Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλεονέκτημα της Sauber στα λάστιχα


Το μονοθέσιο της Sauber είναι περισσότερο "ευγενικό" με τα λάστιχα ακόμα και από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, σύμφωνα με μελέτη της Bridgestone.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής του επίσημου προμηθευτή της F1, Χιροχίντε Χαμασίμα, οι διαφορές μεταξύ της Ferrari, της Red Bull, της McLaren και της Mercedes στο βαθμό φθοράς των ελαστικών είναι μηδαμινές, ωστόσο η Sauber δείχνει να υπερτερεί έναντι όλων.


"Εχουμε συγκρίνει τα δεδομένα πολλών ομάδων και κοιτάζοντας τις γρήγορες, διαπιστώσαμε ότι η τάση φθοράς είναι πάρα πολύ παρεμφερής", τόνισε ο Χαμασίμα στο Autosport.

"Οταν έχουν 150 κιλά βάρος εκκίνησης, είτε με τη μεσαία είτε με τη μαλακή γόμα, οι διαφορές είναι πολύ μικρές, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ο ρυθμός τους να είναι πολύ κοντινός. Ωστόσο η Sauber είναι περισσότερο σταθερή".

Η δυνατότητα ενός μονοθεσίου να κάνει οικονομία στα λάστιχα κατά τη διάρκεια του αγώνα, παίζει μεγάλο ρόλο φέτος, ύστερα από την απαγόρευση των ανεφοδιασμών.

Πρώτα απ' όλα, επειδή επιτρέπει στον οδηγό να τρέξει με την πιο μαλακή γόμα στις κατατακτήριες δοκιμές, κυνηγώντας την καλύτερη δυνατή επίδοση χωρίς να χάνει σημαντικά σε απόδοση στο ξεκίνημα του αγώνα (από φέτος είναι υποχρεωτική η χρήση του ίδιου σετ ελαστικών με το Q3 στην εκκίνηση), αλλά και γιατί εξασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα στο γυρολόγιο μέσα στην κούρσα, στοιχεία που προσφέρουν επιπλέον επιλογές στην χάραξη της στρατηγικής.
πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...