Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΕΒΑΛ: Επιχειρηματικό σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο χώρο της

Πλέγμα δράσεων για την ανάπτυξη της περιοχής της Πτολεμαϊδας για τη μεταλιγνιτική εποχή σχεδιάζει ο Δήμος Πτολεμαΐδας.


Σε διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαρτίου 2010 ο δήμαρχος κ Γρ. Τσιούμαρης θα αναφερθεί σε όσα σχεδιάζονται προκειμένου να καταστεί η πριοχή δυναμικό ενεργειακό κέντρο και ελκυστικός πόλος βιώσιμης ανάπτυξης , πέρα από τη "μονοκαλλιέργεια" της ΔΕΗ.


Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πτολεμαΐδας αγόρασε το 2003 (με ίδιους πόρους), του εργοστασίου της πρώην ΑΕΒΑΛ, που έκλεισε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, οδηγώντας στην ανεργία πάνω από 1200 άτομα. Με επίκεντρο λοιπόν την ΑΕΒΑΛ και την εξελιξή της σε κοιτίδα έρευνας , καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σχεδιάζονται τα εξής:

- ΒΙΟΠΑ Σε έναν χώρο 560 στρεμμάτων δίπλα στην Εγνατία Οδό, δημιουργείται ο πλέον σύγχρονος πόλος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Ολοκληρώθηκαν τα δίκτυα υποδομής και προετοιμάζεται η πρόσκληση για την εγκατάσταση επιχειρήσεων.

- Κτίριο Διοικητικών Υπηρεσιών ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας: Ανακαινίζεται το Κτίριο Υποστηρικτικών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων, εμβαδού 1600 τ.μ. για τη φιλοξενία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, υποκαταστημάτων τραπεζών κ.α.

- Φωτοβολταϊκό Πάρκο ΔΕΤΗΠ: Στο χώρο του ΒΙΟΠΑ μελετήθηκε η εγκατάσταση πάρκου φωτοβολταϊκών στοιχείων, ισχύος 100 KWp και έπειτα από την αναμενόμενη εξαίρεση αδειοδότησης από τη ΡΑΕ θα είναι έτοιμο για κατασκευή.

- Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο: ο Δήμος Πτολεμαΐδας και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας σύνηψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου "Στρατηγική Ανάπτυξη Δικτύου Κατασκευής Οχημάτων στην πρώην ΑΕΒΑΛ". Το έργο αποσκοπεί στην εκπόνηση επιχειρηματικό σχέδιο για την παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο χώρο της ΑΕΒΑΛ.

Παράλληλα υλοποιείται άλλος ένας στόχος στο πλαίσιο της δέσμευσης του Δήμου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα συνδυασμό καινοτομικών και πρακτικών ενεργειών παραγωγής ενός ηλεκτρικού κλασικού οχήματος ανασχεδιασμένο ώστε να παραμείνει εξίσου ελκυστικό με το πρωτότυπο και προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες χρήσης στην πόλη με σύγχρονα υλικά και τεχνολογίες.

Η ύπαρξη ζήτησης στην ελληνική αγορά τεκμηριώνεται με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μελέτης.
Υπολογίζεται ότι η χαμηλή τιμή του παραχθέντος ηλεκτρικού αυτοκινήτου (περίπου 5000 ευρώ), θα δώσει την ευκαιρία σε κάθε οικογένεια και επιχείρηση να το προμηθευτεί για τις εντός πόλης μετακινήσεις της.

- Eco-Inno-Energy Park: Στον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ σχεδιάζεται και προβλέπεται ακόμη η εγκατάσταση του Νέου Πόλου Καινοτομίας (Eco-Inno-Energy Park) και της Θερμοκοιτίδας και Cluster Επιχειρήσεων

- Βιοκλιματικό Κτίριο - Πρώην Διοικητήριο ΑΕΒΑΛ: Σύμφωνα με προδιαγραφές του ΚΑΠΕ, είναι προς ανακατασκευή το διατηρητέο τετραώροφο κτίριο Διοίκησης της ΑΕΒΑΛ, εμβαδού 3.074 τ.μ., με ενεργειακό - βιοκλιματικό σχεδιασμό, για την εγκατάσταση του Ερευνητικού Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων

- Σχεδιάζεται και μελετάται η δημιουργία μιας πανελλήνιας βιβλιοθήκης με θέμα την ενέργεια, στην οποία θα παρουσιάζονται μεταξύ άλλων και τα συγγράμματα που διεσώθησαν μετά την παύση των εργασιών της Λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ.
Εκπαιδευτική - Μουσειακή Ζώνη : Σε έκταση 80 στρεμμάτων, στις διατηρητέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Εκπαιδευτικής και Μουσειακής Ζώνης ΑΕΒΑΛ προετοιμάζονται μελέτες ανάπλασης και επανάχρησης για την προστασία και ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς

- Προκηρύχθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση επενδυτών στην Ζώνη Εγκατάστασης Θερμοκηπίων με Τηλεθέρμανση, σε πρώτη φάση σε έκταση 158 στρεμμάτων από σύνολο εκτάσεων 400 στρεμμάτων

- Ανατέθηκε η εκπόνηση Μουσειολογικής Μελέτης για την ίδρυση Μουσείου -Έκθεσης Ενέργειας -Λιγνίτη. Το Εθνικό Μουσείο Ενέργειας-Λιγνίτη θα αναπτυχθεί σε υφιστάμενο κτίριο της Μουσειακής Ζώνης του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας εμβαδού 400-500 τ.μ. που θα επιλεγεί, θα ανακατασκευαστεί/διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα.

- Δημιουργία Εμπορευματικού- Διαμετακομιστικού Κέντρου και συναφών έργων (Βαλκανικό Κέντρο Βαρέων Οχημάτων): Σε έκταση 150 στρεμμάτων και με ανακαίνιση-επανάχρηση των υφιστάμενων κτηρίων, συνολικού εμβαδού 10.050 τ.μ. θα υλοποιηθεί το έργο με σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί πλήρως η στρατηγική γεωγραφική θέση του πρώην εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ σε εθνικό και βαλκανικό επίπεδο (κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού).

- Στον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ, έχει εκμισθωθεί έκταση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Ζαχαρότευτλων. Το έργο αυτό έχει συμβάλει στη μείωση των λειτουργικών εξόδων των αγροτών της ευρύτερης περιοχής.
kerdos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...