Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η CHEVROLET ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ VOLT ΜΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΚΤΩ ΕΤΩΝ/100.000-ΜΙΛΙΩΝ


  • Η εγγύηση για τη μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής του Volt είναι πιο ολοκληρωμένη από οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρικού αυτοκινήτου
  • Και τα 161 εξαρτήματα της μπαταρίας πέρασαν τον έλεγχο αντοχής σε ακραίες θερμοκρασίες, εδάφη και στυλ οδήγησης
  • Το εργοστάσιο μπαταριών της GM στο Brownstown Township, Mich., θα ξεκινήσει κανονική παραγωγή τον Αύγουστο
To ηλεκτρικό όχημα Chevrolet Volt με εκτεταμένη αυτονομία θα προσφέρει στους Αμερικανούς πελάτες μία απαράμιλλη, στάνταρ εγγύηση...
οκτώ ετών / 100.000 μιλίων (160.000 km) για την προηγμένη μπαταρία του ιόντων λιθίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, πιο ολοκληρωμένη εγγύηση μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος η οποία είναι και μεταβιβάσιμη, χωρίς χρέωση στους επόμενους ιδιοκτήτες του.
«Οι μπαταρίες του Chevrolet Volt έχουν ξεπεράσει τους στόχους απόδοσης και είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν στο δρόμο», δήλωσε ο Micky Bly, εκτελεστικός διευθυντής της GM, τομέα παγκόσμιων ηλεκτρικών συστημάτων. «Οι Αμερικανοί πελάτες μας υιοθετούν την τεχνολογία που θα τους βοηθήσει να μειώνουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο. Με τη σειρά μας, εμείς δεσμευόμαστε απέναντι στους πελάτες μας να προσφέρουμε τα υψηλότερα πρότυπα αξίας, ασφάλειας, ποιότητας, επιδόσεων και αξιοπιστίας για οκτώ χρόνια/ 100.000 μίλια».
Η ολοκληρωμένη εγγύηση μπαταρίας του Volt καλύπτει και τα 161 εξαρτήματα μπαταρίας - το 95% των οποίων σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη GM, και το σύστημα θερμικής διαχείρισης, το σύστημα φόρτισης και τα εξαρτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Το Volt είναι το μοναδικό ηλεκτρικό όχημα που μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις καιρικές και οδηγικές συνθήκες, χωρίς περιορισμούς ή ανησυχία για ακινητοποίηση από άδεια μπαταρία. Έχει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα και λειτουργεί με ηλεκτρισμό συνεχώς. Για τα πρώτα 60 χιλιόμετρα, το Volt κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρισμό που είναι αποθηκευμένος σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16-kWh, χωρίς χρήση καυσίμου και με μηδενικούς ρύπους. Όταν η ενέργεια της μπαταρία πέσει σε χαμηλά επίπεδα ένας κινητήρας/γεννήτρια τίθεται σε λειτουργία επεκτείνοντας την αυτονομία σε κάτι λιγότερο από 500 χλμ. με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου.
Η προηγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου του Volt είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει την αξία, ασφάλεια, ποιότητα, απόδοση, αντοχή και αξιοπιστία της Chevrolet. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μπαταρίας περιλαμβάνουν:
  • Θερμική διαχείριση για αντοχή και αξιοπιστία: Το Volt είναι το μοναδικό ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής με μπαταρία που θερμαίνεται ή ψύχεται. Η μπαταρία είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει αξιόπιστη λειτουργία σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές μέχρι ‑25 βαθμούς Κελσίου ή υψηλές έως +50 βαθμούς Κελσίου. Όταν ο καιρός είναι ψυχρός, η μπαταρία θα προθερμαίνεται (ακόμα και κατά τη διάρκεια της φόρτισης) για να παρέχει πλήρη χωρητικότητα. Σε περιβάλλον υψηλών θερμοκρασιών που αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση, η μπαταρία του Volt ψύχεται (επίσης ακόμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης). Το σύστημα θερμικής διαχείρισης του Volt τροφοδοτείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης από την μπαταρία ή τον κινητήρα/γεννήτρια.
  • Διάγνωση για ασφάλεια και απόδοση: Το σύστημα διαχείρισης του Volt παρακολουθεί συνεχώς τη μπαταρία σε πραγματικό χρόνο για βέλτιστες λειτουργίες. Πάνω από 500 διαγνωστικές λειτουργίες εκτελούνται 10 φορές το δευτερόλεπτο, παρακολουθώντας τη μπαταρία. Το 85% των διαγνώσεων διασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία της μπαταρίας, ενώ το υπόλοιπο 15% παρακολουθεί την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
  • Σχεδίαση κυψελών και χημεία για απόδοση και επιδόσεις: Η επιλογή πρισματικής κυψέλης της GM και η χημεία ιόντων λιθίου, σπινελίου, μαγγανίου, είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή απόδοση ισχύος, με μια κατάλληλα διατηρημένη θερμοκρασία. Αυτό επιτρέπει καλύτερη επιτάχυνση στο όχημα και αυξημένη αναγεννητική πέδηση για βελτιωμένη απόδοση του αυτοκινήτου.
