Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού: Συναίσθημα και Κίνηση για το Μέλλον


  • Παγκόσμιο Ντεμπούτο: GTC Paris,  Το Νέο Πρωτότυπο της Opel Συνδυάζει Ταχύτητα και Ομορφιά
  • Παγκόσμια Πρεμιέρα: Astra Sports Tourer, Αθλητής Παντός Εδάφους
  • Νέο Meriva: Διευρυμένη Γκάμα Πετρελαιοκινητήρων για τον Πρωταθλητή Ευελιξίας
  • Οικογένεια ecoFLEX: Νέες Εκδόσεις  με Μειωμένες Εκπομπές CO2
  • Ampera: Ηλεκτρικό Όχημα Εκτεταμένης Αυτονομίας Έτοιμο για Παραγωγή το 2011





Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες και αρκετές νέες συναρπαστικές εκδόσεις, η  Opel φέρνει το ‘συναίσθημα στην κίνηση’ και την ‘ηλεκτροκίνηση’ στο  Mondial de l’Automobile 2010 στο Παρίσι (2 – 17 Οκτωβρίου), στο πιο πολυεπισκεπτόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.


Περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πρωτότυπο GTC Paris, το Astra Sports Tourer, το station wagon του επιτυχημένου μικρομεσαίου μοντέλου, το νέο Meriva με διευρυμένη γκάμα πετρελαιοκινητήρων και σημαντικά νέα μέλη στην οικογένεια Opel ecoFLEX. Επίσης, θα μάθουν για τις εξελίξεις του Ampera, του επαναστατικού ηλεκτρικού οχήματος εκτεταμένης αυτονομίας της Opel.




Παγκόσμιο Ντεμπούτο: GTC Paris, Το Νέο Πρωτότυπο της Opel Συνδυάζει Ταχύτητα και Ομορφιά



‘And the speed was pure beauty’ (‘Και η ταχύτητα είχε γνήσια ομορφιά’). Αυτή η απλή φράση από τη διάσημη νουβέλα του Richard Bach, Jonathan Livingston Seagull ενέπνευσε το όραμα για το νέο πρωτότυπο...
GTC Paris της Opel. Είναι κάτι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με το όχημα που η Opel το χάραξε με λέιζερ στην ταπετσαρία των καθισμάτων.


Το όνομα GTC Paris εκφράζει αφενός το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, αφετέρου τη μοντέρνα πόλη όπου θα κάνει το ντεμπούτο του. Είναι ένα σπορ μικρομεσαίο hatchback με εντυπωσιακές αναλογίες και ανάγλυφες επιφάνειες, τυπικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας Opel.





Παγκόσμια Πρεμιέρα για το Astra Sports Tourer, τον Αθλητή Παντός Εδάφους της Opel,



Το πεντάθυρο Astra που λανσαρίστηκε στο 2009 IAA έτυχε εξαιρετικής υποδοχής με σχεδόν 200.000 παραγγελίες σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τώρα το μοντέλο Astra Sports Tourer παρουσιάζεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το κομψό station wagon διαθέτει κορυφαία πρακτικότητα μέσα από ένα σπορ και μοντέρνο σχήμα.


Αν και μοιράζεται το ίδιο σχεδιαστικό DNA της Opel και το όνομα Sports Tourer με το μεγαλύτερο αντίστοιχο μοντέλο του Insignia, το Astra Sports Tourer έχει τη δική του δυναμική αλλά πρακτική απήχηση. Η ελκυστική του εμφάνιση συνδυάζεται με άφθονες και ευέλικτες δυνατότητες μεταφοράς αποσκευών.  Μία αποδοτική σχεδίαση του χώρου φόρτωσης και προηγμένα χαρακτηριστικά αυξάνουν τη λειτουργικότητα, με τη χωρητικότητα να κυμαίνεται από 500 μέχρι 1550 λίτρα. Με τις πλάτες των καθισμάτων αναδιπλωμένες, το μήκος του χώρου φόρτωσης αυξάνεται στα 1835 mm, 28 mm παραπάνω από του σημερινού Astra wagon.


Το νέο Astra Sports Tourer σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη φόρτωση, ενώ οι επίπεδες επενδύσεις στα τοιχώματα του χώρου φόρτωσης βελτιστοποιούν τον ωφέλιμο χώρο, εξαλείφοντας τις περιττές, δύσχρηστες γωνίες. Οι μηχανικοί της Opel έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην αύξηση της λειτουργικότητας ενσωματώνοντας χαρακτηριστικά από πολυτελή station wagon με σπάνια αίσθηση ποιότητας και ακρίβειας.


