Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CHEVROLET VOLT: ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ...


Η Chevrolet Ανακοινώνει Συνεργασίες με Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας στην Καλιφόρνια για τη Μελέτη της Υποδομής που Απαιτεί η Χρήση Ηλεκτρικών Οχημάτων

Η Chevrolet ανακοίνωσε σήμερα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles ότι το ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Volt θα διατίθεται του χρόνου στην Καλιφόρνια – τη μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων στην Αμερική. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες σημαντικές περιοχές.

Η Chevrolet συνεργάζεται με τρεις Εταιρίες Κοινής Ωφέλειας της Καλιφόρνιας και το Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρικής Ισχύος - Electric Power Research Institute (EPRI), στο πλαίσιο εκτενών δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες και ενός ερευνητικού προγράμματος, με στόχο τη μύηση πελατών στην ηλεκτροκίνηση, την περαιτέρω προώθησή της και τη δημιουργία προγραμμάτων φόρτισης οχημάτων, προετοιμάζοντας το έδαφος για τους καταναλωτές. Η General Motors ηγείται του προγράμματος με μια επιχορήγηση 30+ εκατομμυρίων δολαρίων στα κεφάλαια του Σχεδίου Ανάκαμψης της Αμερικανικής Οικονομίας (AmericanRecovery & ReinvestmentAct –ARRA) από την Πρωτοβουλία Ηλεκτροκίνησης Μέσων Μεταφορών που διαχειρίζεται το Αμερικανικό Τμήμα Ενέργειας.

«Είναι φυσικό η αγορά της Καλιφόρνια να διεκδικεί την πρωτιά για το Volt. Πέραν του ότι είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου, οι Καλιφορνέζοι θεωρούνται πρωτοπόροι στην υιοθέτηση επαναστατικών, νέων τεχνολογιών», σχολιάζει ο Brent Dewar, αντιπρόεδρος της GM, Global Chevrolet Brand.

Η παραγωγή του Volt προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2010. Τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Οι πρώτες αγορές λανσαρίσματος του Volt, συμπερ. της Καλιφόρνιας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο ετοιμότητας της αγοράς λιανικής για ηλεκτρικά οχήματα. Η GM συνεργάζεται με βασικές εταιρίες κοινής ωφέλειας σε όλη τη Β. Αμερική εν όψει της προετοιμασίας των κατά τόπους αγορών για πελάτες λιανικής. Η Chevrolet θα ξεκινήσει παραδόσεις του Volt στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2011.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας & δοκιμών, η Chevrolet θα προσφέρει πάνω από 100 Volt στους συμμετέχοντες του προγράμματος, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν στο στόλο τους για δύο χρόνια. Η Chevrolet θα χρησιμοποιήσει επίσης τεχνολογία τηλεματικής OnStar για να συλλέξει στοιχεία επιδόσεων των οχημάτων και τις απόψεις των οδηγών τα οποία και θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Ενέργειας (DOE) για τη βελτίωση των εμπειριών των πελατών με τη νέα τεχνολογία.

Επειδή το Volt είναι σχεδιασμένο για να φορτίζεται εύκολα οπουδήποτε, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πάνω από 500 σταθμούς φόρτισης για οικιστική, επαγγελματική και δημόσια χρήση. Οι σταθμοί φόρτισης θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη πληροφοριών σχετικά με την εγκατάσταση, τη διαδικασία φόρτισης του οχήματος και την εμπειρία των πελατών.
Ο Wayne Brannon, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Chevrolet Europe δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τη σημερινή ανακοίνωση. Οι πληροφορίες και οι γνώσεις που προέρχονται από τις δραστηριότητες και συνεργασίες της Καλιφόρνιας, θα είναι πολύτιμες για εμάς καθώς προσδιορίζουμε τα σχέδια λανσαρίσματος και διανομής του Chevrolet Volt στην Ευρώπη».

Το Chevrolet Volt είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που κάνει βήματα στο μέλλον. Παρέχει αυτονομία 60 km με ηλεκτροκίνηση, χωρίς τη χρήση βενζίνης ή παραγωγή ρύπων. Όταν η μπαταρία ιόντων λιθίου του Volt πέσει σε χαμηλά επίπεδα, ένας κινητήρας-γεννήτρια τίθεται σε λειτουργία, χωρίς να υπάρξει κάποια διακοπή, αυξάνοντας τη συνολική αυτονομία πάνω από 500 km, πριν χρειαστεί ανεφοδιασμός ή επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Εκτός από το προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης, το Volt υιοθετεί μία τεχνολογία με την οποία προάγει την εξατομίκευση, πληροφόρηση και διάδραση σε νέα επίπεδα.

Το ‘Όργανο Απόδοσης’ στον ψηφιακό πίνακα οργάνων προσφέρει στον οδηγό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την οδηγική απόδοση. Το σύστημα θέρμανσης και ψύξης έχει τρία προγράμματα απόδοσης, ενώ ενεργοποιώντας το μπουτόν “Green Leaf” του Volt, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες Ροής Ισχύος, Φόρτισης και Ενέργειας. Ο οδηγός θα μπορεί να ρυθμίζει το πρόγραμμα φόρτισης μέσα στο αυτοκίνητο ή μέσω τηλεχειρισμού, με βάση την ώρα της ημέρας ή το κόστος. Το Volt προσφέρει ακόμα και ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις, όταν παίρνει μπρος ή σβήνει και όταν ενεργοποιείται η φόρτιση.

Το Volt έδωσε ένα ηχηρό παρών στους δρόμους του Los Angeles τις ημέρες πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου. Την Τρίτη, ο David Thomas από τη Φλόριντα, ήταν ο πρώτος καταναλωτής που οδήγησε ένα Volt προ-παραγωγής, ως ο νικητής ενός πανεθνικού διαγωνισμού για την ονομασία ενός χρώματος του Volt – Viridian Joule.

chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...