Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ναι» στη προσωρινή διάθεση του Noble


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Daimler A.G. για την αναστολή της εισαγωγής, διάθεσης και πώλησης του κινεζικού μοντέλου Noble στη χώρα μας από την επίσημη αντιπροσωπεία του μοντέλου China Motors.
Στο αίτημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εναντίον του έλληνα εισαγωγέα, Ντηλμάρ Α.Ε. και της εταιρείας διανομής China Motors Hellas, το δικαστήριο απεφάνθη λέγοντας:
«Η εντύπωση που προκαλεί στον τρίτο και ενημερωμένο χρήστη η οπτική εμφάνιση του Noble διαφέρει από εκείνη που προκαλείται στο ίδιο άτομο από την εμφάνιση του Smart»

«Είναι κοινά παραδεκτό ότι η απόφαση αγοράς αυτοκινήτου δεν μπορεί να είναι συνάρτηση μόνο των εξωτερικών χαρακτηριστικών [...] αλλά και πολλών άλλων τεχνικών προδιαγραφών που σχετίζονται με την ισχύ του κινητήρα, την κατανάλωση αλλά και τον εξοπλισμό [...] και τέλος την τιμή αγοράς του, το δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας...».

Η απόφαση καταλήγει:
«δεν συντρέχει σχέση ανταγωνισμού μεταξύ των 2 εταιρειών» κάνοντας σαφή αναφορά στο γεγονός ότι «η αιτούσα (σ.σ. Daimler) δεν διαθέτει σήμερα στην ελληνική αγορά το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου Smart του οποίου φέρεται ότι έχει γίνει αντιγραφή [...] αλλά διαθέτει προς πώληση τύπο αυτ/του που διαφέρει σημαντικά ως προς τα εξωτερικά γνωρίσματα από αυτόν τον τύπο».

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη τους τις προφανείς διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, όπως το μεγαλύτερο μήκος του Noble (3 μέτρα) έναντι του Smart (2,5 μέτρα), το μεγαλύτερο αριθμό θέσεων επιβατών (4 θέσεις στο Noble, μόνον 2 στο Smart) και τις σημαντικές τεχνικές διαφοροποιήσεις, αφού το Noble είναι ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με τον κινητήρα εμπρός και κανονικό αμάξωμα, ενώ το Smart έχει κίνηση και κινητήρα πίσω και αντί αμαξώματος έχει «κλωβό».
Συμπληρώνοντας δε ότι «το αυτοκίνητο Noble παρουσιάζει παραλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών [...] που κατά τα κρατούντα ήθη είναι επιτρεπτό να αντιγραφούν» το δικαστήριο αποδέχθηκε ουσιαστικά το επιχείρημα ότι σχεδιαστικές ομοιότητες ανάμεσα σε αυτοκίνητα προκύπτουν από τον κοινή τους φύση, το ότι είναι δηλαδή αμφότερα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας.
Πάντως οφείλουμε να τονίσουμε ότι η απόφαση έχει προσωρινό χαρακτήρα καθώς αφορά μόνο τα ασφαλιστικά μέτρα και η οριστική απόφαση θα ληφθεί από Πολυμελές Δικαστήριο.
autotriti.gr






Απολαύστε πλούσια θεματολογία από το autocarnet:



Δείτε τα Dream Cars του autocarnet.
Διαβάστε Ειδήσεις από τον χώρο αυτοκινήτου.
Είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει μια "βόλτα" από την ενότητα του autocarnet με θέμα την Γυναίκα και το Αυτοκίνητο!
Δείτε Video - επιλογές από το αρχείο του autocarnet.
Γελάστε πολύ διαβάζοντας τα ανέκδοτα - επιλογές του autocarnet.
Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο άλμπουμ φωτογραφιών μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...