Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Nissan Juke , ένα μικρό Qashqai...




Ενα μικρό Qashqai ετοιμάζεται να περάσει την πόρτα της αγοράς αυτοκινήτου. Η Nissan διαπίστωσε ότι τα υπερυψωμένα μοντέλα τύπου crossover άσχετα αν είναι τετρακίνητα ή όχι πουλάνε πολύ και όχι μόνο στην θεωρία. Όλοι μας είδαμε πώς εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις του Crossover Nissan Qashqai από το 2008 στο 2009 οπότε και αναρριχήθηκε στην κορυφή των πωλήσεων της μικρομεσαίας κατηγορίας που είναι και η πιο δημοφιλής για την ώρα.

Παίρνοντας υπ' όψιν τις τάσεις της αγοράς η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να περάσει στην παραγωγή το Juke, ένα crossover μοντελάκι με διαστάσεις Super-mini.

Σχεδιαστικά, οι διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο Qazana που παρουσιάστηκε το 2009 στη Γενεύη δεν είναι και μεγάλες. Το νέο crossover της Nissan συνδυάζει στοιχεία από πολλά αυτοκίνητα της ιαπωνικής εταιρείας, όπως το Micra αλλά και το σπορ 370Ζ. Σε πολλούς θα αρέσει, σε άλλους περισσότερο συντηρητικούς όχι το σίγουρο είναι, όμως, ένα: Το Nissan Juke δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο στο πέρασμά του, απεναντίας το ιδιαίτερο σχήμα του θα προκαλέσει την περιέργεια αλλά και τον θαυμασμό όσων βρεθούν εκείνη τη στιγμή στο οπτικό πεδίο του μικρού Crossover.


Το Nissan Juke με τα σημερινά δεδομένα θα διατίθεται - στην χώρα μας από Σεπτέμβρη σύμφωνα με πληροφορίες - στις παρακάτω εκδόσεις (δικίνητες και τετρακίνητες):

1.6i, 117 ίππων, βενζίνη, 2WD, 5άρι χειροκίνητο
1.6i, 117 ίππων, βενζίνη, 2WD, XTronic CVT
1.6i Turbo, 190 ίππων, βενζίνη, 2WD, 6άρι χειροκίνητο
1.6i Turbo, 190 ίππων, βενζίνη, 4WD, XTronic CVT
1.5 dCi, 110 ίππων, diesel, 2WD, 6άρι χειροκίνητο.

Στην ανάρτηση συναντάμε τα κλασικά γόνατα McPherson εμπρός, ενώ πίσω έχουμε ημιάκαμπτο άξονα στις εκδόσεις με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους μόνο στην τετρακίνητη έκδοση. Ειδικά οι turbo εκδόσεις θα δώσουν μια ιδιαίτερη ώθηση στο καινούριο μοντελάκι με τον υψηλό αεροδυναμικό συντελεστή (ο,35...) που λόγω σχήματος δεν μπορούσε να πετύχει μια καλύτερη τιμή αεροδυναμικής.

Η τετρακίνηση περιλαμβάνει και σύστημα ανακατανομής της ροπής ανάμεσα στους τροχούς του πίσω άξονα, αφού, μέσω ηλεκτρικών συμπλεκτών, μπορεί να αυξήσει τη δύναμη που φτάνει στον πίσω εξωτερικό τροχό. Κατ' αυτόν τον τρόπο το 50% της συνολικής διαθέσιμης ροπής του κινητήρα μπορεί να φτάσει σε έναν από τους δύο πίσω τροχούς.

Το πορτ-μπαγκάζ θα έχει μικρή χωρητικότητα της τάξης των 250 λίτρων (κατά VDA), ενώ το μήκος του αυτοκινήτου μετά βίας θα ξεπερνά τα 4 μέτρα. Η παραγωγή του θα γίνεται στο Sunderland της Αγγλίας, όπου επίσης κατασκευάζονται τα Qashqai και Note.

Η περιέργεια μεγάλη και οι απορίες πολλές, το σίγουρο είναι όμως ένα: Μπορεί στην αρχή το νέο crossover της ιαπωνικής φίρμας να ξενίσει αρκετούς σύντομα, όμως, θα κερδίσει τις καρδιές μας τόσο με το σχήμα του όσο και με το όνομα και την αξιοπιστία που υπόσχεται η Nissan. Αναμένουμε, λοιπόν, το αυτοκίνητο στην χώρα μας με το πέρας του καλοκαιριού και ως τότε μείνετε συντονισμένοι...










Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...