Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ GROUP PSA ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ MITSUBISHI;


Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε, σήμερα, ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την PSA Peugeot Citroen για την «ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας» των δύο ομίλων. Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Πεζό αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Οι δύο εταιρίες ήδη συνεργάζονται όσον αφορά τα δίκτυα διανομής οχημάτων και την μελλοντική συμπαραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, ωστόσο εξετάζουν την "εμβάθυνση" της συνεργασίας τους, σύμφωνα με τον Κάι Ινάντα, εκπρόσωπο της Μιτσουμπίσι.

"Συζητάμε πιθανά projects που θα είναι επωφελή και για τις δύο εταιρίες. Μια ενδεχόμενη σύνδεση κεφαλαίων είναι μια από τις επιλογές" υπό διαπραγμάτευση, είπε ο Ινάντα στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη οριστική απόφαση.

Η Ιαπωνική οικονομική εφημερίδα Nikkei αναφέρει ότι η Πεζό βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Μιτσουμπίσι, η οποία είχε το πρώτο εξάμηνο ζημιές-ρεκόρ, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις της υποχώρησαν.

Η Μιτσουμπίσι σχεδιάζει να προβεί στην έκδοση νέων μετοχών αξίας 200-300 δις γιεν (2,3-3,4 δις δολαρίων), και η Πεζό θα εξαγοράσει το 30-50%, ανέφερε το δημοσίευμα, που δεν κατονομάζει πηγές.

Εάν η συμφωνία προχωρήσει θα δημιουργηθεί η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, με συνολικές πωλήσεις 4,45 εκατ. οχημάτων το 2008. Θα πρόκειται επίσης για την μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας σε Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μετά την αγορά ποσοστού των μετοχών της Nissan από τη Renault το 1999.

Στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο εταιριών είχε αναφερθεί το Σεπτέμβριο και η Γαλλική οικονομική εφημερίδα La Tribune.
enet.gr




Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...