Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απώλειες 4,3 δισ. δολαρίων κατέγραψε η General Motors στο διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2009


Απώλειες 4,3 δισ. δολαρίων στο διάστημα μεταξύ της εξόδου της από καθεστώς χρεοκοπίας, στις 10 Ιουλίου και έως την 31η Δεκεμβρίου, κατέγραψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, η οποία είχε καταθέσει τον προϋπολογισμό της και ανασυγκροτήθηκε το 2009 με τη βοήθεια του αμερικανικού δημοσίου.

Τα στοιχεία αυτά δεν... είναι συγκρίσιμα με εκείνα των παρελθόντων ετών, καθώς η πάλαι ποτέ κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία ανασυγκροτήθηκε εκ βάθρων μετά την έξοδό της από το καθεστώς χρεοκοπίας: το προσωπικό της μειώθηκε κατά 30% και έχει εστιασθεί σε πέντε κύριες μάρκες - τις Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC και Opel - εγκαταλείποντας τις Saturn, Pontiac, Hummer στις ΗΠΑ και τη Saab στην Ευρώπη.

Συνολικά το 2009, ο τζίρος της εταιρείας, η οποία τονίζει ότι πρωταρχικός της στόχος είναι να ξεπληρώσει το αμερικανικό δημόσιο και κατόπιν να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο, ανήλθε στα 148,979 δισ. δολάρια, με πωλήσεις 7,48 εκατ. οχημάτων σε όλον τον κόσμο. Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν μία πτώση 10,5% μέσα σε ένα χρόνο. Ο όμιλος της GM το 2009 κατέλαβε ποσοστό 19,6% της αμερικανικής αγοράς και 11,6% σε όλον τον κόσμο.

Ο οικονομικός διευθυντής της Κρις Λίντελ ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός όσον αφορά το ενδεχόμενο η εταιρεία να έχει κερδοφορία μέσα στο τρέχον έτος. «Είμαι αισιόδοξος» από τη μείωση του κόστους και τη συνεχιζόμενη ανασυγκρότηση του ομίλου, καθώς και από τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου, τόνισε πάντως ο Λίντελ.
ΣΚΑΪ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...