Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ CHEVROLET AVEO RS ΑΦΥΠΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ



* Δυναμικό, εντυπωσιακό, hatchback που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει νεότερους Αμερικανούς λάτρεις του αυτοκινήτου
* Οι δυνατότητες εξατομίκευσης ενσωματώνονται στο σχεδιασμό
* Ευρυχωρία και ανέσεις υψηλών προδιαγραφών
* 1,4L Ecotec turbo προσφέρει υποδειγματική οικονομία καυσίμου με επιδόσεις όταν χρειάζεται


Η Chevrolet εξήγγειλε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πρωτοτύπου Aveo RS στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Β. Αμερικής 2010 στο Ντιτρόιτ. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό hatchback Ευρωπαϊκής έμπνευσης, που σχεδιάστηκε για να προσελκύσει νεαρούς λάτρεις του αυτοκινήτου και δίνει μια πρώτη γεύση από την επόμενη γενιά Aveo.

Μακρύτερο, φαρδύτερο και πιο ευρύχωρο από το σημερινό Aveo παραγωγής, το Aveo RS διαθέτει προηγμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, εξωτερικά και εσωτερικά και προβάλλει τις άφθονες δυνατότητες εξατομίκευσης που παρέχει η νέα γενιά του μοντέλου.

«Το πρωτότυπο Aveo RS δείχνει καθαρά ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα άλμα προόδου στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet Europe, Wayne Brannon. «Το νέο Aveo θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το 2011 και θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με το εντυπωσιακό νέο μικρομεσαίο Cruze και το μικρό Spark».

«Ευελπιστούμε ότι το πρωτότυπο Aveo RS αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προθέσεών μας να επαναπροσδιορίσουμε το Aveo και τη θέση του στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, όπως κάναμε με το Malibu», δήλωσε ο Jim Campbell, γενικός διευθυντής της Chevrolet.

Πρώτες εντυπώσεις


Το πρωτότυπο Aveo RS σε απόχρωση electric Boracay Blue υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία όπως η μάσκα δύο στοιχείων, τα στρογγυλά πίσω φώτα και οι ανάγλυφοι θόλοι των τροχών. Παράλληλα, οι σχεδιαστές βελτίωσαν το ‘ύφος’ του πρωτοτύπου με χαμηλά ανοίγματα και ένα κάτω αεραγωγό ο οποίος πλαισιώνεται από αλουμίνιο. Προβολείς ομίχλης ενσωματώνονται σε έναν υπερμεγέθη αεραγωγό ψύξης φρένων που χάνεται στα ανάγλυφα φτερά, δημιουργώντας μια επιθετική φυσιογνωμία.

‘Εκτεθειμένοι’ προβολείς, με πλαίσιο από αλουμίνιο, είναι εμπνευσμένοι από μοτοσικλέτα. Στο κομψό προφίλ κυριαρχούν ενιαίες γραμμές αμαξώματος, μια ψηλή μεσαία γραμμή και χαμηλή γραμμή οροφής. Οι εξωτερικοί καθρέπτες με πορτοκαλί φλας εντάσσονται στο σχήμα του αυτοκινήτου και εξαφανίζονται φαινομενικά μέσα στο προφίλ του. Με μια πρώτη ματιά, το αυτοκίνητο μοιάζει με τρίθυρο hatchback επειδή οι λαβές των πίσω θυρών είναι διακριτικά τοποθετημένες στην περιοχή της κολόνας C.

«Το πρωτότυπο Aveo RS δείχνει πώς η προηγμένη σχεδίαση μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητα ενός μικρού αυτοκινήτου», δήλωσε ο Michael Simcoe, εκτελεστικός διευθυντής, Σχεδίασης Εξωτερικού στη Β. Αμερική. «Θέλουμε, μόλις το βλέπουν οι πελάτες να τους προκαλεί άμεση συναισθηματική αντίδραση».

Κανένα σπορ αυτοκίνητο δεν κερδίζει τα διαπιστευτήριά του χωρίς μεγάλους τροχούς και ελαστικά. Το πρωτότυπο Aveo RS έχει τροχούς 19-ιντσών, πέντε ακτίνων με λογότυπο Chevrolet σε μεταλλικό φινίρισμα gun metal. Από τα ανοίγματα των τροχών φαίνονται μεγάλες δαγκάνες φρένων Boracay Blue.

