Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σκοτώνουν οι δρόμοι της Αργολίδας


Τραγικός είναι ο απολογισμός των τροχαίων ατυχημάτων στην Αργολίδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται για το έτος 2009 από την Ελληνική Αστυνομία. Αφορμή για το ρεπορτάζ, τα πρόσφατα θανατηφόρα δυστυχήματα με θύματα την νομαρχιακή σύμβουλο Σοφία Δρούγκα και τον υποδιευθυντή της ΔΕΗ Σπύρο Παπαμιχαήλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον πίνακα, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα αυξήθηκαν το 2009, σε σχέση με το 2008, κατά 9,1%. 25 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την προηγούμενη χρονιά στους δρόμους της Αργολίδας, 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν βαριά, ενώ άλλοι 186 ελαφρύτερα.

Οι δρόμοι στην Αργολίδα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα τόσο στη χάραξη, όσο και στη συντήρηση. Τόσο το εθνικό, όσο και το επαρχιακό δίκτυο, αλλά και το δημοτικό οδικό δίκτυο απαιτούν ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αναβάθμισης και βελτίωσής τους και σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν νέες χαράξεις.

Δυστυχώς όμως ακόμα και εκεί που έγιναν ήδη νέες χαράξεις δρόμων, δεν ολοκληρώνονται, ώστε να δοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία. Τρανταχτό παράδειγμα ο νέος δρόμος...

Ναυπλίου – Λυγουριού, που έχει κολλήσει και δεν ολοκληρώνεται, αλλά και ο Αρχαιολογικός δρόμος που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για να βγει στην Αγία Ελεούσα.

Ακόμα και το τμήμα όμως που ολοκληρώθηκε, έχει δοθεί στην κυκλοφορία χωρίς επαρκή φωτισμό και συνεχείς επικίνδυνες διασταυρώσεις. Σε όλα αυτά προστίθεται η επικινδυνότητα του δρόμου Πορτοχέλι – Κρανίδι, αλλά και πολλών άλλων δρόμων.

Γενικά όμως στα προβλήματα του οδικού δικτύου της Αργολίδας, προστίθεται η κατάσταση του οδοστρώματος που είναι ιδιαίτερα κακή στα ορεινά κομμάτια του δικτύου, η ανύπαρκτη διαγράμμιση σε πολλές περιπτώσεις, τα ακατάλληλα ή κατεστραμμένα στηθαία σε ορισμένες περιπτώσεις, το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι διέρχονται μέσα από οικισμούς και χωριά, χωρίς οι οδηγοί να τηρούν το όριο ταχύτητας των 50 χλμ./ώρα.

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου έχει φυσικά ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων.
isthmos.gr via seatbelt-gr





Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.


Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...