Εξέλιξαν ένα νέο σύστημα Πίσω Καθισμάτων FlexFold, που επιτρέπει την αναδίπλωση των διαιρούμενων 60/40 – αναδιπλούμενων πλατών των πίσω καθισμάτων με το πάτημα ενός μπουτόν που βρίσκεται στα πλαϊνά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης: Με την ηλεκτρική απελευθέρωση ενός ελατηρίου ενεργοποιείται αυτόματα η ταχεία αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το Astra Sports Tourer είναι το πρώτο μικρομεσαίο wagon που διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό.


Το Easy Access Cover του χώρου αποσκευών εξαφανίζεται με απλή πίεση. Το κάλυμμα μαζεύεται με μία γρήγορη κίνηση του χεριού. Τα δύο νέα χαρακτηριστικά  προέρχονται επίσης από την πολυτελή κατηγορία.


Οι οικογένειες και οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το Astra Sports Tourer θα απολαμβάνουν την αρμονική και ανάγλυφη αισθητική της καμπίνας του πεντάθυρου hatchback. Το ταμπλό σχήματος φτερού και οι ρέουσες φόρμες του cockpit δημιουργούν μία αίσθηση ευρυχωρίας και προστασίας ταυτόχρονα.


Η καμπίνα είναι πρακτική και άνετη. Οι χρήστες του Sports Tourer θέλουν να αποθηκεύουν διάφορα αντικείμενα εκεί που τα χρειάζονται, όχι μόνο στο χώρο αποσκευών. Για το σκοπό αυτό έχουν προστεθεί 25 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα, διπλάσιος σε σχέση με το wagon προηγούμενης γενιάς. Για μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα μοναδικά εμπρός εργονομικά καθίσματα στην κατηγορία που έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών για τις παθήσεις της πλάτης του Aktion Gesunder Rűcken (AGR).


Το Astra Sports Tourer διαθέτει υψηλή ποιότητα κατασκευής και ενσωματώνει συναρπαστικές καινοτομίες της Opel που κάνουν τη ζωή πιο άνετη και την οδήγηση ασφαλέστερη. Μεταξύ αυτών είναι το προσαρμοζόμενο μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide, το προσαρμοζόμενο σύστημα εμπρόσθιου φωτισμού AFL+, τα εργονομικά εμπρός καθίσματα και η εμπρός κάμερα Opel Eye που αναγνωρίζει σήματα οδικής κυκλοφορίας και προειδοποιεί τους οδηγούς οι οποίοι άθελά τους παρεκκλίνουν από τη λωρίδα τους. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Opel εξελίσσουν ένα ενσωματωμένο σύστημα σχάρας ποδηλάτου FlexFix δεύτερης γενιάς, που θα λανσαριστεί για το Sports Tourer του χρόνου.




Νέο Meriva: Διευρυμένη γκάμα πετρελαιοκινητήρων για επιδόσεις με οικονομία



Στο Παρίσι, το Meriva, ο νέος Πρωταθλητής Ευελιξίας της Opel, θα παρουσιάσει όλη τη γκάμα των κινητήρων του. Τρεις νέοι σημαντικοί πετρελαιοκινητήρες  προστίθενται στους δύο diesel και τους τρεις βενζινοκινητήρες με τους οποίους κυκλοφόρησε το μοντέλο. Έτσι οι πελάτες έχουν τώρα οκτώ επιλογές κινητήρων από 55 kW/75 hp μέχρι 103 kW/140 hp – υπερτερώντας κατά πολύ του ανταγωνισμού.



Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών της Opel να μειώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, η νέα έκδοση 1.3 CDTI ecoFLEX συνδυάζει 21% περισσότερη ισχύ (70 kW/95 hp) και 11,2% λιγότερους ρύπους (119 g/km CO2) σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο ecoFLEX. Επίσης νέες είναι οι δύο ισχυρές εκδόσεις του 1.7 CDTI που παράγουν αντίστοιχα 81 kW/110 hp και 96 kW/130 hp και μέχρι 300 Nm ροπής για κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο 5,2 lit./100 km. Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες του Meriva εφοδιάζονται επίσης με φίλτρα σωματιδίων στάνταρ και πληρούν τις προδιαγραφές Euro 5.


Πέρα από αυτή την πλούσια γκάμα κινητήρων υιοθετούνται ποικίλες καινοτομίες που βελτιστοποιούν την αξιοποίηση και ευελιξία χώρου του νέου Opel Meriva.





