Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΠΑ: Αποζημίωση ζητούν συγγενείς των θυμάτων του πρώτου τροχαίου με ελαττωματικό Toyota


Μήνυση κατά της ΤΟΥΟΤΑ για παραγωγή ελαττωματικού αυτοκινήτου υπέβαλλε η οικογένεια ενός αστυνομικού της Καλιφόρνιας, ο οποίος σκοτώθηκε στο τραγικό τροχαίο ατύχημα που απετέλεσε την αιτία η εταιρεία να προχωρήσει στην ανάκληση 8,5 εκ. οχημάτων παγκοσμίως για να ελεγχθούν για προβλήματα στο πεντάλ γκαζιού.

Το συγκεκριμένο τροχαίο είχε συμβεί στις 28 Αυγούστου κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όταν ένα Lexus ES 350 το οποίο οδηγούσε ο αστυνομικός Μάρκ Σέηλορ και επέβαιναν η σύζυγος του, η 13χρονη κόρη του και ο σύζυγος της αδελφής του, Κρίστοφερ Λαστρέλα, άρχισε να επιταχύνει μόνο του και παρά την προσπάθεια του οδηγού να χρησιμοποιήσει τα φρένα και να κάνει οτιδήποτε να το σταματήσει», όπως αναφέρεται στη μήνυση.

Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 193 χιλιομέτρων την ώρα και στη συνέχεια χτύπησε ένα άλλο όχημα, προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εκτοξεύθηκε ψηλά πριν αναποδογυρίσει και πάρει φωτιά.

«Το γκάζι έχει κολλήσει, έχουμε πρόβλημα, δεν υπάρχουν φρένα», ακούγεται να λέει ο Λαστρέλα σε κλήση που έκανε στην επείγουσα βοήθεια, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακούγονται να κρατιούνται μεταξύ τους και να προσεύχονται

Στη μήνυση κατηγορούνται η ΤΟΥΟΤΑ, η εκπρόσωπος της και οι ντίλερ της Lexus στις ΗΠΑ και κατατίθεται το αίτημα για χρηματική αποζημίωση στους γονείς του Σέηλορ και της συζύγου του, χωρίς να διευκρινίζεται το αιτούμενο ποσό.

Εκπρόσωποι της ΤΟΥΟΤΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση που είναι σε δικαστική διαδικασία.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι οι καταγγελίες για ακούσια επιτάχυνση σε οχήματα σε ΤΟΥΟΤΑ και Lexus συνδέονται με περισσότερους από 50 θανάτους σε τροχαία την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι είναι υπό διερεύνηση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...