Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NISSAN NV200: Διεθνές Van Of The Year 2010


Το παγκόσμιο NV200 είναι το ολοκαίνουργιο μικρό van που κατασκευάζει η Nissan Motor Co. Το αυτοκίνητο αυτό βραβεύτηκε με τον τίτλο του Διεθνούς Van για το 2010 (IVOY- International Van of the Year), από μια επιτροπή, αποτελούμενη από 23 εξειδικευμένους Ευρωπαίους δημοσιογράφους, οι οποίοι εκπροσωπούν ένα αναγνωστικό κοινό μεγαλύτερο από μισό εκατομμύριο ιδιοκτητών επαγγελματικών οχημάτων.

«Η επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η Nissan κατασκεύασε ένα τόσο συμπαγές σε διαστάσεις επαγγελματικό αυτοκίνητο, το οποίο θέτει νέα δεδομένα στην εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, σε συνάρτηση πάντα με τις εξωτερικές διαστάσεις του οχήματος», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής του Διεθνούς Van της χρονιάς ( IVOY-International Van of the Year).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε τη διάκριση ( IVOY-International Van of the Year) αυτή, που αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της Nissan να δημιουργήσει καινοτόμα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, τα οποία υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών», είπε ο γηραιότερος αντιπρόεδρος της Nissan, Andy Palmer.

«To NV200 είναι ένα παγκόσμιο όχημα το οποίο συνδυάζει πρωτοφανή επίπεδα πρακτικότητας, σε συνδυασμό με ελκυστικά σχεδιαστικά στοιχεία. Προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα όχημα το οποίο είναι ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο εργαλείο δουλείας», πρόσθεσε ο Palmer.

Το NV200 τοποθετείται ανάμεσα σε δύο κατηγορίες, με εξωτερικές διαστάσεις συγκρίσιμες με ένα επιβατικό αυτοκίνητο, που έχει μετατραπεί σε επαγγελματικό, και μεταφορικές ικανότητες οχημάτων μεγαλύτερης κατηγορίας. Έχει μήκος 4.4 m, ύψος 1.86 m και πλάτος 1.69 m, διαθέτοντας έναν αχανή χώρο φόρτωσης. Χρησιμοποιώντας έξυπνα το χώρο φόρτωσης, δημιουργείται ωφέλιμος χώρος με 2m μήκος, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει επαρκώς δύο παλέτες Ευρωπαϊκών προδιαγραφών ταυτόχρονα. Το κατώφλι φόρτωσης είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία του, με 524mm. Αποτέλεσμα, το NV200 να διαθέτει συνολικό χώρο φόρτωσης 4.2 m3 , περίπου κατά 25% ή 1 m3 μεγαλύτερο από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Το NV200 είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη σε Van, Combi και επιβατικές εκδόσεις.

Το NV200 πωλείται είδη στην Ιαπωνική αγορά, σημειώνοντας τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του, με μερίδιο αγοράς 40%. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη ξεκινούν αυτόν τον μήνα (διαφορετικές ημερομηνίες για κάθε χώρα). Το 2010, το NV200, θα παρουσιαστεί και στην Κίνα. Επίσης το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί και για άλλες αγορές.

Το NV200 θα κατασκευάζεται παγκοσμίως. Κατασκευάζεται είδη στην Ιαπωνία και η παραγωγή στην Ευρώπη ξεκινάει αυτόν τον μήνα (τα πρώτα μοντέλα της Ευρωπαϊκής αγοράς προέρχονται από την Ιαπωνική παραγωγή). Η παράγωγη στην Κίνα είναι σχεδιασμένη για το 2010.

Πρόσφατα η Nissan ανακοίνωσε ότι ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, βασισμένο στο NV200 θα είναι το δεύτερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα κατασκευάσει. Το πρώτο είναι το 5θέσιο hatchback LEAF το οποίο θα παρουσιαστεί στην Ιαπωνία, ενώ στην Αμερική και την Ευρώπη θα κάνει την εμφάνιση του, στο τέλος του 2010.
- τέλος δελτίου τύπου -

Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Όνομα: Παναγιώτης Δανος
Διεύθυνση Email: pdanos@nissan.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...