Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εδραιώνεται η συμπερίληψη της Fiat S.p.A. στους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Fiat S.p.A. καταλαμβάνει ηγετική θέση στους Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones, με συνολική βαθμολογία 93/100, σε σύγκριση με το μέσο όρο 70/100 που έλαβαν οι εταιρείες στον τομέα της Αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με αξιολόγηση του SAM, του ομίλου που ειδικεύεται στον τομέα των βιώσιμων επενδύσεων.

Οι Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Δείκτες DJSI αποτελούν τους πιο έγκυρους μετοχικούς δείκτες και δικαίωμα να εισαχθούν έχουν μόνο όσες εταιρείες κρίνονται κορυφαίες στην κατηγορία τους όσον αφορά τη βιώσιμη διαχείριση των εργασιών τους. Για το λόγο αυτό, περιλαμβάνονται μόνο εταιρείες που... καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις, τόσο από οικονομικής όσο και από κοινωνικής και περιβαλλοντικής άποψης. Το 2010/2011 υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό εταιρειών από τον τομέα των Αυτοκινητοβιομηχανιών που έγιναν δεκτές στον Παγκόσμιο Δείκτη DJSI. Εκτός από τη Fiat, περιλαμβάνονται δύο ακόμη εταιρείες: η BMW και η Volkswagen.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Στη Fiat πασχίζουμε καθημερινά να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της οικονομικής λογικής και της κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, για να διασφαλίσουμε ότι χτίζουμε κάτι εποικοδομητικό, καλύτερο και μεγάλης διάρκειας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η εδραίωση της συμπερίληψης της Fiat στους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones είναι μια σημαντική αναγνώριση που μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα στάνταρ μας και να τα διατηρούμε στο πιο υψηλό επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια του 2009, ο Όμιλος πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα.

Στον τομέα της οικολογίας, η Fiat αναγνωρίστηκε ως η αυτοκινητοβιομηχανία με περισσότερο σεβασμό στο περιβάλλον στην Ευρώπη, καθώς τόσο η Fiat όσο και ο Όμιλος διαθέτουν τα αυτοκίνητα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 (πηγή: Jato Dynamics).

Με το σύστημα MultiAir για βενζινοκινητήρες και το σύστημα MultiJet II για πετρελαιοκινητήρες, η Fiat Powertrain Technologies εδραίωσε τη θέση της ως πρωτοπόρος στον τομέα των κινητήρων με καινοτόμες τεχνολογίες που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και τη μείωση των εκπομπών CO2. Η δέσμευση αυτή συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια του 2010 με την κυκλοφορία του δικύλινδρου TwinAir που περιορίζει τις εκπομπές CO2 μέχρι και 30% σε σύγκριση με αντίστοιχους κινητήρες των ίδιων επιδόσεων.
Όπως και το 2009, ολόκληρη η γκάμα μεσαίων και βαρέων φορτηγών, καθώς και εμπορικών οχημάτων της Iveco είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές σχετικά με τις εκπομπές αερίων Enhanced Environmentally-friendly Vehicles (EEV), που είναι οι πιο αυστηρές στην Ευρώπη.

Η εταιρεία CNH - Case New Holland ολοκλήρωσε τη δημιουργία του ABS SuperSteer™, της πρώτης εφαρμογής τεχνολογίας ABS σε τρακτέρ, που θα εξασφαλίζει βελτιωμένη ικανότητα ελιγμών και σημαντικά προηγμένη ασφάλεια, ακόμη και στις πιο απότομες κλίσεις του εδάφους.

Η θέση της εταιρείας Magneti Marelli στην κορυφή της βιώσιμης κινητικότητας εδραιώθηκε με τις σημαντικές προόδους που σημείωσε στην τηλεματική, και ειδικά στον τομέα του infomobility (υπηρεσίες πληροφόρησης για τις μεταφορές).

Το Ερευνητικό Κέντρο της Fiat συνέχισε το ρόλο του ως κέντρο του Ομίλου για την επιστημονική ανάπτυξη, εργαζόμενο εντατικά σε διάφορα πρότζεκτ και διεθνείς ερευνητικές πλατφόρμες και καταθέτοντας 29 νέες αιτήσεις για ευρεσιτεχνίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος συνέχισε το έργο του για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Για παράδειγμα, σε ολόκληρο τον κόσμο, τα εργοστάσια του Ομίλου Αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat περιόρισαν τις εκπομπές CO2 ανά κατασκευαζόμενο όχημα κατά 12,6% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς και τη χρήση νερού ανά κατασκευαζόμενο όχημα κατά 9,7%.

Όσον αφορά στην κοινωνική μας δέσμευση, το 2009 ήταν μια πολύ έντονη χρονιά εξαιτίας των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης στην πραγματική οικονομία. Ο Όμιλος Fiat διαχειρίστηκε τις συνέπειες της κρίσιμης αυτής κατάστασης στην οικονομία για τους εργαζόμενους με αίσθημα βαθιάς ευθύνης, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι επενδύσεις για τη βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας στον εργασιακό χώρο συνεχίστηκαν και οι δείκτες συχνότητας ατυχημάτων και σοβαρότητας ατυχημάτων μειώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Όμως η αντίληψη του Ομίλου Fiat για τη βιωσιμότητα δεν σταματά εδώ.

Κατά τη διάρκεια του έτους οι προμηθευτές ευαισθητοποιήθηκαν προς μια πιο υπεύθυνη διαχείριση των εργασιών τους μέσω της διάδοσης οδηγιών βιωσιμότητας και την αποτίμηση του επιπέδου συμμόρφωσής τους προς αυτές τις οδηγίες.

Η Fiat ισχυροποίησε τη δέσμευσή της προς τις τοπικές κοινωνίες, δεσμεύοντας 21,8 εκατομμύρια € (+16% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος) για την υποστήριξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής τους ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http://sostenibilita.fiatgroup.com

Κριτήρια επιλογής
Τα κριτήρια επιλογής του DJSI εξετάζουν μια σειρά δεικτών σε κάθε έναν από τους τρεις τομείς (οικονομία, περιβάλλον και κοινωνία) που συνιστούν την έννοια της βιωσιμότητας.

Ο οικονομικός τομέας περιλαμβάνει μια ανάλυση της εταιρικής διακυβέρνησης, της διαχείρισης κρίσεων, του κώδικα δεοντολογίας, της διαχείρισης επωνυμίας και της διαδικασίας τεχνολογικής καινοτομίας. Η ανάλυση της περιβαλλοντικής διάστασης καλύπτει τους τομείς των περιβαλλοντικών εκθέσεων, τα συστήματα πολιτικής και διαχείρισης, την υπεύθυνη διαχείριση προϊόντος, τη στρατηγική για τις κλιματικές αλλαγές και τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την ενεργειακή απόδοση. Από κοινωνικής άποψης, οι παράγοντες που λήφθηκαν υπ’ όψιν περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και διαχείριση ανθρώπινου κεφαλαίου, τη δέσμευση στις τοπικές κοινωνίες, την υγεία και την ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού και τη δέσμευση προς τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
www.sustainability-indexes.com/

[FIAT]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...