Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

CHEVROLET SPARK & ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Το Chevrolet Spark, συγκέντρωσε τέσσερα αστέρια στα crash tests του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (EuroNCAP), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το Spark έλαβε 69 βαθμούς με άριστα το 100, απέχοντας μόνο ένα βαθμό από τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων.

«Οι εξαιρετικές επιδόσεις του νέου μίνι αυτοκινήτου μας στις αυστηρές δοκιμές του EuroNCAP αποδεικνύουν την προσοχή μας στον τομέα της ασφάλειας, πέρα από το εντυπωσιακό στυλ και την άριστη διάταξη χώρων», δήλωσε ο Wayne Brannon, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της, Chevrolet Europe. «Το Spark ικανοποιεί τις υψηλές προσδοκίες των αγοραστών μίνι αυτοκινήτων στις ώριμες Ευρωπαϊκές αγορές».

Στην Προστασία Ενηλίκων, το Spark πήρε άριστα, 8 βαθμούς στις πλευρικές συγκρούσεις πάνω σε κινούμενη, παραμορφούμενη μπαριέρα. Επίσης έλαβε 7,3 βαθμούς με άριστα το 8, για τη συμπεριφορά του σε μία σύγκρουση πάνω σε κολόνα, αποδεικνύοντας την αξιόπιστη προστασία των επιβατών σε ισχυρότερες πλευρικές συγκρούσεις.

Στην Προστασία Παιδιών, το Spark συγκέντρωσε επίσης μέγιστη βαθμολογία στις δυναμικές δοκιμές του Συστήματος Συγκράτησης Παιδιών, όπου αξιολογείται η προστασία των παιδιών από πιθανούς τραυματισμούς σε διάφορα είδη συγκρούσεων. Κούκλες δοκιμών που αντιπροσώπευαν παιδιά ηλικίας 1,5 και 3 ετών συγκρατήθηκαν άριστα στα παιδικά καθίσματα χάρη στο κέλυφος προστασίας του Spark, σε δοκιμές πλευρικών συγκρούσεων.

Τα επιτεύγματα αυτά είναι το αποτέλεσμα δομικών βελτιώσεων του Chevrolet Spark σε συνδυασμό με μια πλήρη σειρά συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Πάνω από το 66% του αμαξώματος κατασκευάζεται από ατσάλι υψηλής αντοχής, ενώ το 16,5% αποτελείται από ατσάλι πολύ υψηλής αντοχής. Αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στο διάμηκες στοιχείο του πατώματος και στις εμπρός και κεντρικές κολόνες στην πλαϊνή δομή του αμαξώματος, συμβάλλοντας στην αντοχή που επέδειξε στις πλευρικές συγκρούσεις.

Ο στάνταρ εξοπλισμός ασφαλείας του Chevrolet Spark περιλαμβάνει αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας. Οι εμπρός ζώνες ασφαλείας εφοδιάζονται με προεντατήρες, ενώ τρεις ζώνες ασφαλείας τριών σημείων προστατεύουν τους πίσω επιβάτες.

Το Spark θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αξιολογήσεις ασφαλείας του EuroNCAP, επισκεφθείτε το www.euroncap.com.

Σχετικά με τη Chevrolet

Η Chevrolet είναι η κορυφαία παγκόσμια μάρκα της General Motors με ετήσιες πωλήσεις άνω των 4,5 εκατομμυρίων οχημάτων σε περισσότερες από 130 χώρες. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα αυτοκινήτων σε πωλήσεις και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στο κόσμο. Η Chevrolet προσφέρει εκφραστική σχεδίαση, δυναμικές επιδόσεις και προσπαθεί να διασφαλίσει την καλύτερη αξία σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετέχει με τα μοντέλα της. Μετά το επαναλανσάρισμά της την Ευρώπη το 2005, η Chevrolet υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της σε πάνω από 500.000 μονάδες το 2008. Η νέα γκάμα της Chevrolet περιλαμβάνει το μικρό Aveo, το μικρομεσαίο Cruze sedan, το Captiva SUV και το μεσαίο Epica. Το νέο αυτοκίνητο πόλης Spark θα λανσαριστεί στις αρχές του 2010. Οι μεγαλύτερες αγορές της Chevrolet στην Ευρώπη είναι η Ρωσία, Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία και Γερμανία. Η μάρκα ιδρύθηκε από τον Ελβετό μετανάστη Louis Chevrolet το 1911 και ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο των εκατό χρόνων της με το λανσάρισμα του επαναστατικού ηλεκτρικού οχήματος εκτεταμένης αυτονομίας Chevrolet Volt. Περισσότερες πληροφορίες για τη Chevrolet μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο http://www.chevroleteurope.com , ή http://media.chevroleteurope.com.

chevrolet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...