Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Bentley Mulsanne...



Η παρουσίαση του μεγαλύτερου μοντέλου μιας αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πάντα ένα ιδιαίτερο γεγονός για την εταιρία, ενίοτε και για το φιλοθεάμον κοινό. Όταν μάλιστα η αυτοκινητοβιομηχανία ονομάζεται Bentley, τότε το λανσάρισμα της καινούργιας ναυαρχίδας αποκτά ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Bentley Mulsanne απευθύνεται σε λίγους -ή για να είμαστε ακριβείς σε ελάχιστους- έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι διαθέτουν τα βαλάντια για να αποκτήσουν αυτόv τον απίστευτο συνδυασμό πολυτέλειας και δύναμης σε 4 τροχούς.

Η Mulsanne «έλαβε» το όνομά της από μια στροφή του διάσημου αγώνα Le Mans και αποτελεί τον αντικαταστάτη την Arnage. Και επειδή η αρχοντιά απαιτεί διαστάσεις και ενίοτε υπερβολή, το μοντέλο έχει 5,5 μέτρα μήκος, 1,9 πλάτος, ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους και "βγάζει" 512 άλογα.

Υπεύθυνη για την παραγωγή και εξέλιξη του μοντέλου είναι... μια ομάδα ολιγάριθμων και εξειδικευμένων τεχνικών.

Εξυπακούεται ότι για την κατασκευή της χρησιμοποιούνται τα πιο φίνα και πολυτελή υλικά είτε αυτά είναι από ξύλο, είτε δέρμα ή από μέταλλο. Για τις ξύλινες επιφάνειες, επί παραδείγματι, προτιμάται καλιφορνέζικη καρυδιά η οποία υφίσταται ειδική επεξεργασία για να ικανοποιήσει τις υψηλές απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Οι τελευταίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πλήθος αδυσώπητων ερωτημάτων του στυλ «με τι χρώμα και τι δέρμα θα ντύσω τμήματα της μοκέτας;», «ποιο από τα 114 χρώματα που προσφέρονται μου αρέσει περισσότερο» και διάφορα άλλα αντίστοιχα που καταδεικνύουν τη σημασία στη λεπτομέρεια και την προσπάθεια της εταιρίας να κάνει κάθε αυτοκίνητο περίπου μοναδικό.
Η «υπερβολή» περνά βέβαια και στα μηχανικά μέρη του μοντέλου. To «θηρίο» μετακινείται από ένα οκτακύλινδρο κινητήρα 6,7 λίτρων με διπλά τούρμπο, ισχύος 512 ίππων.

Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό αφού η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 300χλμ, η ροπή των 1.020Nm (!) είναι διαθέσιμη από τις 1750σ.α.λ., ενώ τα πρώτα 100χλμ από στάση έρχoνται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Και όλα αυτά με μια κατανάλωση (μικτός κύκλος) της τάξης των 17 λίτρων/100χλμ.

Το κομμάτι του εσωτερικού απαιτεί περισσότερο από το 50% του χρόνου για την κατασκευή ενός μοντέλου. Ο εξοπλισμός δεν θα μπορούσε παρά να είναι εντυπωσιακός. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι διαθέτει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα 60Gigabyte, ηχοσύστημα με 14 ηχεία, ενώ προαιρετικά η Bentley προσφέρει ηχοσύστημα 20 ηχείων 2.200 Watt.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...