Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FIAT: Αποχωρεί ο Montezemolo, o John Elkann νέος Πρόεδρος!


Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στη FIAT με τον εγγονό του αείμνηστου Giovanni Agnelli, John Jacob Philip Elkann, να αναλαμβάνει τις τύχες της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αντικαθιστώντας τον Luca di Montezemolo που ανακοίνωσε την Τρίτη 20/4 ότι αποχωρεί! Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει το απόγευμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είναι το τέλος της μεταβατικής περιόδου», σχολίασε ο Montezemolo.

Ο Montezemolo συμπλήρωσε 6 χρόνια στον προεδρικό θώκο της εταιρείας -ανέλαβε τα ηνία το 2004, μετά το θάνατο του... Umberto Agnelli- και μαζί με τον Sergio Marchionne ήταν οι άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση της FIAT μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία.

Ο 62χρονος επιχειρηματίας θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της FIAT, ενώ θα συνεχίσει να ηγείται της Ferrari. Οι φήμες πάντως τον θέλουν πολύ σύντομα να μπαίνει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας...

Οι αλλαγές αυτές στα υψηλα κλιμάκια της FIAT συντελούνται παραμονές της παρουσίασης από τον Sergio Marchionne της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η εταιρεία την πενταετία 2010-2014.

Mόλις 34 χρόνων ο John Elkann γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Τορίνο από όπου αποφοίτησε το 2000 με δίπλωμα στη βιομηχανική μηχανική.

Μέχρι πρότινος ήταν αντιπρόεδρος του Gruppo FIAT και Πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας του Agnelli Group, Exor.

Η εν λόγω εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες στη γείτονα χώρα και έχει υπό την σκέπη της μεταξύ άλλων τη «Μεγάλη Κυρία» του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Γιουβέντους και τις εφημερίδες Corriere della Sera και La Stampa.
ΕΘΝΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...