Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CHEVROLET: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΓΚΑΜΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



* Το πρωτότυπο Aveo RS υιοθετεί Ευρωπαϊκή σχεδίαση ενός δυναμικού hatchback
* Το Cruze παρέχει χώρους και ανέσεις αυτοκινήτου μεσαίας κατηγορίας με κατανάλωση μικρομεσαίου μοντέλου
* Το μίνι Spark προσφέρει στυλ, ευρυχωρία και οικονομία καυσίμου
* Η Chevrolet ανακοινώνει μια ακόμα αγορά λανσαρίσματος και συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας για το Volt


Η αναπτυσσόμενη οικογένεια μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet έδωσε σήμερα το παρών στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής στο Ντιτρόιτ με την παρουσίαση του πρωτοτύπου Aveo RS – ένα δυναμικό hatchback Ευρωπαϊκής έμπνευσης που απευθύνεται στους νεότερους λάτρεις της οδήγησης.



Το νέο Chevrolet Cruze και το πρωτότυπο Aveo RS – που προαναγγέλλει την επόμενη γενιά του Aveo παραγωγής – μαζί με το νέο πεντάθυρο μίνι Spark, αποτελούν τη βάση για το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet. Το Cruze θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μέσα στη χρονιά, το νέο Aveo παραγωγής αναμένεται στην Αμερικανική ήπειρο του χρόνου, ενώ οι Αμερικανικές πωλήσεις του Spark ξεκινούν στις αρχές του 2012. Στην Ευρώπη, το Cruze (που ήδη πωλείται) θα πλαισιωθεί άμεσα από το Spark ενώ, το νέο Aveo στα μέσα του 2011.

Η Chevrolet ανακοίνωσε επίσης ότι στην Καλιφόρνια, την αρχική αγορά λανσαρίσματος του Volt, προστίθεται τώρα και το Μίσιγκαν. Η Chevrolet συνεργάζεται με τη εταιρία κοινής ωφέλειας DTE Energy που εδρεύει στο Ντιτρόιτ και με άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο ενός μεγαλύτερου προγράμματος εξέλιξης και δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες για την εξάπλωση της δημοτικότητας της ηλεκτροκίνησης και τη δημιουργία προγραμμάτων φόρτισης οχημάτων. Την περασμένη εβδομάδα, η Chevrolet και η OnStar παρουσίασαν μια τεχνολογία πέραν του τομέα των μπαταριών, με την πρώτη λειτουργική εφαρμογή έξυπνου τηλεφώνου (smartphone) της βιομηχανίας: αυτή προσφέρει στους ιδιοκτήτες του Volt 24/7 σύνδεση και έλεγχο των λειτουργικών του οχήματος και των υπηρεσιών OnStar από απόσταση(remotely).



«Τα νέα μας μικρά αυτοκίνητα και το ηλεκτρικό Volt με δυνατότητες επέκτασης της αυτονομίας αντιπροσωπεύουν ακρογωνιαίους λίθους στην πολιτική της Chevrolet για ενσυνείδητη χρήση πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Jim Campbell, Γενικός Διευθυντής της Chevrolet. «Εκτιμούμε ότι τα Spark, Aveo και Cruze θα πρωτοστατήσουν στην οικονομία καυσίμου, ενώ το Volt μπορεί να λειτουργεί χωρίς την κατανάλωση βενζίνης, πριν περάσει στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, όταν η φόρτιση της μπαταρίας πέσει σε χαμηλά επίπεδα».

Ακολουθεί μία σύντομη παρουσίαση των μικρών και μικρομεσαίων μοντέλων Chevrolet που εκτίθενται στο NAIAS:

Πρωτότυπο Chevrolet Aveo RS: Το πρωτότυπο Aveo RS ενσαρκώνει το όραμα των σχεδιαστών για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής. Μια ματιά στη Μπλε Ελεκτρίκ Boracay απόχρωση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, στους ‘εκτεθειμένους’ προβολείς και τα πίσω φώτα που είναι εμπνευσμένα από μοτοσικλέτα, στη χαμηλή γραμμή οροφής, στα διογκωμένα φτερά, στους μεγάλους τροχούς και τα ελαστικά, και το εσωτερικό με διπλό ταμπλό οργάνων δίνει μια γεύση από την επόμενη γενιά Aveo.

