Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ράλι Βουλγαρίας (9 – 11 Ιουλίου 2010)

Απόλυτη κυρίαρχος
74285_low.jpg
Απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα της Βουλγαρίας αναδείχθηκε η Citroën. Mε τους Loeb και Sordo να κάνουν το πρώτο 1-2 για τη Citroën Total World Rally Team για το 2010, οι Solberg και Ogier ολοκλήρωσαν το θρίαμβο, επιτρέποντας στη Citroën να πανηγυρίσει το πρώτο 1-2-3-4 στην ιστορία της στο WRC.

Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ημέρες του αγώνα, το τελευταίο σκέλος του Ράλι Βουλγαρίας ήταν αρκετά σύντομο. Επίσης σε σχέση με τον άστατο καιρό των προηγουμένων ημερών, ο ήλιος την τελευταία ημέρα δεν άφησε αμφιβολίες στις ομάδες για την επιλογή των ελαστικών. Με 40δλ. διαφορά από τον δεύτερο Dani Sordo, o Sébastien Loeb ξεκίνησε την Κυριακή με στόχο να διασφαλίσει την πρωτοπορία του. Από την άλλη πλευρά ο Sordo έχοντας μόλις 4,7δλ. διαφορά από τον τρίτο Petter Solberg δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πιέσει ώστε να υπερασπιστεί τη θέση του. Τελικά ο ισπανός οδηγός κατάφερε να διατηρήσει τη δεύτερη θέση, στοιχείο που όχι απλά του επέτρεψε να προσφέρει τα μέγιστα στην συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, αλλά και να μεγαλώσει την αυτοπεποίθηση του για τη συνέχεια της χρονιάς.
Η 58η νίκη στο θεσμό για τον Loeb ανέβασε τη διαφορά του από τους διώκτες του στο πρωτάθλημα στους 49 βαθμούς. «Όλοι πήγαν τέλεια. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά την πρώτη ημέρα, δημιουργήσαμε μια σημαντική διαφορά το Σάββατο και έτσι σήμερα τα πράγματα ήταν πιο απλά», δήλωσε ο Loeb δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στον Sordo για τον πολύ καλό αγώνα που έκανε. Με τους Petter Solberg και Sébastien Ogier να κατακτούν την τρίτη και τέταρτη θέση, ο διευθυντής της Citroën Racing Team ήταν ενθουσιασμένος για το πρώτο 1-2-3-4 της εταιρείας στο WRC. «Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απόδειξη των δυνατοτήτων του C4 WRC, είτε σε επίπεδο εργοστασιακής ομάδας, είτε στα χέρια ιδιωτών. Ο Seb και ο Dani μας... βοήθησαν να αυξήσουμε τη διαφορά μας στη βαθμολογία των κατασκευαστών και έτσι ο βασικός μας στόχος επετεύχθη.»         

 ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΡΑΛΙ
Νικητές ειδικών διαδρομών
1ο σκέλος – SS1 έως SS4: Sébastien Loeb (Citroën C4)
2ο σκέλος – SS5: Loeb – SS6: Dani Sordo (Citroën C4) – SS7: ακυρώθηκε (για λόγους ασφαλείας) – SS8 έως SS10: Petter Solberg (Citroën C4).
3ο σκέλος – SS11 P. Solberg - SS12: Sordo – SS13: P. Solberg – SS14 Sébastien Ogier (Citroën C4).

Καλύτερες επιδόσεις: Loeb & P. Solberg από 5 – Sordo, 3 – Ogier, 1.
Τελική κατάταξη του Ράλι Βουλγαρίας (υπόκεινται σε έγκριση από τη FIA)
1 Loeb / Elena   Citroën C4   3h 02m 39.2s
2 Sordo / Marti   Citroën C4    +29.5s
3 P. Solberg / Patterson  Citroën C4   +36.3s
4 Ogier / Ingrassia  Citroën C4   +1m 55.0s
5 Hirvonen / Lehtinen  Ford Focus   +3m 17.8s
6 Latvala / Anttila  Ford Focus   +4m 28.5s
7 Andersson / Andersson Ford Focus   +5m 25.2s
8 Turan / Sziros   Peugeot 307   +7m 04.0s
9 Wilson / Martin  Ford Focus   +9m 28.6s
10 H. Solberg / Minor  Ford Fiesta   +13m 06.0s   

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΡΑΛΙ
CTWRT_Bulgarie_10.jpg

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις εξελίξεις στο WRC  και την πορεία της CITROËN δείτε το http://www.citroen-wrc.com/

Δελτίο Τύπου Citroen

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...