Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο «σκληρός» CEO της General Motors

O Daniel Akerson είναι ο νέος CEO της General Motors. Ο Akerson καταλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου τη θέση του Edward Whitacre Jr, ενώ από το νέο έτος θα εκτελεί παράλληλα και χρέη προέδρου.

Η επιλογή του Daniel Akerson από το Δ.Σ. της General Motors, εντυπωσίασε τους ειδικούς της αγοράς καθώς δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο 61χρονος Akerson από τον οποίο η αγορά αναμένει σημαντικές κινήσεις, έχει διατελέσει CEO της Nextel Communications και της XO Communications.

Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι είναι...
κατάλληλος για τη θέση αυτή. Αυστηρά προσηλωμένος στις βασικές αρχές της διοίκησης, θεωρείται ιδιαίτερα αυστηρός και δεν συγχωρεί εύκολα τα λάθη των συνεργατών του, κάτι που, όπως λέγεται, θεωρήθηκε ιδιαίτερα θετικό από τα μέλη της ειδικής ομάδας διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει συστήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Akerson που «μετράει» αρκετό διάστημα στο Δ.Σ. της GM, έχει ήδη δώσει ήδη αρκετά δείγματα γραφής για την αυστηρότητα με την οποία διοικεί.

Το περασμένο φθινόπωρο αποκαλύφθηκε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είχε χάσει περίπου 1 δισ. δολάρια στοιχηματίζοντας σε κορεατικό συνάλλαγμα. Όταν το Δ.Σ. ενημερώθηκε για το «χαμένο στοίχημα», ο τότε CEO Frederick Henderson το χαρακτήρισε απλά μία λάθος επένδυση· ο Akerson διαφώνησε ανοιχτά και ζήτησε να πέσουν κεφάλια, καθόσον μάλιστα αυτή η απερίσκεπτη κίνηση έγινε κατά το διάστημα που είχαν περικοπεί οι αμοιβές όλων των στελεχών και παράλληλα γίνονταν χιλιάδες απολύσεις για να διασωθεί η εταιρεία.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...