Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8ήμερο οδικής ασφάλειας στη Θεσ/νίκη

Από 1 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2010 θα γίνει το 8ήμερο οδικής ασφάλειας με επικεφαλής την Νομαρχία Θεσσαλονίκης και συνδιοργανωτές της προσπάθειας αυτής το περιοδικό αυτοκινήτου Auto Τρίτη Βορείου Ελλάδος, το Mediterranean Cosmos, ο κορυφαίος στον κόσμο Γερμανικός οργανισμός ασφάλειας DEKRA και το Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Με τους καλύτερους simulator του κόσμου
Κατά το 8ήμερο αυτό οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν δύο εξελιγμένους...
εξομοιωτές οδήγησης (simulator) οι οποίοι θα φθάσουν για το σκοπό στη Θεσσαλονίκη από τη Γερμανία. Ο ένας είναι εξομοιωτής επιβατικού αυτοκινήτου, ο δε άλλος ένας ολόκληρος τράκτορας φορτηγού και αφορά οδήγηση επαγγελματικού οχήματος. Οι δύο αυτοί εξομοιωτές θεωρούνται οι τελειότεροι στον κόσμο από πλευράς τεχνολογίας και επιλέχθηκαν διότι εμπεριέχουν όλη την σύγχρονη εμπειρία και αναλύσεις από τις χιλιάδες δοκιμές και crash test της DEKRA σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημειώστε, ακόμη, ότι η DEKRA είναι σύμβουλος σε θέματα οδικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υψηλή τους τεχνολογία και τα προγράμματα τα οποία διαθέτουν, έχουν αποσπάσει την έγκριση πολλών ασφαλιστικών εταιρειών στη Γερμανία, με αποτέλεσμα όσοι οδηγοί εκπαιδεύονται σε αυτούς να έχουν σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρά τους.


2 ταξίδια δωρεάν στο DTM

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, δύο τυχεροί που θα οδηγήσουν τους εξομοιωτές θα ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν (επίπεδο VIP) στο Hockenheim της Γερμανίας 16 & 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον εκεί αγώνα του DTM, (Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού).


Eco drive-test drive
Παράλληλα, κατά το 8ήμερο της ασφάλειας, με κεντρικό μήνυμα eco driving διοργανώνεται το 2ο Mega Test Drive 2010, με περισσότερα από 100 νέα μοντέλα, ενώ οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τους σωστούς τρόπους οικολογικής & ασφαλούς οδήγησης, καθώς και για θέματα υγραεριοκίνησης.


Ζωντανή συναυλία
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, διοργανώνεται την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, ζωντανή συναυλία με τον καλλιτέχνη Ηλία Ζάικο και τους Blues Wire προκειμένου και με τον τρόπο αυτό να γίνουν πιο κατανοητά τα διάφορα μηνύματα ασφάλειας, κυρίως στους νέους, που αφορούν το αλκοόλ και την οδήγηση. Η συναυλία θα δοθεί εμπρός από την ειδική κατασκευή η οποία αφορά την «ανασφάλεια» της πίσω σειράς καθισμάτων στο αυτοκίνητο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Δωρεάν αλκοολόμετρα και έντυπο ασφάλειας
Η προσπάθεια για την αποφυγή της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ θα συνδυαστεί και με την δωρεάν διανομή χιλιάδων αλκοολόμετρων, σύγχρονων προδιαγραφών Ε.Ε. αλλά κι ενός ενημερωτικού περιοδικού ασφαλείας 36σελίδων στους οδηγούς επισκέπτες.


