Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναζωογονείται το ενδιαφέρον για εξαγορά της Saab

"Για τους επίμονους, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος" είναι το μότο της Spyker Cars ΝV η οποία ανανέωσε την προσφορά της για την Saab
"Kάποιες νέες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος" για τη Saab ανακοίνωσε την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009 ότι εξετάζει η μητρική της, General Motors, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας προσφοράς από την ολλανδική Spyker Cars NV.


Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab αποτελούσε μία από τις προς πώληση θυγατρικές της GM μετά το ξέσπασμα της κρίσης, και μέχρι την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου η μητρική της βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Spyker Cars NV γι αυτόν τον σκοπό.

Οι συνομιλίες όμως με την Spyker Cars NV, έφτασαν σε αδιέξοδο και η μητρική ανακοίνωσε ότι την απόφασή της να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο τη διαδικασία διακοπής λειτουργίας της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δύο ημέρες αργότερα το ενδιαφέρον αναζωογονήθηκε, σύμφωνα με το Reuters. "Θα αξιολογήσουμε κάθε προσφορά, αλλά δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης" ανέφερε η ανακοίνωση της GM, ενώ λιγότερο συγκρατημένη εμφανίστηκε η Spyker Cars NV.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Victor Muller. "Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την πρότασή μας, πιστεύουμε ότι η General Motors θα πειστεί".

Στην νέα προσφορά της Spyker Cars ΝV συμπεριλαμβάνονται 11 σημεία τα οποία στοχεύουν στην επίλυση των θεμάτων που ανέκυψαν κατά τις διαπραγματεύσεις όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του V.Muller: "...κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιλύσουμε τα ζητήματα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας και ζητήσαμε από την GM και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αξιολογήσουν σοβαρά αυτήν την προσφορά".

Η νέα προσφορά της Spyker δεν απαιτεί την έγκριση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων πριν το τέλος του χρόνου, καθιστώντας έτσι εφικτή την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η μητρική.

Η Spyker Cars NV η οποία πούλησε τον περασμένο χρόνο συνολικά 43 αυτοκίνητα σε τιμές που κυμαίνονται περί τα 200.000 ευρώ τουλάχιστον, προσβλέπει μεταξύ άλλων στο ρωσικό όμιλο Convers για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της Saab. Ο όμιλος κατέχει περίπου το 30% της Spyker, και η εταιρεία ίσως του διαθέσει περισσότερες μετοχές για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την Saab.
rc-cafe.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...