Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ελεύθερα και φθηνότερα ανταλλακτικά Ι.Χ. με οδηγία της Ε.Ε.


Σημαντικές αλλαγές στον τομέα της επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, της εμπορίας και των ανταλλακτικών αναμένεται να επιφέρουν από τον ερχόμενο μήνα οι νέοι κανονισμοί για την ενίσχυση του ανταγωνισμού που υιοθέτησε χθες η Ε.Ε.
Η Κομισιόν ελπίζει ότι θα μειωθεί σημαντικά το κόστος για τη συντήρηση - επισκευή αυτοκινήτων, αλλά και το κόστος πώλησής τους. Στόχος της Επιτροπής είναι να ρίξει το... κόστος επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως, λεωφορείων και φορτηγών, αλλά και το κόστος διανομής τους.
Από την 1η Ιουνίου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν σε ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων όλες τις τεχνικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επισκευή και τη συντήρηση τους. Παράλληλα, οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν θα μπορούν πλέον να «απειλούν» τους καταναλωτές ότι θα χάσουν την εγγύηση του αυτοκινήτου τους σε περίπτωση που εκτελέσουν εργασίες συντήρησης σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούν να απαιτούν επισκευές που καλύπτονται από την εγγύηση και πληρώνονται από την ίδια την εταιρεία να γίνονται σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Η Κομισιόν υπολογίζει ότι το κόστος επισκευής ενός αυτοκινήτου αποτελεί το 40% του συνολικού κόστους διατήρησής του. Σχετικά με την προμήθεια ανταλλακτικών, αίρονται οι περιορισμοί που θέτουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για την πώληση αυθεντικών ανταλλακτικών σε ανεξάρτητα συνεργεία. Σε ό, τι αφορά την εμπορία αυτοκινήτων, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος στον τομέα και συνεπώς, δεν πρέπει να ισχύσουν στο μέλλον οι κανόνες που περιορίζουν τον ανταγωνισμό.

πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...