Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MERCEDES GP: "Δεν φταίμε αν… κοιμήθηκε ο Αλόνσο"



Η προσπέραση του Μίκαελ Σουμάχερ στον Φερνάντο Αλόνσο στην τελευταία στροφή του αγώνα στο Μονακό είναι η συζήτηση της ημέρας στο Πριγκηπάτο, καθώς η νομιμότητα, ή όχι της κίνησης αυτής είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες. Εν αναμονή της απόφασης λοιπόν, η Mercedes υποστηρίζει φυσικά ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, αφού όλα έγιναν βάσει κανονισμών και σε αυτό βοήθησε και το ότι ο Αλόνσο μάλλον… κοιμήθηκε στο τέλος, ενώ η Ferrari από την πλευρά της έχει διαφορετική άποψη.

«Δεν περιμένω κάποια ποινή», σχολίασε ο Σουμάχερ απατώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε: «Νομίζω ότι είτε υπάρχει αυτό το μήνυμα, είτε υπάρχει το μήνυμα “καθαρή πίστα” και “αυτοκίνητο ασφαλείας” και αυτό ήταν το μήνυμα που μας δόθηκε και όταν... αυτό δοθεί σημαίνει ότι έχουμε πάλι αγώνα. Τα σταματημένα μονοθέσια μετακινούνταν, δεν υπήρχε άλλος λόγος για αυτοκίνητο ασφαλείας κι έτσι πήρα την ευκαιρία».

Στην επιτροπή των αγωνοδικών υπάρχει και ο Ντέιμον Χιλ, βετεράνος οδηγός και ο Σουμάχερ περιμένει ότι θα βοηθήσει να λυθεί το θέμα: «Θα είναι ενδιαφέρον. Είναι ωραίος τύπος. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβει την κατάσταση και είναι φυσιολογικό για την άλλη ομάδα να έχει διαφορετική άποψη, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Ίσως χάσαμε κάτι και δε το αντιληφθήκαμε».

Ο κανονισμός επί του θέματος αναφέρει ότι: αν ένας αγώνας τερματίσει με το αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα στην πίστα, αυτό θα μπει στο πιτλέιν στο τέλος του τελευταίου γύρου και τα μονοθέσια θα πάρουν την καρώ σημαία χωρίς προσπέρασμα.

Ωστόσο, η διαφωνία των ομάδων εδώ, είναι αν ο αγώνας τελείωσε υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας, ή αν αυτό μπήκε στα πιτ όπως κανονικά θα έμπαινε μετά από μια περίοδο ελέγχου του αγώνα. Ο ισχυρός άνδρας της Mercedes Ρος Μπράουν είναι της δεύτερης άποψης όπως εξήγησε μιλώντας στο BBC.

«Υπάρχει ένας κανονισμός που είναι νέος αυτή τη σαιζόν που αναφέρει ότι μπορείς να αγωνιστείς κανονικά ανάμεσα στη γραμμή του αυτοκινήτου ασφαλείας και τη γραμμή εκκίνησης-τερματισμού. Η αγώνας συνήθως τελειώνει εκεί. Τώρα σκέφτομαι αυτό που είπε ο Στέφανο Ντομενικάλι από τη Ferrari που είπε ότι αν ένας αγώνας τελειώσει υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν επιτρέπεται να προσπεράσεις».

Για να προσθέσει ο Βρετανός: «Αλλά μας ενημέρωσαν πριν τελειώσει ο αγώνας ότι το αυτοκίνητο ασφαλείας θα έβγαινε. Δεν υπήρχε οδηγία ότι ο αγώνας θα τελειώσει με τον αλητάρχη μέρα, άρα για μας μόλις πήραμε την ένδειξη “έξοδος αυτοκινήτου ασφαλείας σε αυτόν τον γύρο” στις 16:51 (δική μας ώρα) σκεφτήκαμε ότι ο αγώνας θα συνεχιζόταν κανονικά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Στις 16:52 μας είπαν ότι η πίστα ήταν καθαρή και ότι στις 16΅53 θα είχαμε την καρώ σημαία. Άρα από τις οδηγίες που είχαμε από την Fia, το αυτοκίνητο ασφαλείας θα έβγαινε στον τελευταίο γύρο, αλλά ο αγώνας δεν θα τελείωνε με αυτό μέσα και είναι πολύ σημαντική διάκριση για να συμβουλέψουμε ανάλογα τους οδηγούς μας και να μπορούν ακόμη να αγωνίζονται μεταξύ της γραμμής του αυτοκινήτου ασφαλείας και της γραμμής εκκίνησης-τερματισμού».

Για να καταλήξει: «Και νομίζω ότι είδατε την αντίδραση όλων των υπόλοιπων πιλότων. Αν αυτό που είπε ο Στέφανο ήταν αλήθεια, θα οδηγούσαν απλά στον τερματισμό γιατί θα ήξεραν ότι δεν θα μπορούσε κάποιος να τους προσπεράσει, αλλά όλοι πίεσαν και φοβάμαι ότι ο Φερνάντο κοιμήθηκε λιγάκι κι εμείς το εκμεταλλευτήκαμε».
πηγή


Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:
- Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
- Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
- Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
- Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
- Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...