«Το σημερινό Aveo κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μικρών αυτοκινήτων της Chevrolet», δήλωσε ο Campbell. «Στόχος μας με το πρωτότυπο Aveo RS είναι να καταδείξουμε το όραμα και τις σχεδιαστικές δυνατότητες της Chevrolet για τη δημιουργία ενός μικρού αυτοκινήτου, που πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα αγαπήσουν».

Καθώς το κοινό στο οποίο απευθύνεται η Chevrolet με το Aveo είναι νεότερο ηλικιακά, έδωσε στο πρωτότυπο αυτοκίνητο μία σπορ γραμμή, μέσα έξω. Δυναμική φυσιογνωμία, καθαρές, λείες πλαϊνές γραμμές, ενσωματωμένη πίσω αεροτομή οροφής, μεγάλο πλάτος και μεγάλες ζάντες πέντε ακτινών 19 ιντσών με λογότυπο Chevrolet σε gun metal και δαγκάνες φρένων σε Boracay Blue, στοιχεία που υποδηλώνουν προηγμένο στυλ και δυναμική συμπεριφορά.

Το θέμα Boracay Blue συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με έντονες ραφές στο διπλό ταμπλό οργάνων, στα ένθετα των εμπρός και πίσω θυρών στο κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, στο χειρόφρενο και στα μαξιλάρια των καθισμάτων.

Το πρωτότυπο Aveo RS χρησιμοποιεί τον ίδιο, μικρού κυβισμού υπερτροφοδοτούμενο 1,4L Ecotec που θα διατίθεται με το 2011 Chevrolet Cruze στη Β. Αμερική. Με ισχύ 138 hp (103 kW), συνδυάζει τα χαρακτηριστικά δύο κινητήριων μονάδων σε μία, καθώς προσφέρει την κατανάλωση ενός μικρού κινητήρα και τις επιδόσεις ενός μεγαλύτερου. Στο πρωτότυπο Aveo RS, ο 1,4L συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Η Chevrolet έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο Aveo θα κατασκευάζεται για την αγορά της Β. Αμερικής στο εργοστάσιό της στο Orion Township, Michigan από το 2011, μία κίνηση που θα αποκαταστήσει 1.200 θέσεις εργασίας στο Southeast Michigan. Η εγκατάσταση/ αναβάθμιση των εργαλείων για την παραγωγή του Aveo προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010.

Chevrolet Cruze: Το μικρομεσαίο Chevrolet Cruze ήδη πωλείται σε Ασία και Ευρώπη και απολαμβάνει την υψηλή αποδοχή της αγοράς. Το 2011, το Cruze θα αλλάξει τους κανόνες στην Αμερική, φέρνοντας ουσιαστικά ένα μεσαίο αυτοκίνητο στην κατηγορία μικρομεσαίων sedan. Θα προσφέρει πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά, περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και χωρητικότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό αλλά και προηγμένες ανέσεις όπως Bluetooth, USB και πλοήγηση. Διαθέτει χώρους, ασφάλεια και ανέσεις ενός αυτοκινήτου μεσαίας κατηγορίας με την κατανάλωση και στην τιμή ενός μικρομεσαίου. Η Αμερικανική έκδοση παραγωγής του Cruze παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα.

