Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Skoda Octavia5 RS ανανεώθηκε και είναι ήδη στην αγορά αυτοκινήτου...



Το Skoda Octavia5 RS - μετά και την ανανέωση της απλής έκδοσης- έγινε σίγουρα πιο όμορφο και ελκυστικό αποκτώντας νέους προφυλακτήρες, ελαφρώς τροποποιημένη μάσκα και ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα που "ανοίγουν" περισσότερο την μάσκα του αυτοκινήτου. Το βάρος μειώθηκε κατά 20 Kg κάτι που σε συνδυασμό με το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 127mm βελτίωσαν την παράμετρο της αεροδυναμικής που στην πράξη δίνει καλύτερες επιδόσεις για το τσέχικο σπορ αυτοκίνητο.

Στο εξωτερικό εκτός από τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω συναντάμε νέα εμπρόσθια μάσκα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, νέους προβολείς ομίχλης και για πρώτη φορά και φώτα ημέρας με τεχνολογία LED, που τονίζουν την επιθετικότητά της. Η αεροτομή για άλλη μια φορά έχει το ρόλο της διαφοροποίησης αυτής της έκδοσης.

Επιπλέον αλλαγές είναι οι νέες ζάντες των 18 ιντσών (Neptune) και το καινούργιο μεταλλικό χρώμα (Anthracity). Επιπλέον και για πρώτη φορά, στο Skoda Octavia5 RS διατίθενται προαιρετικά φώτα xenon με daylights τεχνολογίας Led. Κάτω από το καπό παραμένουν ο 2.0 TSI των 200ps και ο 2.0 TDI των 170ps οι οποίοι συνδυάζονται είτε με μηχανικό είτε με κιβώτιο DSG 6 σχέσεων με τις εναλλαγές να γίνονται και από χειριστήρια πίσω από το τιμόνι.

Η δομή της ανάρτησης (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και άξονας πολλαπλών συνδέσμων πίσω) και η πιο σκληρή ρύθμισή της, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις της, προβάλλουν ένα σαφώς πιο σπορτίφ οδηγικό προφίλ. Η ανανεωμένη Octavia5 RS μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις οδηγικά, αφού, παρά το σπορ χαρακτήρα της, δεν υστερεί σε άνεση, ενώ έδειξε ικανή να κινηθεί και σε συνθήκες πίστας. Η υποστροφή αντιμετωπίζεται εύκολα από το καλό σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης, ενώ τα φρένα δεν παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Το εσωτερικό του σπορ αυτοκινήτου είναι λιτό και αυστηρό κατά τα γερμανικά πρότυπα. Τα αλουμινένια πεντάλ, τα δίχρωμα μπάκετ καθίσματα και το αλουμίνιο στην κεντρική κονσόλα, στον επιλογέα, στο τιμόνι και στο εσωτερικών των θυρών, δίνουν μια ιδιαίτερη σπορ αίσθηση.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι επαρκείς για 5 επιβάτες αν και θα προτιμούσαμε λίγο μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών βρίσκεται στην ανώτερη βαθμίδα της κατηγορίας με συνολική χωρητικότητα -κατά VDA - 560 λίτρα για την Sedan έκδοση και 580 λίτρα για την έκδοση Combi.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτελεί μία από τις επιλογές του autocarnet και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε οποιονδήπτοε ενδιαφέρεται για την αγορά ενός γρήγορου οικογενειακού - και μη- σπορ αυτοκινήτου με άριστες επιδόσεις και κρατήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα του autocarnet για μοντέλα της SKODA πατώντας εδώ.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...