Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η CHEVROLET ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ!



Ήταν το πιο γλυκό ξεκίνημα της σεζόν του 2010 WTCC για τη Chevrolet: μια τριπλή νίκη στον 1ο αγώνα, μια ακόμα θέση στο πόντιουμ στο 2ο αγώνα και έξι τερματισμοί σε βαθμολογούμενες θέσεις στο σύνολο, έφεραν την ομάδα στην κορυφή του πίνακα Κατασκευαστών, ενώ ο Yvan Muller ισοβαθμεί μαζί με τον Tarquini στην κατάταξη των Οδηγών.


Ο 1ος αγώνας που έγινε στην Curitiba σε μια πίστα ποτισμένη από τη βροχή, ήταν ένα σόου με πρωταγωνίστρια Chevrolet, με τα τρία Cruze των Yvan Muller, Rob Huff και Alain Menu να κυριαρχούν από την αρχή και να υπογράφουν μια εντυπωσιακή τριπλή νίκη. Στο 2ο αγώνα, παρά την αντίστροφη σειρά εκκίνησης, τα Cruze κατάφεραν και πάλι να δώσουν και πάλι το παρών σαν τριάδα, αυτή τη φορά στην 3η, 4η και 5η θέση, με διαφορετική σειρά: Menu, Muller και Huff, αντίστοιχα.
Η Curitiba σηματοδότησε ένα μεγάλο ομαδικό επίτευγμα, όπου το Cruze εντυπωσίασε τόσο με τις επιδόσεις όσο και με την αξιοπιστία του. Η ομάδα φεύγει από τη Βραζιλία κατέχοντας την πρώτη θέση και στα δύο πρωταθλήματα, κάτι που είναι αφενός η καλύτερη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά όλης της ομάδας, αφετέρου δε, ένα θαυμάσιο ξεκίνημα για το 2010.

• ΣΧΟΛΙΑ

Yvan Muller (1ος/4ος): «Τι μπορώ να πω; Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν τόσο για την ομάδα όσο και για μένα. Ο 1ος Αγώνας ήταν απλά τέλειος, από την αρχή μέχρι το τέλος αλλά δεν ήταν τόσο εύκολος όσο φαινόταν, γιατί και μόνο να παραμένεις στην πίστα ήταν πραγματική πρόκληση. Στους πρώτους γύρους, έπρεπε να φρενάρεις στο κατάλληλο σημείο και ούτε μισό μέτρο παραπέρα, όπως ανακάλυψε ο Gené, ο κοντινότερός μας αντίπαλος. Μετά, το θέμα ήταν να επιλέξεις προσεκτικά την κατάλληλη γραμμή και να παραμείνεις πλήρως συγκεντρωμένος στην οδήγηση. Στο 2ο αγώνα, επιδίωξα μία καλή βαθμολογία. Προς το τέλος, ο Alain επιβράδυνε λίγο, σκέφθηκα ότι μπορεί να είχε προβλήματα και ήμουν έτοιμος να τον προσπεράσω αλλά μετά απομακρύνθηκε πάλι και τερματίσαμε διατηρώντας τις θέσεις μας».

Alain Menu (3ος/3ος): «Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο για τη Chevrolet και τερμάτισα δύο φορές στο βάθρο, το οποίο ήταν και στόχος μου πριν τον αγώνα. Στον 1ο αγώνα, έκανα μία καλή εκκίνηση, και στη συνέχεια γλίστρησα ελαφρώς στο πρώτο φρενάρισμα, χάνοντας μια θέση από το Rob. Είχα κάνει μερικές αλλαγές στο σετάρισμα του αυτοκινήτου σε σχέση με το αντίστοιχο για στεγνό δρόμο, επομένως ήξερα ότι δεν μπορούσα να φτάσω το ρυθμό των Yvan και Rob και επικεντρώθηκα στη διασφάλιση της τρίτης θέσης, που έτσι κι αλλιώς ήταν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Στο 2ο αγώνα, αφού πήρα την τρίτη θέση στον 3ο γύρο, τα πάντα κύλισαν ομαλά. Η ταχύτητά μου μειώθηκε λίγο στους τελευταίους γύρους και ίσως ο Yvan νόμισε ότι αντιμετώπιζα προβλήματα, αλλά κατάφερα να ξαναβρώ το ρυθμό μου και να παραμείνω μπροστά του».

Rob Huff (2ος/5ος): «Ήταν ένα τρομερό ξεκίνημα της σεζόν για όλη την ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο 1ος Αγώνας ήταν φανταστικός για την ομάδα. Ξεκίνησα καλά και πήρα τη 2η θέση μετά τη στροφή 2. Τέσσερις ή πέντε γύρους μέσα στον αγώνα, ο ρυθμός μου βελτιώθηκε και βρέθηκα πολύ κοντά στον Yvan, αλλά δεν υπήρχε λόγος να του επιτεθώ γι’ αυτό και διατηρώντας σταθερό ρυθμό έμεινα πίσω του για να διασφαλίσω το λαμπρό αποτέλεσμα που πετύχαμε σαν ομάδα. Στο 2ο Αγώνα, έκανα και πάλι καλή εκκίνηση και πήρα την τρίτη θέση πίσω από τα δύο πρώτα SEAT, αλλά μετά αναγκάστηκα να αφήσω τους Alain και Yvan, να περάσουν επειδή η θερμοκρασία του λαδιού ανέβαινε. Ήταν σημαντικό να τερματίσω στον αγώνα και να πάρω μερικούς αξιόλογους βαθμούς και νιώθω ευτυχής που μπόρεσα να υπερασπιστώ την 5η θέση από τις επιθέσεις του Farfus».

Eric Nève: «Ασφαλώς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα σημερινά αποτελέσματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινά η σεζόν και χαιρόμαστε που ηγούμεθα και των δύο πρωταθλημάτων για πρώτη φορά από τότε που αγωνιζόμαστε στο WTCC. Η RML έχει κάνει τρομερή δουλειά τους τελευταίους μήνες και οι τρεις οδηγοί συνεργάστηκαν σήμερα σε μία τέλεια ομαδική προσπάθεια και στους δύο αγώνες».

CURITIBA – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ
1.Y Muller Chevrolet Cruze 16 γύροι σε 26m57s181
2. R Huff Chevrolet Cruze +1s053
3. A Menu Chevrolet Cruze +5s582
4. G Tarquini SEAT León TDI +7s136
5. A Priaulx BMW 320si +11s625

CURITIBA – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2ΟΥ ΑΓΩΝΑ
1. G Tarquini SEAT León TDI 14 γύροι σε 20m13s311
2. G Gené SEAT León TDI +1s276
3. A Menu Chevrolet Cruze +5s407
4. Y Muller Chevrolet Cruze +5s985
5. R Huff Chevrolet Cruze +8s295

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 2Ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΑΓΩΝΕΣ
1. Y Muller (Chevrolet) & G. Tarquini (SEAT), 37 βαθμοί, 3. A Menu (Chevrolet), 30 4. R
Huff (Chevrolet), 28 5. J Gené (SEAT), 24 6. A Farfus (BMW), 16 κ.λ.π.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 2Ο ΑΠΟ ΤΟΥΣ 24 ΑΓΩΝΕΣ
1. Chevrolet, 70 βαθμοί 2. SEAT, 66 3. BMW, 40.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΓΥΡΟΣ: 2ος Γύρος, Αγώνας του Mexico, Puebla, 9-11 Απριλίου 2010.
chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...