Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

VW PASSAT Ή VW JETTA;

Το δίλημμα που τίθεται μέσα από το συγκεκριμένο άρθρο είναι συγκεκριμένο: Μεταξύ δύο πολύ καλών οικογενειακών sedan μοντέλων της ίδιας φίρμας και διαφορετικής κατηγορίας - με μικρή όμως απόσταση - θα πρέπει να διαλέξουμε για κάποιο σημαντικό λόγο ένα από τα δύο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:


Θα προτιμούσαμε το VW PASSAT γιατί:

1. Δεν κατασκευάζεται στο Μεξικό...
2. Δεν είναι Golf με 3ο όγκο στο πίσω μέρος...
3. Έχει μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ κατά 38 λίτρα (565 αντί για 527 του Jetta)
4. Έχει μεγαλύτερους χώρους εφού παίζει μια κατηγορία παραπάνω (μεσαία αντί για μικρομεσαία κατηγορία όπου ανήκει το Jetta.
5. Έχει "καλύτερο" και διαχρονικό όνομα δεδομένου ότι το VW JETTA έχει αλλάξει ονομασία πολλές φορές, την δε τελευταία φορά βαφτίστηκε ξανά Jetta αντικαθιστώντας το Bora.
6. Είναι πιο premium ιδίως στο εσωτερικό (σαλόνι, ταπετσαρίες κ.λπ)
7. Έχει καλύτερη μεταπώληση.


Θα προτιμούσαμε το VW JETTA γιατί:


1. Είναι πιο οικονομικό κατά 1.000 - 1.200 περίπου ευρώ στην βασική του έκδοση σε σχέση με το Passat.
2. Είναι πιο ελαφρύ και με τους ίδιους TSI κινητήρες τραβάει λίγο καλύτερα σε επιταχύνσεις και ρεπρίζ.
3. Έχει μικρότερο μήκος και άρα είναι πιο ευέλικτο και εύκολο στο παρκάρισμα.
4. Δεν θα έχουν πολλοί το ίδιο αυτοκίνητο στην περιοχή σας ενώ σίγουρα θα συναντήσετε περισσότερα passat να κυκλοφορούν παρά Jetta...


Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι και τα δύο sedan μοντέλα ενώ ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες έχουν παραπλήσιες διαστάσεις και υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε κανείς να τα κατατάξει στην ίδια - μεσαία - κατηγορία όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Octavia5 που έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Jetta και τοποθετείται όχι στην μικρομεσαία αλλά στην μεσαία κατηγορία...

Τελικά κάποιος που έχει να διαθέσει 1000 ευρώ περισσότερα μάλλον θα πρέπει να προτιμήσει το Passat (είναι περισσότεροι οι λόγοι όπως είδατε) αλλά από κει και πέρα είναι και θέμα γούστου και το θέμα της εμφάνισης ίσως είναι αυτό που θα βοηθήσει στην τελική επιλογή ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...