Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η GM ΚΑΙ Η SAIC ΣΤΟ "DRIVE TO 2030" ΣΤΗ SHANGHAI WORLD EXPO 2010


* Το Chevrolet Volt θα χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις των VIPs της Expo
* Το SAIC-GM Pavilion ανακηρύχτηκε ‘κορυφαίο δημόσιο κτίριο’

Η General Motors (GM) και η εταίρος της Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) θα ανοίξουν το εκθεσιακό τους κτίριο την 1η Μαΐου στους επισκέπτες της World Expo 2010 στη Σαγκάη. Εκεί θα παρουσιάσουν μια ολιστική εμπειρία, προβάλλοντας το μέλλον της βιώσιμης μετακίνησης με θέμα "Drive to 2030". Μεταξύ των εκθεμάτων του SAIC-GM Pavilion, τον πρώτο ρόλο θα παίξουν τα πρωτότυπα Ηλεκτρικών Οχημάτων EN-V (Electric Networked-Vehicle) που λανσαρίστηκαν πρόσφατα.

Ασφαλώς, το ηλεκτρικό Chevrolet Volt της GM θα δώσει ένα ηχηρό παρών στην World Expo 2010. Τόσο το Volt όσο και το κυψελών καυσίμου Chevrolet Equinox, θα χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις των VIPs στο Expo Bureau.

Ο Kevin Wale, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM China, δήλωσε: «Εμείς, η GM και η SAIC, νιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που θα είμαστε αποκλειστικοί αυτοκινητιστικοί εταίροι της World Expo 2010, εδώ στη Σαγκάη. Στόχος μας είναι να εξηγήσουμε το όραμά μας για ένα καλύτερο βιώσιμο περιβάλλον σε αστικές περιοχές με τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της προσωπικής μετακίνησης. Στο κοινό μας εκθεσιακό κτίριο, θα παρουσιάσουμε λύσεις σχετικές με την αισθητική, τη λειτουργία και με την ευφυΐα των μελλοντικών αυτοκινήτων».

Η σχεδίαση του εκθεσιακού κτιρίου, εμβαδού 6.000 τετραγωνικών μέτρων της SAIC-GM είναι εμπνευσμένη από... τη φύση και ένα αμάξωμα αυτοκινήτου. Το ελικοειδές σχήμα δηλώνει αισιοδοξία και πρόοδο, αποτυπώνοντας ένα δρόμο που συνδέει το παρόν με το μέλλον. Μια οθόνη LED 300 τετραγωνικών μέτρων με την ονομασία ‘Angel's Eye’, θα προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών της Έκθεσης από μακριά, με εντυπωσιακά βίντεο, φωτογραφίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Το εκθεσιακό κτίριο της SAIC-GM έχει ήδη κερδίσει το βραβείο του ‘Κορυφαίου Δημόσιου Κτιρίου’ από την Αρχιτεκτονική Κοινότητα της Σαγκάης στα εξαμηνιαία Βραβεία Αρχιτεκτονικών Δημιουργιών. Διακρίθηκε μεταξύ 212 συμμετοχών και επιλέχθηκε για τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία του και τις φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον εγκαταστάσεις του.

Στο εσωτερικό, το κτίριο διαιρείται σε τρεις περιοχές: προεκθεσιακό χώρο, κυρίως εκθεσιακό χώρο και μετεκθεσιακό χώρο. Στον προεκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την αστική μεταμόρφωση και την εξέλιξη του αυτοκινήτου τα τελευταία 20 χρόνια. Θα κάνουν ένα ταξίδι στην προσεχή 20ετία, βλέποντας όλες τις προκλήσεις και τις λύσεις που οραματίζονται η SAIC και η GM.
Στον κυρίως εκθεσιακό χώρο, οι επισκέπτες θα κάθονται σε μοναδικά κινούμενα καθίσματα για να παρακολουθούν μία ταινία η οποία θα προβάλλεται σε αμφιθεατρική οθόνη 38 μέτρων. Εκεί θα βλέπουν και θα βιώνουν τις άπειρες δυνατότητες που θα μπορεί να προσφέρει ένα αυτοκίνητο το 2030 και τον τρόπο με τον οποίο θα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους. Στο τέλος, θα τους περιμένει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη όταν όλα τα εικονικά αυτοκίνητα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή. Στον μετεκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν από κοντά τα πρωτότυπα αυτοκίνητα που έχουν ήδη δει στην ταινία. Η περιοχή θα αποτελείται από οκτώ τμήματα: διάδρομος υποδοχής, κυκλοφοριακός κόμβος, δορυφορική πόλη, επιχειρησιακό κέντρο, ζωή στο διαμέρισμα, παράθυρο στο μέλλον, μελλοντικές προοπτικές και πωλήσεις αναμνηστικών.

Την 1η Μαΐου, 2010, η World Exposition θα ανοίξει τις πύλες της στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις της Expo, επιφάνειας σχεδόν έξι τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Σαγκάη.
Θα είναι η πρώτη φορά που μια καταξιωμένη Παγκόσμια Έκθεση πραγματοποιείται σε μια αναδυόμενη αγορά. Πάνω από 200 χώρες και διεθνείς οργανισμοί θα καλωσορίσουν τους περίπου 70 εκατομμύρια επισκέπτες από το Μάιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Το θέμα της Expo "Better City, Better Life" (‘Καλύτερη Πόλη, Καλύτερη Ζωή’) επιλαμβάνεται των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων και παρουσιάζει ιδεαλιστικές λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι επισκέπτες της Expo που επιθυμούν να δουν το SAIC-GM Pavilion μπορούν να κάνουν μια κράτηση είτε επί τόπου ή εκ των προτέρων online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του περιπτέρου www.our2030.com. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι επισκέπτες έχουν κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη GM και τη SAIC στην World Expo 2010, παρακαλούμε επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο: www.gmexpo2010.com/en.
chevrolet.gr

Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:
- Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
- Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
- Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
- Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
- Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...