Σημαντικά νέα μοντέλα στη γκάμα Opel ecoFLEX



Αποδεικνύοντας τη συνεχή προσπάθεια της Opel να βελτιώσει την απόδοση της οικογένειας ecoFLEX, η γκάμα έχει αλλάξει σημαντικά τους έξι τελευταίους μήνες. Νέα για το Παρίσι είναι τα Corsa και Agila με τεχνολογία Start/Stop: το Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX και το Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX.


Η Opel προσφέρει τώρα την τεχνολογία Start/Stop με το Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp) και το βενζινοκίνητο Agila 1.2 (69 kW/94 hp) μαζί με μία αναβάθμιση Euro 5 και ένα πακέτο βελτιστοποίησης κινητήρων που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση σε συνθήκες πόλης. Μέχρι το τέλος του 2011, όλες οι σημαντικές σειρές μοντέλων θα προσφέρουν την τεχνολογία Start/Stop που μειώνει τις εκπομπές CO2.

Η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί στο Insignia ecoFLEX από 5,2 l/100 km και 136 grams στα 4,9 l/100 km και 129 grams, κάτι που αποδεικνύει τη δέσμευση της μάρκας στη δημιουργία διαφόρων καινοτομιών οι οποίες μπορούν να μειώσουν και τελικά να καταργήσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο, να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές CO2 και να ενθαρρύνουν την ενεργειακή ποικιλομορφία.




Πρεμιέρες μοντέλων Opel ecoFLEX Μέγιστη ισχύς

(kW/hp)
Κατανάλωση μικτού κύκλου

(l/100 km)
Εκπομπές CO2 μικτού κύκλου

(g/km)
Βενζινοκίνητο Agila 1.2 ecoFLEX – Start/Stop 69/94 5.0 116
Corsa 1.3 CDTI – Start/Stop 55/75 4.0 105
Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX 70/95 4.5 119
Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX 118/160 4.9 129

Opel
Ampera: Ηλεκτρικό Όχημα Εκτεταμένης Αυτονομίας Πηγαίνει Οπουδήποτε, Οποτεδήποτε

Στόχος της Opel είναι να προσφέρει το πρώτο ηλεκτρικό  όχημα εκτεταμένης αυτονομίας στην Ευρώπη. Και η πιο εξελιγμένη έκδοση του Opel Ampera, που παρουσιάζεται στο Παρίσι, αποδεικνύει ότι η μάρκα ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα για έναρξη της παραγωγής στα τέλη του 2011.
Το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Ampera θα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη, κατάλληλο για καθημερινή οδήγηση.  Με ένα μοναδικό σύστημα ηλεκτροκίνησης που παρέχει ζωηρή επιτάχυνση και αθόρυβη λειτουργία, το πεντάθυρο Ampera μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες, προσφέρει πλούσιο χώρο αποσκευών, ενώ η αυτονομία του μπορεί να επεκταθεί πάνω από 500 χλμ. Το Ampera θα είναι κατάλληλο για τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων των περισσότερων Ευρωπαίων πελατών. Για παράδειγμα, σχεδόν το 80% των Γερμανών οδηγών διανύουν κάτω από 50 km καθημερινά. Το Ampera κινείται με ηλεκτρισμό πάντα και σε όλες τις ταχύτητες. Για διαδρομές μέχρι 60 km, την ισχύ παρέχει η ηλεκτρική ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh. Όταν κινείται με ηλεκτρισμό από τη μπαταρία, το Ampera έχει μηδενικές εκπομπές CO2. Αν η ενέργεια της μπαταρίας πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ο βενζινοκινητήρας/γεννήτρια επεκτείνει τη συνολική αυτονομία του οχήματος πάνω από 500 χλμ. με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ. Η μπαταρία επαναφορτίζεται (σε περίπου τρεις ώρες με 230v) συνδέοντας το σύστημα φόρτισης του οχήματος σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, Αντίθετα με ένα συμβατικό, ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας, το Ampera καταργεί το στρες της αυτονομίας. Προσφέρει στους οδηγούς την ηρεμία και τη σιγουριά ότι δεν θα ακινητοποιηθούν λόγω άδειας μπαταρίας.
Περισσότερες από 280 κυψέλες ιόντων λιθίου στη μονάδα της μπαταρίας σχήματος Τ προσφέρουν πλούσια ισχύ. Η σχεδόν αθόρυβη μονάδα ηλεκτροκίνησης παράγει 370 Nm άμεσης ροπής, το αντίστοιχο των 150 hp, επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου και τελική ταχύτητα 161 km/h.
Το Ampera θα προσφέρεται επίσης σε δεξιοτίμονη έκδοση στη Βρετανία από τη Vauxhall.
[GM MEDIA - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...