Στο πίσω τμήμα συνεχίζεται το σπορ πακέτο, με ενσωματωμένη αεροτομή που ξεκινά από την οροφή, μια κεντρικά τοποθετημένη εξαγωγή και χρωμιωμένες απολήξεις. Τα εκτεθειμένα πίσω φώτα εμπνευσμένα από μοτοσικλέτα φέρουν κελύφη από σκούρο αλουμίνιο και ένα διακριτικό λογότυπο της μάρκας.

Ευρύχωρο και κομψό εσωτερικό


Με το ματ μαύρο εσωτερικό να αναδεικνύεται από γυαλιστερά μαύρα, μεταλλικά και μπλε ένθετα, το πρωτότυπο Aveo RS προδίδει τη προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια. Το θέμα Boracay Blue συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με έντονες ραφές στο διπλό ταμπλό οργάνων, στα ένθετα των εμπρός και πίσω θυρών, στη στεφάνη του τιμονιού, στο κάλυμμα του επιλογέα ταχυτήτων, στο χειρόφρενο, στα δερμάτινα μαξιλάρια των καθισμάτων, ακόμα και στα πατάκια. Το ενιαίο κεντρικό πάνελ περιλαμβάνει τον επιλογέα ταχυτήτων, χειριστήρια HVAC και το ηχοσύστημα καθώς και μία θύρα USB. Ο Ice-blue φωτισμός στην οθόνη του ηχοσυστήματος, στην οθόνη ενδείξεων και στα κουμπιά τονίζει τις μπλε ραφές.

Η επιρροή της μοτοσικλετιστικής σχεδίασης μεταφέρεται και στο εσωτερικό, με ένα στρογγυλό, αναλογικό στροφόμετρο που τοποθετείται σε μια ασύμμετρη ένδειξη LCD, με επίσης μεταλλικά πλαίσια και στρογγυλά ανοίγματα, αλλά και με στρογγυλούς πλαϊνούς αεραγωγούς με πλαίσια από αλουμίνιο.

Το εσωτερικό είναι λειτουργικό και κομψό, με αποθηκευτικούς χώρους στο κεντρικό πάνελ και τις πόρτες. Τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται για τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων.

Οικονομικές επιδόσεις

Το πρωτότυπο Aveo RS χρησιμοποιεί τον πολύ αποδοτικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 138-hp (103 kW) 1,4L Ecotec.

Ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο στοχεύει σε μια εμπνευσμένη οδηγική εμπειρία.

Για το μοντέλο του Σαλονιού, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ειδικό κάλυμμα του κινητήρα σε graphite silver με ένθετο από αλουμίνιο. Οι τάπες πλήρωσης ψυκτικού υγρού και υδραυλικής κρεμαγιέρας έχουν ice blue περίγραμμα και οι κυψελοειδείς αεραγωγοί που πλαισιώνουν το κέντρο του καλύμματος έχουν ματ φινίρισμα σε shadow chrome για να είναι ασορτί με το χρώμα των τροχών.

Η Chevrolet έχει ήδη ανακοινώσει ότι το νέο Aveo θα κατασκευάζεται για την αγορά της Β. Αμερικής στο εργοστάσιό της στο Orion Township, Michigan από το 2011, μια κίνηση που θα αποκαταστήσει 1.200 θέσεις εργασίας στο Southeast Michigan. Η εγκατάσταση/ αναβάθμιση των εργαλείων για την παραγωγή του Aveo προβλέπεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ AVEO RS


Μοντέλο: Πρωτότυπο Chevrolet Aveo RS
Στυλ αμαξώματος / μετάδοση: Πεντάθυρο, πενταθέσιο, κινητήρας εγκάρσια τοποθετημένος, FWD, αμάξωμα υπο-μικρομεσαίας κατηγορία
Κινητήρας: 1,4L turbo DOHC I-4 με VVT (138 hp / 103 kW – περίπου)
Κιβώτιο: M32 εξατάχυτο μηχανικό
Ζάντες: 19-ιντσών
chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...