Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άσχημα νέα για τους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Η αξία τους θα πέσει κατακόρυφα;


Βρήκαμε μια διαφορετική προσέγγιση - από όσες σας έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα (βλ. πηγή) - στο θέμα της αγοράς και χρήσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που όλο και περισσότερο βρίσκεται πια στο προσκήνιο τώρα τελευταία και σας την παραθέτουμε:

Τον προηγούμενο μήνα διαπιστώθηκε ότι η επικείμενη τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ήταν οικονομική καταστροφή για τους γενναίους αυτοκινητιστές που τα αγοράζουν και συντηρούν με τα δικά τους χρήματα. Οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας σε αυτά τα νέας γενιάς οχήματα αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς είναι σε όλο τους το φάσμα αμφισβητήσιμες, έχουν άγνωστο χρόνο ζωής και μεγάλο κόστος αντικατάστασης ή ανανέωσης.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι σημερινοί και μελλοντικοί αγοραστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων-που μπορούν να κοστίσουν δύο και τρεις φορές περισσότερο από τα αντίστοιχά τους βενζινοκίνητα- δεν θα μπορούν να γνωρίζουν πόσα ακριβώς χιλιόμετρα θα ταξιδέψουν τα οχήματά τους σε απρόβλεπτες ,πραγματικές συνθήκες πριν εξαντληθούν και χρειαστούν... αντικατάσταση. Αυτό που θα γνωρίζουν είναι ότι οι μπαταρίες του οχήματός τους θα διαρκέσουν χρόνια και όχι μήνες, αλλά είναι τελείως αβέβαιο το πόσα χρόνια. Ακόμη χειρότερα, θα πρέπει να αποδεχτούν ότι κάποια μέρα θα χρειαστεί να ξοδέψουν χιλιάδες ευρώ για την αγορά μπαταριών αντικατάστασης. Λίγες ημέρες πριν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι οι καταναλωτές που σκέφτονται την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσαν να αποσβέσουν τα χρήματα τους σε πέντε χρόνια. Ή για να το θέσουμε αλλιώς, ένα Nissan Leaf με τιμή καταλόγου 36000€ είναι πιθανό να αξίζει λιγότερο από 3600€ στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μετά από τους πρώτους 60 μήνες της αγοράς του, όταν το όχημα και οι μπαταρίες του δεν είναι πλέον υπό εγγύηση.
Η νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσει είναι λοιπόν επείγουσα ανάγκη να έχει μικρότερες τιμές από εκείνες των ανταγωνιστικών πετρελαιοκίνητων και βενζινοκίνητων έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι ανησυχίες των αγοραστών για το χρόνο ζωής των μπαταριών και της απόδοσης γενικότερα. Δεν υπάρχουν λοιπόν εγγυήσεις, αλλά οι γκουρού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων προβλέπουν ότι οι μπαταρίες θα έχουν περίπου οκτώ χρόνια διάρκεια.
Προβλέπεται ότι η αντικατάστασή τους θα κοστίζει περίπου 9600€, αλλά δεν είναι βέβαιο. Αν και αυτό δεν θεωρείται πρόοδος οι αγοραστές θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν περισσότερα χρήματα για την αντικατάσταση των μπαταριών τους, κάτι το οποίο δεν θα έκαναν για τις μπαταρίες των παλιάς τεχνολογίας οχημάτων τους.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...