Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θέμα επιβίωσης για τη Honda η ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων Στροφή της ιαπωνικής εταιρείας στην κατασκευή φιλικότερων προς το περιβάλλον οχημάτων

Τα σχέδιά της για την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2012 στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία ανακοίνωσε χθες η αυτοκινητοβιομηχανία Honda, στην προσπάθειά της να καλύψει το έδαφος με τους ανταγωνιστές της στην «κούρσα» κατασκευής φιλικότερων προς το περιβάλλον αυτοκινήτων. Η δεύτερη μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προανήγγειλε επίσης για το ίδιο έτος τη δρομολόγηση ενός υβριδικού μοντέλου πρίζας, με κατανάλωση έως και 60 χλμ. ανά λίτρο βενζίνης. Τα υβριδικά πρίζας χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με τα κανονικά υβριδικά, τα οποία η Honda παράγει ήδη σε δύο μοντέλα, με τη διαφορά ότι παρέχουν τη δυνατότητα επαναφόρτισης από μία απλή πρίζα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα οχήματα αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος του έτους.

Ο πρόεδρος της Honda Τακανόμπο Iτο τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Honda δεν θα έχει μέλλον σε περίπτωση που δεν επιτύχουμε μία σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα». «Τα επόμενα δέκα χρόνια θα αποτελέσουν ένα πραγματικό τεστ για την επιβίωση της Honda εν μέσω των μεγάλων αλλαγών, σε μία εποχή αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης και αλλαγών στην παγκόσμια οικονομική δομή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος από τη συνέντευξη Tύπου.

Στροφή 180 μοιρών

Η ανακοίνωση της Honda για την κατασκευή φιλικότερων προς το περιβάλλον αυτοκινήτων σηματοδοτεί στροφή 180 μοιρών στη στρατηγική της εταιρείας. Το 2007, ο τότε πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Τακέο Φουκούι, είχε δηλώσει ότι τα υβριδικά οχήματα πρόσφεραν ελάχιστα περιβαλλοντικά οφέλη για να αξίζουν τον κόπο να επενδύσεις σε αυτά. «Στον κ. Φουκούι δεν άρεσαν οι μπαταρίες, αλλά εγώ έχω διαφορετική άποψη», υπογράμμισε ο κ. Iτο. «Τώρα, ως πρόεδρος, έχω επιταχύνει τη συγκεκριμένη διαδικασία», συμπλήρωσε.

Η στροφή προς τα «πράσινα» οχήματα έρχεται στο κατάλληλο χρονικό σημείο για να ανταποκριθεί σε νέες σκληρές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου και ενός κανόνα της Καλιφόρνιας, που απαιτεί το 3% των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών στην πολιτεία να αποτελούν οχήματα μηδενικών ρύπων έως το 2012. Εκτός αυτού, η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει μέχρι το 2020 να αυξήσει το ποσοστό υβριδικών οχημάτων στη χώρα από το τωρινό 10% σε 20% με 30%, καθώς και την ενίσχυση του μεριδίου υβριδικών με πρίζα στο 20% των συνολικών πωλήσεων.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...