Το Cruze επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Chevrolet να ηγηθεί των τετρακύλινδρων υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων μικρού κυβισμού με οικονομική κατανάλωση. Το Cruze εκτιμάται ότι θα προσφέρει κορυφαία οικονομία καυσίμου στην αγορά της Β. Αμερικής, αφού σε συνδυασμό με το νέο κινητήρα Ecotec 1,4L turbo με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων η κατανάλωση πέφτει κάτω από τα 6,0 L/100 km στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο Cruze θα κατασκευάζεται στο Lordstown, Ohio από το τρίτο τρίμηνο.

Chevrolet Spark: Το πεντάθυρο Chevrolet Spark, το μικρότερο μέλος της οικογένειας μοντέλων Chevrolet, λανσάρει στυλ, ευρυχωρία και πολυμορφικότητα στην κατηγορία των πολύ οικονομικών σε κατανάλωση, μικρών αυτοκινήτων. Το Spark θα προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, με τις εξωτερικές του διαστάσεις να συνεισφέρουν στην άριστη ευελιξία σε όλες τις οδηγικές συνθήκες, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση σταθερότητας στον ανοιχτό δρόμο. Από τον Ιανουάριο, το Spark θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη. Η Αμερικανική έκδοση παραγωγής θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.

«Αυτό το μικρό αυτοκίνητο είναι ικανό για μεγάλα πράγματα», δήλωσε η Margaret Brooks διευθύντρια μάρκετινγκ μικρών αυτοκινήτων Chevrolet στην Αμερική. «Με τη φρέσκια, νεανική φιλοσοφία του, πιστεύουμε ότι το Spark θα προσελκύσει πελάτες που επιζητούν άριστη οικονομία καυσίμου, λειτουργικότητα και στυλ σε προσιτή τιμή».

Chevrolet Volt: Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, το Michigan προστίθεται στην Καλιφόρνια, σαν μία ακόμα από τις πρώτες αγορές λανσαρίσματος. Άλλες αγορές θα ανακοινωθούν αργότερα.

«Το λανσάρισμα στην Καλιφόρνια και το Μίσιγκαν θα δημιουργήσει σημαντικές βάσεις πωλήσεων στη Δυτική Ακτή και το Midwest που θα μας επιτρέψουν να λανσάρουμε το Volt πιο αποτελεσματικά σε περισσότερες περιοχές της Αμερικής», δήλωσε η Maria Rohrer, διευθύντρια μάρκετινγκ της Chevrolet για το Volt.

Η Chevrolet θα προσφέρει πάνω από 100 Volt σε αρκετές εταιρίες κοινής ωφέλειας το 2010 – μεταξύ των οποίων η DTE Energy – στο πλαίσιο ενός εκτεταμένου προγράμματος έρευνας και δοκιμών στόλων. Εν όψει του προγράμματος, θα εγκατασταθούν 500 σταθμοί φόρτισης για οικιακή, επαγγελματική και δημόσια χρήση. Μέσω αυτών, θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία εγκατάστασης, τη φόρτιση των οχημάτων και την άποψη των πελατών.

«Βασικός παράγοντας στην ευρεία επιτυχία των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι η ικανότητα εταιριών κοινής ωφέλειας να παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια όταν τη χρειάζονται και σε προσιτή τιμή», δήλωσε ο Steven E. Kurmas πρόεδρος και COO της ηλεκτρικής εταιρίας κοινής ωφέλειας της DTE Energy, Detroit Edison. «Μέσα από τη συνεργασία τους με τη βιομηχανία του αυτοκινήτου, το Τμήμα Ενέργειας και άλλοι ενδιαφερόμενοι φορείς, η DTE Energy και οι εταιρίες ηλεκτρισμού σε εθνικό επίπεδο δεσμεύονται πλήρως στη δημιουργία μιας αξιόπιστης υποδομής φόρτισης που θα υποστηρίξει τα ηλεκτρικά οχήματα και θα βοηθήσει στην επιτυχημένη μετάβαση στα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς».

