Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Toyota διώκεται από εισαγγελέα κομητείας της Καλιφόρνιας για πώληση εν γνώσει της ελαττωματικών αυτοκινήτων.


Ο εισαγγελέας της κομητείας Όραντζ της Καλιφόρνιας (δυτικές ΗΠΑ) ανακοίνωσε την Παρασκευή πως άσκησε διώξεις κατά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, την οποία κατηγορεί κυρίως ότι πούλησε εν γνώσει της «ελαττωματικά οχήματα» .

«Θα δηλώσουμε ενώπιον του δικαστηρίου, στο όνομα των κατοίκων της κομητείας Όραντζ, πως η Toyota εν γνώσει της πούλησε αυτοκίνητα και φορτηγά με ελαττώματα υπεύθυνα για απότομη και ανεξέλεγκτη επιτάχυνση ορισμένων οχημάτων», δήλωσε ο Τόνι Ρακάουκας, εισαγγελέας της κομητείας Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες.

«Τα ελαττώματα αυτά βρίσκονται σε εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα που πουλήθηκαν στους Καλιφορνέζους στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Η Toyota γνώριζε τα ελαττώματα αυτά αλλά σκόπιμα τα απέκρυψε στους καταναλωτές της Καλιφόρνιας», προσθέτει.

«Αντί να τα αποσύρουν από τις πωλήσεις έως ότου διευθετηθεί το πρόβλημα, πήραν την εμπορική απόφαση να συνεχίσουν να πωλούν και να εκμισθώνουν τα ελαττωματικά οχήματά τους στους Καλιφορνέζους», επιμένει.

Ο Ρακάουκας δηλώνει πως η αγωγή του «είναι η πρώτη εναντίον της Toyota στο όνομα της προστασίας του καταναλωτή» .

Ζητεί κυρίως να επιβληθεί πρόστιμο 2.500 δολαρίων για κάθε παραβίαση του νόμου για δόλιες εμπορικές πρακτικές.

Σε ανακοίνωσή της η Toyota δηλώνει πως «δεν έχει λάβει την αγωγή και δεν είναι σε θέση να σχολιάσει μία υπόθεση υπό εξέλιξη» .

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...