Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου της Νομαρχίας Φωκίδας.


Να και ένα πρωτοποριακό έργο της ΚτΠ Α.Ε. στον μικρό νομό Φωκίδας που ωστόσο έχει να κάνει και με την οδική ασφάλεια και βοηθάει πιστεύουμε τους διερχόμενους οδηγούς να προετοιμαστούν κατάλληλα και να είναι προσεκτικοί σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσουν μπροστά τους. Σας παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου που "αλιεύσαμε" από την επίσημη Ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας αυτούσιο:



"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η Προμήθεια και Εγκατάσταση Πληροφοριακού Συστήματος Ενημέρωσης Καιρικών Συνθηκών του Δευτερεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου της Νομαρχίας Φωκίδας, έργο που εντάχθηκε στο Γ’ ΚΠΣ της ΚτΠ Α.Ε. και βρίσκεται πλέον σε πιλοτική λειτουργία.
Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ετέθησαν, εγκαταστάθηκαν τέσσερις (4) μετεωρολογικοί σταθμοί και τέσσερις (4) πινακίδες (οθόνες) μεταβλητών μηνυμάτων (VMS) σε αντίστοιχα σημεία του οδικού δικτύου του νομού μας που ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε πραγματικό χρόνο. Τα σημεία που είναι εγκατεστημένοι οι μετεωρολογικοί σταθμοί (Μ.Σ.) είναι τα παρακάτω:

1. Οδικός άξονας Άμφισσα – Λαμία : Θέση 51ο χιλιόμετρο.
2. 23 Km οδικού άξονα Ιτέας – Δεσφίνας – Όρια Νομού (περιοχή Μεσόκαμπος – Κόμβος προς Αντίκυρα).
3. 20 Km οδικού άξονα Άμφισσας – Λιδωρικίου (μετά τη Βουνιχώρα).
4. Οδικός άξονας 51ο ΧΛΜ – Καλοσκοπή- - Μαυρολιθάρι: περιοχή Βρύζες.


Τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (VMS), οι οποίες ενημερώνονται με προειδοποιητικά εναλλασσόμενα μηνύματα (Variable Messages) που προέρχονται από την επεξεργασία των μετεωρολογικών στοιχείων τα οποία αποστέλλουν οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι στους μετεωρολογικούς σταθμούς (θερμοκρασία, υγρασία, κατακρημνίσεις, πάγος, χιόνι κ.λ.π.) είναι τα παρακάτω:

1. Άμφισσα – Λαμία: Αμέσως μετά την έξοδο της Άμφισσας προς Λαμία (μετά το ΚΤΕΟ).
2. Λαμία – Άμφισσα: Στον κόμβο της Γραβιάς προς Άμφισσα.
3. Άμφισσα – Λιδορίκι: Στην αρχή του οδικού άξονα Άμφισσας – Λιδορίκι, στην έξοδο της Άμφισσας (εργατικές κατοικίες).
4. Ιτέα – Δεσφίνα: Έξοδος Ιτέας προς Δεσφίνα. (κάμπινγκ Αη Γιάννης).


Τέλος μπορείτε να ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα άνωθεν σημεία και τα μηνύματα που εμφανίζονται στις πινακίδες VMS, μπαίνοντας στην Ιστοσελίδα http://www.nafokidas.gr, όπου μεταξύ των άλλων μπορείτε να δείτε μετρήσεις των σταθμών, εικόνα από τέσσερις WEB κάμερες που είναι εγκατεστημένες στους μετεωρολογικούς σταθμούς κ.λ.π

Η μελέτη της «Προμήθειας και εγκατάστασης πληροφοριακού συστήματος ενημέρωσης καιρικών συνθηκών του δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου της Νομαρχίας Φωκίδας» είχε προϋπολογισμό 42.245 € , ενώ η υλοποίηση (εγκατάσταση) του έργου 557.634 €. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους σε ποσοστό 20%. Ανάδοχος ήταν η Κοινοπραξία Εταιρειών «Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ – Αλγόριθμος – Monitor Electronics”. "
πηγή




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...