Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πράσινο φως από ΕΕ για την εξαγορά της Volvo...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα την άδειά της για την εξαγορά της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely και την κινεζική κρατική επενδυτική εταιρία Daqing.

Η συναλλαγή, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά από κινεζικής πλευράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό, σηματοδοτεί την πλήρη είσοδο του ασιατικού οικονομικού γίγαντα στον ευρωπαϊκό κατασκευαστικό ορίζοντα.

Η ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού τονίζει σε ανακοινωθέν της πως...
κατέληξε στο συμπέρασμα πως η επιχείρηση αυτή «δεν θα εμπόδιζε κατά σημαντικό τρόπο την τρέχουσα κατάσταση του ανταγωνισμού» στην Ευρώπη.
Η Volvo Automobile, που αποτελεί τον κατασκευαστικό τομέα «ιδιωτικών οχημάτων» της εταιρείας, είχε πωληθεί το 1999 στην αμερικανική Ford, η οποία στις 28 Μαρτίου ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Geely για τη μεταπώληση της Volvo έναντι 1,8 δισ.δολαρίων, τιμή σχεδόν τέσσερις φορές μικρότερη από το τίμημα που είχε καταβάλλει για την απόκτησή της.

Η Daqing είναι επενδυτική εταιρεία ανήκουσα στις αρχές της πόλης Ντατσίνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα.
Σύμφωνα με τη σουηδική τηλεόραση, η εταιρεία θα αποκτήσει το 40% της Volvo Automobile.

Η Geely ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αναπτύξει τη Volvo στην κινεζική αγορά αυτοκινήτων, η οποία έχει καταστεί η πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, πιθανότητα υπερκάλυψης των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών δεν υπάρχει, καθώς η Geely «πρακτικώς δεν πωλεί ιδιωτικά οχήματα στην Ευρώπη».

Οι Βρυξέλλες τονίζουν πως η άδεια εξαγοράς της Volvo από τις δύο κινεζικές εταιρείες δεν «διακυβεύει» οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση στον τομέα των κρατικών βοηθειών, που μπορούν να διοχετευθούν σε άλλους τομείς των δραστηριοτήτων της εταιρείας.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...