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με μια χρηματοδότηση άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων στα πλαίσια των Αμερικανικών Κεφαλαίων Ανάκτησης & Επαν-επένδυσης από την Πρωτοβουλία Ηλεκτροκίνησης των Μέσων Μεταφορών που διαχειρίζεται το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Η Chevrolet συνεργάζεται με άλλους φορείς του Μίσιγκαν εκτός της περιοχής του Ντιτρόιτ εν όψει της προετοιμασίας της υποδομής για plug-in οχήματα. Μεταξύ των εταίρων κοινής ωφέλειας είναι οι Lansing Board of Water & Light και CMS Energy.

Η Chevy ανακοίνωσε παρόμοια συνεργασία των περασμένο μήνα με το Electric Power Research Institute (EPRI) και τις εταιρίες κοινής ωφέλειας της Καλιφόρνιας Pacific Gas & Electric, Southern California Edison και Sacramento Municipal Utility District.

Σε μια προσπάθεια να προάγουν την εμπειρία ιδιοκτησίας του Volt, η Chevrolet και η OnStar παρουσίασαν την πρώτη λειτουργική εφαρμογή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) στη βιομηχανία αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα. Αυτή θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες του Volt 24/7 σύνδεση και έλεγχο των λειτουργικών του οχήματος και των υπηρεσιών OnStar από απόσταση (remotely).

Η εφαρμογή OnStar Mobile Application προχωρά σε θέματα πέραν της μπαταρίας, επιτρέποντας στους οδηγούς του Volt να επικοινωνούν με το όχημά τους μέσω των κινητών τηλεφώνων Motorola Droid, Apple iPhone και BlackBerry Storm (smartphones).
Χρησιμοποιεί σύνδεση σε πραγματικό χρόνο για λειτουργίες όπως απεικόνιση κατάστασης φόρτισης και ρύθμιση προγραμμάτων φόρτισης ανάλογα με την παροχή του δημόσιου δικτύου ηλεκτρισμού. Η εφαρμογή:

* Παρουσιάζει την κατάσταση φόρτισης – ανεξάρτητα αν είναι συνδεδεμένο ή όχι, και την τάση (120V ή 240V)
* Παρέχει ευελιξία στην ‘Άμεση Φόρτιση’ ή στον προγραμματισμό του χρόνου φόρτισης
* Παρουσιάζει το ποσοστό του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την ηλεκτρική και συνολική αυτονομία
* Επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ρυθμίζει μηχανικά το πρόγραμμα φόρτισης για αποφυγή ωρών αιχμής και εκμετάλλευση φτηνών τιμών κιλοβατώρας (π.χ. νυχτερινό ρεύμα)
* Αποστέλλει ειδοποιήσεις μέσω sms ή email για υπενθύμιση φόρτισης, διακοπές και πλήρη φόρτιση
* Παρουσιάζει μίλια ανά γαλόνι, μίλια μόνο με ηλεκτροκίνηση και ενδείξεις χιλιομετρητή
* Εμφανίζει μίλια ανά γαλόνι, μίλια EV και ενδείξεις ημερήσιου ή γενικού χιλιομετρητή
* Ενεργοποιεί το αυτοκίνητο από μακριά για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας εσωτερικού

Η εφαρμογή του smartphone για το Volt θα διατίθεται με το λανσάρισμα. Παρουσίαση της εφαρμογής διατίθενται τώρα στο διαδικτυακό τόπο OnStarMobileDemo.com.

Σχετικά με το Volt
Το Chevrolet Volt είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητα εκτεταμένης αυτονομίας. Είναι σχεδιασμένο για να διανύει μέχρι 60 km μόνο με ηλεκτροκίνηση, χωρίς τη χρήση βενζίνης ή εκπομπές ρύπων. Όταν η μπαταρία ιόντων λιθίου του Volt αδειάζει, ένας κινητήρας/γεννήτρια ενεργοποιείται χωρίς διακοπή ισχύος για να επεκτείνει τη συνολική αυτονομία στα 500 km περίπου. Η παραγωγή ξεκινά στα τέλη της χρονιάς. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.
chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...