανικούς θορύβους και τους θορύβους καύσης, συμβάλλοντας στην πιο αθόρυβη λειτουργία και στους λιγότερους κραδασμούς μέσα στην καμπίνα. Μία ένδειξη ανεβάσματος σχέσης στο ταμπλό είναι τώρα στάνταρ σε όλα τα μηχανικά κιβώτια.

Λόγω μεγάλης ζήτησης του συστήματος Adaptive 4x4 του Insignia, η Opel αποφάσισε να συνδυάζει μετάδοση AWD με πετρελαιοκινητήρα για πρώτη φορά. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης μπορεί να συνδυαστεί με τον κινητήρα 118 kW/160 hp 2.0 CDTI, προσφέροντας στους οδηγούς του Insignia όλα τα πλεονεκτήματα ευστάθειας, πρόσφυσης και συμπεριφοράς του Adaptive 4x4 και την οικονομική οδήγηση ενός diesel.

Οι σχεδιαστές εσωτερικού της Opel φροντίζουν επίσης για τη σύγχρονη και μοντέρνα εμφάνιση του Insignia. Οι καμπίνες των Sport και Cosmo διατίθενται τώρα με ένα πολυτελές δερμάτινο σαλόνι ‘Indian Summer’ στη ζεστή απόχρωση του κονιάκ. Αυτό αποτελεί ένα ισχυρό στυλιστικό στοιχείο, ενώ η αίσθηση ποιότητας υπογραμμίζεται από χαρακτηριστικές ραφές στα καθίσματα, στα ένθετα θυρών, στο τιμόνι και στον επιλογέα ταχυτήτων. Η ‘λεπίδα’, το σύμβολο του Insignia, είναι επίσης ραμμένη στα καθίσματα και στα πατάκια.

Για σπορ εμφάνιση το νέο Sport Edition Pack της Opel συνδυάζεται με ένα jet black εσωτερικό στις εκδόσεις Sport και Cosmo. Αυτό υιοθετεί OPC-Line Interior & Exterior packs που περιλαμβάνουν σπορ τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων από δέρμα, αλουμινένια πεντάλ και σκούρα οροφή για την καμπίνα. Εξωτερικά, ξεχωρίζουν οι χαμηλωμένοι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα φαρδύτερα μαρσπιέ και οι ζάντες αλουμινίου 19 ή 20 ιντσών.

Σειρά Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) Opel: Μοντέλα για κάθε είδους ανάγκη

Το βελτιωμένο Opel Vivaro αποκτά νέα χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων μία εκσυγχρονισμένη, πιο οικονομική γκάμα πετρελαιοκινητήρων και cockpit νέας σχεδίασης, ενώ προσφέρονται τώρα τέσσερα νέα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Οι εκδόσεις του 2.0 CDTI με 66 kW/90 hp και 84 kW/114 hp διατίθενται τώρα με φίλτρο σωματιδίων diesel (DPF). Η μειωμένη κατανάλωση και των δύο κινητήρων 2.0 CDTI με τεχνολογία DPF έχει θετικές προεκτάσεις στο λειτουργικό κόστος. Ανάλογα με το μοντέλο και την έκδοση, η κατανάλωση μικτού κύκλου κυμαίνεται μεταξύ 7,5 και 7,8 l/100 km. Η εξίσου ισχυρή και αποδοτική έκδοση ecoFLEX του Combi καταναλώνει μόλις 7,4 l/100 km.

Το νέο, πρόσφατα λανσαρισμένο Opel Movano ξεχωρίζει με καινοτόμες τεχνολογίες, εξαιρετική λειτουργικότητα και οικονομία. Η εκτεταμένη γκάμα αμαξωμάτων για το model year 2011 περιλαμβάνει και οχήματα με ειδικές μετατροπές που προσφέρονται κατόπιν παραγγελίας από το εργοστάσιο, όπως εκδόσεις κλειστού τύπου, με ανατρεπόμενο πίσω τμήμα, ανατρεπόμενο προς τρεις κατευθύνσεις και με ανοιγόμενα πλαϊνά τμήματα. Η πλούσια γκάμα επιλογών αποδεικνύει περίτρανα των εξαιρετική πολυμορφικότητα και ευελιξία του Movano.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...