Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με 2 LFA η Lexus στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ !


Με δύο αγωνιστικές εκδόσεις του πρώτου της supercar, LFA, η Lexus θα αγωνιστεί φέτος στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ. Παράλληλα, η εταιρεία θα διατηρήσει και την αγωνιστική της δραστηριότητα στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία της Ιαπωνίας, Super GT.

Το LFA είναι το πρώτο supercar που δημιούργησε η Lexus. Ο ατμοσφαιρικός και τοποθετημένος στο κέντρο V10 κινητήρας του, χωρητικότητας 4.8 λίτρων, αποδίδει 560 ίππους. Μέσω σειριακού κιβωτίου έξι ταχυτήτων, το LFA αγγίζει τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

Το supercar παραγωγής, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, διαθέτει στο αμάξωμα το πρωτοποριακό υλικό Carbon Fibre Reinforced Plastic (CRFP), καθώς και αλουμίνιο, τιτάνιο και μαγνήσιο στα μηχανικά μέρη. Τα φρένα του είναι κατασκευασμένα από κεραμεικό υλικό με ανθρακονήματα.
Η Gazoo Racing, που θα το τροποποιήσει για τον αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ (13-16 Μαΐου 2010), έχει επικεφαλής τον κορυφαίο οδηγό δοκιμών της Toyota Motor Company, Hiromu Naruse. Με τα δύο LFA στο Νίρμπουργκρινγκ θα αγωνιστούν τέσσερις Ιάπωνες και τρεις Γερμανοί οδηγοί.

Ένας εξ αυτών, ο Takayuki Kinoshita, έχει τερματίσει στο παρελθόν στην 5η θέση του αγώνα, ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο Ιάπωνα. Οι υπόλοιποι Ιάπωνες οδηγοί της ομάδας είναι οι Akira Iida, Juichi Wakisaka και Kazuya Oshima.

Δίπλα τους θα βρεθούν οι Γερμανοί Armin Hahne (νικητής στις 24 Ώρες του Σπα τα 1982-1983), Jochen Krumbach (δεύτερος γενικής στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ το 2008) και Andre Lotterer.
Super GT:
Στο μεταξύ, φέτος η Lexus θα επιστρέψει στο -εξαιρετικά δημοφιλές στην Ιαπωνία- πρωτάθλημα Super GT για να υπερασπιστεί τα πρωταθλήματα που κατέκτησε το 2009 στην κατηγορία Super GT500 με το Lexus SC 430 και στην κατηγορία GT300 με το Lexus IS 350.
Φέτος η εταιρεία θα έχει πέντε ομάδες στην κατηγορία GT500: Τις Team Petronas Tom΄s, Team Le Mans Eneos, Team Kraft, Team Zent Cerumo, και Team Sard. Στα μπάκετ θα βρίσκονται οδηγοί από την Ιαπωνία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Βόρια Ιρλανδία. Στην κατηγορία GT300 η Lexus θα έχει μία ομάδα, την Racing Project Bandon.
kokkinhshmaia.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...