  • Διαχείριση ενέργειας για αντοχή: Η πλήρης φόρτιση ή αποφόρτιση μιας μπαταρίας μειώνει τη διάρκεια ζωής της. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του Volt ποτέ δεν φορτίζει ούτε αποφορτίζει πλήρως τη μπαταρία. Η μπαταρία του Volt έχει πάνω και κάτω ‘ουδέτερες ζώνες’ για να διασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δοκιμή για αντοχή, αξιοπιστία, ασφάλεια και απόδοση
Οι μηχανικοί της GM έχουν ολοκληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μίλια και τέσσερα εκατομμύρια ώρες ελέγχου δοκιμάζοντας τις μπαταρίες του Volt από το 2007, καθώς και τα εννέα στοιχεία και τα 288 κελιά κάθε μονάδας. Οι ομάδες εξέλιξης, ελέγχου και δοκιμών εξετάζουν χιλιάδες προδιαγραφές και έχουν ελέγξει και τα 161 εξαρτήματα της μπαταρίας του Volt, το 95% των οποίων σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τη GM.
Μεταξύ των δοκιμών είναι, βραχυκύκλωμα, σκουριά, σκόνη, σύγκρουση, βύθιση σε νερό, συντριβή και διείσδυση καθώς και, έκθεση και εναλλαγές σε ακραίες θερμοκρασίες σε συνδυασμό με δυναμική μεταβαλλόμενη οδήγηση (Κύκλοι οδήγησης Shake, Bake and Roll).
Έτοιμη για παραγωγή
Το εργοστάσιο της GM στο Brownstown, που ξεκίνησε την παραγωγή πρωτότυπων μπαταριών των Ιανουάριο, σύντομα θα αρχίσει την κανονική παραγωγή τους.
«Κινούμεθα γρήγορα για να ικανοποιήσουμε τους πελάτες και να διασφαλίσουμε ότι το λανσάρισμα του Volt ακολουθεί το σχετικό χρονοδιάγραμμα», δήλωσε η Nancy Laubenthal, επικεφαλής τους Εργοστασίου Μπαταριών του Brownstown. «Τον περασμένο Αύγουστο ανακοινώσαμε την επένδυση στη μονάδα του Brownstown και τον Ιανουάριο κατασκευάσαμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη μονάδα μπαταρίας. Τώρα τελειώνουμε τις μπαταρίες προ-παραγωγής και σύντομα θα κατασκευάζουμε μπαταρίες παραγωγής για τα Chevrolet Volt που θα παραδοθούν στους εμπόρους πριν από το τέλος της χρονιάς».
Πέρσι, το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας επέλεξε 45 εταιρίες, πανεπιστήμια και οργανισμούς σε 28 πολιτείες – μεταξύ των οποίων το εργοστάσιο της GM στο Brownstown – τα οποία μοιράστηκαν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βραβεία για την ηλεκτροκίνηση και την κατασκευή μπαταριών και τον εξηλεκτρισμό του τομέα μεταφορών. Σχεδόν τα μισά από τα βραβεία είναι σχεδιασμένα για μονάδες παραγωγής, κυψελών, μπαταριών και υλικών, στο Michigan.
Σχετικά με τη Chevrolet
Η Chevrolet είναι η κορυφαία παγκόσμια μάρκα της General Motors με ετήσιες πωλήσεις περίπου των 3,5 εκατομμυρίων οχημάτων σε περισσότερες από 130 χώρες. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα αυτοκινήτων σε πωλήσεις και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στο κόσμο. Η Chevrolet Europe προσφέρει πρακτικά οικονομικά αυτοκίνητα με ελκυστική, χαρακτηριστική σχεδίαση και εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής. Μετά το επαναλανσάρισμά της στην Ευρώπη το 2005, η Chevrolet υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της σε πάνω από 500.000 μονάδες το 2008. Το 2009, η Chevrolet διατήρησε το μερίδιό της στην Ευρωπαϊκή αγορά, στο 2,3%, με πωλήσεις 426.000 αυτοκινήτων. Η Chevrolet έχει ένα δίκτυο 2.900 εμπόρων και σημείων τεχνικής υποστήριξης στην Ευρώπη. Η γκάμα της Chevrolet περιλαμβάνει το νέο αυτοκίνητο πόλης Spark, το μικρό Aveo, το μικρομεσαίο Cruze sedan, το Captiva SUV, το μεσαίο Epica και τη θρυλική σπορ Corvette. Το 2011, η Chevrolet θα λανσάρει το Orlando, ένα νέο οικογενειακό van, το Camaro coupe & cabrio, το νέο Aveo και το Cruze hatchback, ενώ θα κυκλοφορήσει εκ νέου το Captiva SUV με τέσσερις νέους κινητήρες. Οι μεγαλύτερες αγορές της Chevrolet στην Ευρώπη είναι η Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία. Η μάρκα ιδρύθηκε από τον Ελβετό μετανάστη Louis Chevrolet το 1911 και ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των εκατό χρόνων της με το λανσάρισμα του επαναστατικού ηλεκτρικού οχήματος εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt.
chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...