Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Astra Sports Tourer: ‘Αθλητής’ Παντός Εδάφους



  • Σπορ, κομψή εμφάνιση και ευέλικτη συμπεριφορά
  • Κορυφαία πρακτικότητα από ένα μικρομεσαίο wagon
  • Διευρυμένη γκάμα κινητήρων με προσθήκη της τεχνολογίας Start/Stop




Rűsselsheim. Η Opel λανσάρει το Astra Sports Tourer – ένα κομψό wagon που διαθέτει κορυφαία πρακτικότητα σε σπορ και μοντέρνα γραμμή. Το μικρομεσαίο wagon προτίθεται να συνεχίσει την εξαιρετική επιτυχία πωλήσεων της πεντάθυρης έκδοσης για την οποία έχουν γίνει περισσότερες από 160.000 παραγγελίες σε μόλις έξι μήνες.


Υιοθετώντας το σχεδιαστικό DNA της Opel και το όνομα Sports Tourer από το μεγαλύτερο μοντέλο της οικογένειας Insignia, το Astra Sports Tourer γοητεύει με το δυναμισμό και την πρακτικότητά του: Η υψηλή αισθητική του συνδυάζεται με πλούσιους και ευέλικτους αποθηκευτικούς χώρους. Η έξυπνη σχεδίαση του χώρου αποσκευών μαζί με προηγμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά αυξάνουν τη χωρητικότητα στα 1550 λίτρα.


Το Astra Sports Tourer διακρίνεται για την υψηλή ποιότητά του και περιλαμβάνει συναρπαστικές καινοτομίες της Opel για μεγαλύτερη άνεση και ασφαλέστερη οδήγηση. Μεταξύ αυτών είναι το προσαρμοζόμενο μηχανοτρονικό πλαίσιο FlexRide, ο προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός AFL+, τα εργονομικά συστήματα εμπρός καθισμάτων και η εμπρός κάμερα Opel Eye που αναγνωρίζει οδικά σήματα και προειδοποιεί τους οδηγούς όταν άθελά τους παρεκκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Opel εξελίσσουν την επόμενη γενιά του συστήματος σχάρας ποδηλάτου FlexFix, το οποίο θα λανσαριστεί για το Sports Tourer του χρόνου.


Τα μοντέλα wagon κατά παράδοση έχουν ένα ποσοστό περίπου 25% επί όλων των πωλήσεων Astra στην Ευρώπη, πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο της μικρομεσαίας κατηγορίας που βρίσκεται στο 17%. Το νέο Astra Sports Tourer βασίζεται στη μοναδική ικανότητα και τεχνογνωσία την οποία επιδεικνύει η Opel επί 50 και πλέον χρόνια στη σχεδίαση και κατασκευή station wagon. Η Opel ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων στην Ευρώπη που λανσάρισε αυτό το στυλ αμαξώματος στην ήπειρο αυτή με το Rekord CarAvan το 1953. Συνέχισε να εξελίσσει το σχήμα προσθέτοντας στυλ και δυναμική γοητεία στη γνήσια λειτουργικότητα που είδαμε για πρώτη φορά στο Ascona Voyage του 1971.


Το Astra Sports Tourer θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο...
Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού (2-24 Οκτωβρίου), και θα αρχίσει να πωλείται το Νοέμβριο.



Ευφυής σχεδίαση χώρων με προηγμένα χαρακτηριστικά


Το νέο Astra Sports Tourer σχεδιάστηκε για εύκολη φόρτωση, ενώ οι καθαρές, επίπεδες πλαϊνές επενδύσεις του μελετημένου χώρου αποσκευών βελτιστοποιούν τον ωφέλιμο χώρο, εξαλείφοντας τις άβολες γωνίες. Η χωρητικότητα προσαρμόζεται εύκολα από 500 μέχρι 1550 λίτρα.


Η έξυπνη σχεδίαση του χώρου αποσκευών αποτελεί βασική παράμετρο της φιλοσοφίας του wagon και οι μηχανικοί της Opel θέλησαν να αυξήσουν τη λειτουργικότητα ενσωματώνοντας στοιχεία από πολυτελή station wagon με σπάνια αίσθηση ποιότητας και ακρίβειας.


Δημιούργησαν ένα νέο Σύστημα Πίσω Καθισμάτων FlexFold με το οποίο κάθε τμήμα της διαιρούμενης (60/40) πλάτης των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται πατώντας ένα μπουτόν που βρίσκεται στα πλαϊνά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης. Με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικά ελεγχόμενου ελατηρίου, ενεργοποιείται άμεσα και αυτόματα η αναδίπλωση των πλατών των καθισμάτων. Το Astra Sports Tourer είναι το πρώτο μικρομεσαίο wagon με το συγκεκριμένο στοιχείο άνεσης.


Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων κατεβασμένες, το μήκος του χώρου φόρτωσης αυξάνεται στα 1835 mm, 28 mm παραπάνω σε σχέση με το σημερινό Astra wagon.


Σπορ σχεδίαση και ποιότητα πρώτης κατηγορίας

Οι οικογένειες και οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το Astra Sports Tourer θα μπορούν να απολαμβάνουν την αισθητική αρμονία της καμπίνας του πεντάθυρου μοντέλου. Το ταμπλό σε σχήμα φτερού και οι ρέουσες επιφάνειες του cockpit αποπνέουν μία αίσθηση ευρυχωρίας και ασφάλειας.


