Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Skoda Octavia5 1.200cc TSI με μόνο 14.990 ευρώ!


Προφητικό ήταν το από 25/01/2010 Post του autocarnet που επαινούσε την νέα Skoda Octavia TSI 1.2lt και επεσήμαινε ότι αν η τιμή του κρατηθεί κάτω από τα 15.000 ευρώ τότε θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και μπορεί να παραγγελθεί από 14.990 ευρώ στην αρχική του έκδοση.
Η τιμή κρίνεται ιδιαίτερα καλή. Αρκεί να σκεφτείτε ότι με τα ίδια χρήματα παίρνετε την Octavia 5 1.400cc με τα μόλις 80 άλογα που μετά βίας δίνουν στο αυτοκίνητο 173Km/h τελική ταχύτητα και 14,7sec 0-100Km/h σε αντίθεση με το TSI 1.200cc με τον τουρμπάτο 8v κινητήρα πασπαρτού του ομίλου που στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100km/h σε 10.8sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 Km/h έχοντας παράλληλα μέση κατανάλωση 5.7lt/100km και εκπομπές ρύπων 134gr/km. (136gr/km για το DSG)

Διαβάστε τί είχαμε γράψει στο συγκεκριμένο post για το πολύ καλό αυτοκίνητο με το νέο τουρμπάτο μοτέρ χαμηλού κυβισμού:


Μετά το Skoda Yeti έρχεται και η σειρά της δημοφιλούς Octavia (Octavia 5 στην Ελλάδα)να υποδεχθεί τον νεόφερτο 1200άρη turbo κινητήρα του ομίλου VW. Φυσικά η μητρική εταιρεία έχει ήδη τοποθετήσει τον κινητήρα σε πολλά μοντέλα της και σύντομα αναμένουμε και το VW GOLF TSI 1.2lt! Το autocarnet είχε επισημάνει την πιθανότητα τοποθέτησης του καινούριου μοτέρ στο μικρομεσαίο μοντέλο της Skoda.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο γνωστό κατά τ' άλλα αυτοκίνητο είναι φυσικά το νεότευκτο μοτέρ. Σε σχέση, λοιπόν, με τα χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου έχουμε:

Ο κινητήρας από 1.2lt και με τη χρήση τουρμπίνας αποδίδει ισχύ 105ps στις 5000rpm και ροπή 17.8 kgm στις 1550-4100rpm που είναι και το μεγάλο προσόν του αυτοκινήτου!
Για τη μετάδοση της κίνησης στους μπροστινούς τροχούς χρησιμοποιείται είτε το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που φοράνε όλα τα μοντέλα του ομίλου είτε το 7τάχυτο DSG για πιο σπορ επιδόσεις.


Το Skoda Octavia5 1.200cc TSI σημειώνει επιτάχυνση 0-100km/h σε 10.8sec, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 195 Km/h έχοντας παράλληλα μέση κατανάλωση 5.7lt/100km και εκπομπές ρύπων 134gr/km. (136gr/km για το DSG).

Λόγω του χαμηλότερου κυβισμού οι τιμές πάντως αναμένονται πιο χαμηλές από τις τιμές του Skoda Octavia5 1.4 TSI, όμως η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη πότε θα φέρει το αυτοκίνητο με το νέο μοτέρ στην χώρα μας. Εμείς πιστεύουμε ότι μέχρι το Πάσχα το αυτοκίνητο με το νέο μοτέρ θα είναι στην Ελλάδα έτοιμο να πολεμήσει με τον τρόπο του την οικονομική κρίση...Αν η τιμή του κρατηθεί στην βασική έκδοση κάτω από τα 15.000 ευρώ τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αντιπροσωπεία της Skoda και με προοπτική για ακόμη καλύτερες πωλήσεις για το αυτοκίνητο και ελπίζουμε κάτι τέτοιο να συμβεί...Αναμένουμε, λοιπόν, την έλευση του αυτοκινήτου για περισσότερες πληροφορίες.






Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...