Το ποδήλατο και οι κρυφοί του κίνδυνοι
Μέσω της ανεξάρτητης ομάδος ποδηλατών Θεσσαλονίκης Bike Respect θα αναλύονται καθημερινά τα μυστικά της ποδηλατοκίνησης, οι κίνδυνοι κατά την κίνηση στην πόλη, θα παρουσιαστεί ο εγκεκριμένος εξοπλισμός ασφαλείας, καθώς και το πως επιλέγουμε σωστά το ποδήλατο για τον καθένα από εμάς. Ακόμη, θα αναλύεται ο τρόπος ασφάλισης ποδηλάτου που είναι σχεδόν άγνωστος στους χρήστες του. Και όλα αυτά, επειδή το ποδήλατο τον τελευταίο καιρό δείχνει μια εξαιρετική δυναμική στην κοινωνία μας. Ακόμη οι μικροί επισκέπτες της εκδήλωσης μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με το «ταξίλατο» το μοναδικό ποδήλατο ταξί!


Τομή στην οδική ασφάλεια
Προκειμένου να γίνουν καλύτερα αντιληπτά τα πολύ σημαντικά μηνύματα, δημιουργήθηκε μια πρωτότυπη ξύλινη κατασκευή διαστάσεων 3Χ3 μέτρων, η οποία αφορά την… ανασφάλεια των πίσω καθισμάτων. Η κατασκευή αυτή θα βρίσκεται στον χώρο όπου θα λειτουργούν οι εξομοιωτές, στον χώρο στάθμευσης Ρ4 του Mediterranean Cosmos. Στόχος και φιλοδοξία των οργανωτών είναι να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη κατασκευή και να παρουσιαστεί σε πολλά σημεία τόσο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδος. Με τίτλο «ζήστε στην ανασφάλεια του πίσω καθίσματος» θα γίνει προσπάθεια να επικοινωνηθεί ένα εντελώς διαφορετικό, πρωτότυπο και άκρως επίκαιρο μήνυμα.


Και οι δάσκαλοι οδήγησης παρόντες
Κοντά στην προσπάθεια αυτή βρίσκεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εκπαιδευτών. Σε ειδικό χώρο θα έχουν το δικό τους περίπτερο με υπολογιστές, όπου οι επισκέπτες θα διαγωνίζονται σε ειδικά τεστ υποψηφίων οδηγών. Ακριβώς δίπλα, θα λειτουργεί ένας εξομοιωτής ζωνών ασφαλείας. Στον μηχανισμό αυτό ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να καθίσει δεμένος με τη ζώνη του στο κάθισμα και να αισθανθεί το τι ακριβώς σημαίνει ένα «απλό» κτύπημα των 12 χλμ / ώρα!

Αγωνιστικά αυτοκίνητα
Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ) θα έχει τον δικό του χώρο, όπου θα εκθέτει αγωνιστικά αυτοκίνητα μελών του. Οι οδηγοί και μέλη του ΑΟΘ θα ενημερώνουν καθημερινά για τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας των αγωνιστικών αυτοκινήτων και θα εξηγούν γιατί δεν θα πρέπει να γίνονται στο δρόμο επικίνδυνες επιδείξεις με συμβατικά αυτοκίνητα.


Ο χώρος διεξαγωγής
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στον χώρο στάθμευσης Ρ4, ακριβώς δίπλα από τον χώρο των καφέ.


Εταιρική κοινωνική ευθύνη
Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στηρίζουν την προσπάθεια αυτή οι εταιρείες ΑΝΟΡ A.E. NISSAN, η νέα κάθετη εξουσιοδοτημένη μονάδα Nissan της Θεσσαλονίκης στην περιφερειακή οδό, η Cosmote, τα κορυφαία ελαστικά Continental, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΜΕΛ, τα κέντρα τεχνικού ελέγχου AUTECO, η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων DRIVE S.A. η εταιρεία αναλύσεων τροχαίων ατυχημάτων ATECO, η μεταφορική εταιρεία των αδελφών Θωμαίδη, η εταιρεία πραγματογνωμόνων Χ. Γκλαβόπουλος και συνεργάτες, η πρωτοποριακή εταιρεία επεξεργασίας ξύλου EUROCO, o ΑOΘ και η ανεξάρτητη ομάδα ποδηλατών Θεσσαλονίκης BikeRespect, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, οι εφημερίδες Αγγελιοφόρος, Κυριακάτικος Αγγελιοφόρος, και οι Διαδρομές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...