Η καμπίνα είναι πρακτική και άνετη. Οι χρήστες του Sports Tourer θέλουν να έχουν μερικά πράγματα εκεί που τα χρειάζονται, και όχι απαραίτητα όχι στο χώρο αποσκευών. Για το σκοπό αυτό, προστέθηκαν 25 λίτρα αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα, δηλαδή 50% παραπάνω σε σχέση με το wagon προηγούμενης γενιάς. Για μεγαλύτερη άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα μοναδικά εμπρός εργονομικά καθίσματα στην κατηγορία που είναι πιστοποιημένα από ανεξάρτητη ομάδα ειδικών της πλάτης του Aktion Gesunder Rűcken (AGR).


Η εξωτερική σχεδίαση του νέου Astra Sports Tourer χαρίζει σπορτίφ στυλ και κύρος στην εμφάνιση του μικρομεσαίου wagon. Το κωνικό προφίλ και οι ανάγλυφες λεπίδες στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος συνδυάζονται ώστε να προσδώσουν στο Sports Tourer μία δυναμική αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός. Μία μυώδης πλευρική γραμμή οδηγεί αβίαστα το βλέμμα στα εντυπωσιακά, ανάγλυφα πίσω φωτιστικά σώματα.


Το Astra Sports Tourer διαθέτει την ευέλικτη συμπεριφορά του πεντάθυρου μοντέλου


Η σπορ συμπεριφορά είναι κάτι που οφείλει το Astra Sport Tourer στο μηχανοτρονικό του πλαίσιο. Οι υπεύθυνοι Δυναμικής Οχημάτων της Opel διασφάλισαν το ίδιο επίπεδο άνεσης και ευελιξίας με αυτό του πεντάθυρου μοντέλου. Το Sports Tourer μοιράζεται το ίδιο αποτύπωμα με το πεντάθυρο αδερφάκι του, έχοντας μεταξόνιο μήκους 2685 και φαρδιά εμπρός και πίσω μετατρόχια, 1544 και 1558 mm αντίστοιχα.


Πίσω χρησιμοποιεί έναν πρωτοποριακό συνδυασμό  ημιάκαμπτου άξονα και συνδέσμου Watt όπως στην πεντάθυρη έκδοση – μία ευφυής δομή μοναδική στην Opel.

Τα σεταρίσματα και οι ρυθμίσεις απόσβεσης είναι προσαρμοσμένες στις υψηλότερες ικανότητες μεταφοράς φορτίου, ενώ ο σύνδεσμος Watt υποστηρίζει τις πλευρικές δυνάμεις στο στρίψιμο, χαρίζοντας στο Astra Sports Tourer δυναμική και ευέλικτη συμπεριφορά, χωρίς να υπονομεύεται η ευστάθεια ή η άνεση.

Η απόκριση του πλαισίου βελτιώνεται περαιτέρω με το προηγμένο σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης FlexRide, πραγματικά σπάνιο στη μικρομεσαία κατηγορία. Το σύστημα προσαρμόζεται συνεχώς στις αλλαγές των οδικών συνθηκών και του οδηγικού στυλ. Στο Standard mode, το FlexRide προσφέρει όλο το εύρος των διαθέσιμων ρυθμίσεων. Στα Sport και Tour modes που μπορούν να επιλεγούν από τον οδηγό, το σύστημα FlexRide χρησιμοποιεί αντίστοιχα τις πιο σπορ ή τις πιο άνετες ρυθμίσεις. Το Sport mode αυξάνει επίσης την απόκριση του γκαζιού και του τιμονιού.


Επειδή το Astra Sports Tourer είναι πολύ πιθανόν να ρυμουλκεί τρέιλερ, διατίθεται το ηλεκτρονικό σύστημα Trailer Stability Assist της Opel.


Διευρυμένη γκάμα κινητήρων με την προσθήκη της τεχνολογίας Start/Stop


Η γκάμα κινητήρων του Astra Sports Tourer περιλαμβάνει οκτώ ισχυρούς αλλά οικονομικούς βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, με ισχύ από 70 kW/95 hp μέχρι 132 kW/180 hp.


Μία νέα προσθήκη είναι ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.4-λίτρων με 88 kW/120 hp. Συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η έκδοση 103 kW/140 hp του κινητήρα 1.4 Turbo διατίθεται επίσης με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.


Ο κινητήρας 2.0 CDTI με 118 kW/ 160 hp είναι ο κορυφαίας diesel και προσφέρεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και ροπή μέχρι 380 Nm (με overboost) με κατανάλωση 5,1 λίτρων και εκπομπές CO2 134 g/km CO2. Διατίθεται επίσης αυτόματα εξατάχυτο κιβώτιο.


Για βελτιστοποίηση  της οικονομίας καυσίμου όλες τοι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο περιλαμβάνουν τώρα δείκτη αλλαγής ταχύτητας.


Η τεχνολογία Start/Stop θα λανσαριστεί σύντομα στο Astra Sports Tourer και σε όλη τη σειρά Astra. Η πρώτη εφαρμογή είναι η νέα έκδοση ecoFLEX με τον κινητήρα 1.3 CDTI που παράγει 70 kW/95 hp.

Το νέο Astra Sports Tourer δημιουργήθηκε αποκλειστικά στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης της Opel, στο Rüsselsheim και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο παραγωγής της εταιρίας στο Ellesmere Port, Βρετανία.





Media GM

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...