Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΦΘΗΝΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ AUTOCARNET

>

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού για δημοπρασίες φθηνών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που λαμβάνουν χώρα κυρίως από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.


Δείτε παρακάτω μερικούς από τους γενικούς όρους συμμετοχής στις δημοπρασίες ΟΔΔΥ που αφορούν σε όλες τις δημοπρασίες:


"ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται και ο αναλογών Φ.Π.Α 21%.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η: Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες αυτοκινήτων για κυκλοφορία είναι 300€.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3α Τα ποσά εγγύησης συμμετοχής στη δημοπρασία είναι 100 ευρω. για τις μοτοσικλέττες και τα μοτοποδήλατα προς κυκλοφορία και 50 ευρω.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η: Τα αυτοκίνητα είναι μεταχειρισμένα , με ζημιές , φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευές πριν κυκλοφορήσουν . Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα
εξετάζουν , μαζί με τεχνικούς... της επιλογής τους πριν λάβουν μέρος στην δημοπρασία , προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους. Βάσει των όρων πώλησης ,ακυρώσεις αγοραπωλησιών δεν γίνονται δεκτές.
Επίσης οφείλουν οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν γνώση και των όρων πώλησης πριν λάβουν μέρος στην δημοπρασία , για να αποφεύγονται οι όποιες εκ των υστέρων υπαναχωρήσεις.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 5η: Οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν στην επιτροπή τον ΑΦΜ , την αρμόδια ΔΟΥ και την ιδιότητά τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 6η: Οι αγοραστές των τροχοφόρων οχημάτων υπηρεσιών ΟΔΔΥ , σύμφωνα με την αριθμ' 1686/90 απόφαση του ΔΣ του ΟΔΔΥ επιβαρύνονται και με χρηματικό ποσό ευρώ 5 υπέρ του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΔΔΥ. Το ποσό καταβάλλεται κατά την δημοπρασία.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 7η: Tα προερχόμενα από τον ΟΔΔΥ τροχοφόρα έχουν μειωμένο τεκμήριο διαβίωσης στην ΔΟΥ σύμφωνα με τον ισχύοντα φορολογικό νόμο.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.8η Ο εμπορικός τύπος του αυτ/του καθώς και το έτος κατασκευής, προσδιορίζονται από τις εξωτερικές ενδείξεις αυτού. Έτσι τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη η οποία ενδέχεται να απέχει της πραγματικότητας.
Η εταιρεία μας για τα στοιχεία αυτά όπως και τα κρυμμένα ελαττώματα ουδεμία ευθύνη φέρει.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 9η: Με την υπ αριθ. 153/26-3-2003 απόφαση του Δ.Σ του Ο.Δ.Δ.Υ Α.Ε. τροποποιήθηκε το άρθρο 18 των Γενικών Όρων Πώλησης ,και η έκπτωση του 30% σε περίπτωση εξόφλησης του τιμήματος με μετρητά ,ισχύει για το 100% της τιμής πλειοδοσίας από 1-4-2003"

(Οι παρατηρήσεις έχουν "αλιευθεί" από κείμενα διακηρύξεων του ΟΔΔΥ (oddy.gr))

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε υπάρχει μεν ο κίνδυνος να πέσεις σε αυτοκινητο με αρκετές φθορές, σε οικονομικό όμως επίπεδο οι όροι είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί και αν σταθείς και λίγο τυχερός - και αν φυσικά το ψάξεις το θέμα - μπορείς να φύγεις από μια Δημοπρασία με premium αυτοκίνητο σε τιμή super-mini.

Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να είσαι του χώρου ή να έχεις άνθρωπο που να μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο για το οποίο ενδιαφέρεσαι, πριν συμμετάσχεις στην Δημοπρασία. Καλά τα κατασχεμένα αυτοκίνητα στα τελωνεία και πιθανόν με λιγότερες φθορές/βλάβες, αλλά όταν μιλάμε για κρατικό αυτοκίνητο συνήθως η κακομεταχείρισή του είναι δεδομένη...

Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:
- Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
- Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
- Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
- Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
- Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
- Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...