Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ



Toyota με μπαταρίες λιθίου το 2012

Σε περίπου τρία χρόνια αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση στην αγορά των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες λιθίου της Toyota. Η παρουσίαση στην πρόσφατη έκθεση του Τόκιο του FT-EV II (future Toyota electric vehicle two), του δεύτερου ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου της εταιρείας, αποτέλεσε μια πρώτη ένδειξη των προθέσεων των Ιαπώνων, που επιβεβαιώθηκαν αργότερα, στις αρχές Νοεμβρίου, από δηλώσεις του αντιπροέδρου της Toyota Αμερικής Bob Carter. Ο κ. Carter, λοιπόν, είπε ότι το αυτοκίνητο που θα πωλείται θα είναι μεν μικρό αυτοκίνητο πόλης, αλλά θα διαφέρει και από το FT-EV II που βλέπουμε στη φωτογραφία, και από το ελαφρώς μεγαλύτερο FT-EV, που ήταν βασισμένο στο γνωστό μας iQ.

Δήλωσε δε ακόμη ότι δεν συμμερίζεται τις αισιόδοξες προβλέψεις άλλων κατασκευαστών που θεωρούν ότι μέχρι το 2020 το 10% της αγοράς αυτοκινήτου θα έχει «εξηλεκτριστεί», καθώς μένει να γίνουν ακόμη πολλά από τεχνολογικής πλευράς, ώστε να πέσει το κόστος των μπαταριών - και μαζί του το κόστος και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σημειώνουμε ότι το FT-EV II είναι τετραθέσιο, έχει μήκος 2.730 mm, τελική ταχύτητα 100 χλμ./ώρα και αυτονομία 90 χιλιόμετρα.

Ηλεκτρικές επενδύσεις στη Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει 125 εκατ. ευρώ σε μια κοινοπραξία με συνεταίρους τις Renault S.A. και τη Nissan Motor Co., με στόχο την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος η παραγωγή 100.000 μπαταριών λιθίου στο εργοστάσιο του Flins, με τα πρώτα «κομμάτια» να αναμένονται το 2012. Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και το ηλεκτροκίνητο Renault Zoe (το βλέπετε με τη μορφή εκθεσιακού πρωτοτύπου στη φωτογραφία), η παραγωγή του οποίου αναμένεται να αρχίσει επίσης το 2012.

Ο πρόεδρος του γαλλοϊαπωνικού γκρουπ, Κάρλος Γκον, πιστεύει ότι το 2020 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατέχουν το 20% των ετήσιων πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Το συνολικό ύψος της επένδυσης αυτής υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 600 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το Renault ZOE Z.E. που είδαμε στη Φρανκφούρτη είχε μήκος 4,10 μέτρα, διέθετε ηλεκτροκινητήρα ισχύος 70 kW (με ροπή 226 Nm) και μπαταρία λιθίου που προσφέρει αυτονομία 160 χλμ. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

Citroen C ZERO


Στις αρχές του 2011 θα αρχίσει να πωλείται στη χώρα μας το ηλεκτροκίνητο C ZERO της Citroen (επάνω), «αδελφό» μοντέλο του Mitsubishi i-MiEV που οδηγήσαμε πριν από περίπου δύο μήνες. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 47 kW (64 ίππων) και μπαταρίες λιθίου που προσφέρουν θεωρητική αυτονομία έως 130 χιλιόμετρα, τα οποία είναι υπεραρκετά για τις καθημερινές μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον, που είναι και ο φυσικός χώρος του μήκους 3,48 μέτρων αυτοκινήτου. Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο η Citroen ανακοίνωσε ότι ο εξοπλισμός θα είναι υπερπλήρης και θα περιλαμβάνει ηλεκτρικό τιμόνι, ABS, TCS, ESP, ηλεκτρικά παράθυρα, έξι αερόσακους, κλιματισμό και ένα αυτόνομο σύστημα τηλεματικής για επείγοντα περιστατικά.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...