Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Formula BMW Europe


Το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς μέχρι στιγμής πέτυχε ο Γιώργος Κατσίνης στον 5ο γύρο του πρωταθλήματος Formula BMW Europe στην πίστα του Hungaroring. Ο 17χρονος BMW Junior βρέθηκε στους βαθμούς και στους δυο αγώνες ολοκληρώνοντας τον αγώνα του Σαββάτου στην 15η θέση και της Κυριακής στην 13η θέση.

Ο Κατσίνης ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Ουγγρική πίστα με μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων του αφού λόγω των πανελληνίων εξετάσεων είχε αναγκαστεί να χάσει μια από τις δυο μέρες των χειμερινών δοκιμών εκεί. Έτσι τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στα προκριματικά την Παρασκευή προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος και τελικά κατάφερε να σημειώσει τον 20ο χρόνο.

Δυστυχώς, ο 1ος αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για τον Έλληνα οδηγό αφού έχασε δυο θέσεις και βρέθηκε πίσω από τον μαχητικό Gary Thompson. Ο Ιρλανδός παρά το ότι δεν είχε γρήγορο ρυθμό αποδείχθηκε σκληρό καρύδι με αποτέλεσμα ο Κατσίνης να καθυστερήσει να τον προσπεράσει. Έτσι έχασε την επαφή του με το τρενάκι των εννέα οδηγών που έδωσαν σκληρή μάχη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για την 8η θέση και περιορίστηκε στην 18η θέση.

Παρόλα αυτά ο 12ος καλύτερος χρόνος που σημείωσε μόλις βρήκε καθαρό πεδίο ο οδηγός της Eifelland Racing ήταν ενδεικτικός της προόδου που είχε σημειώσει.

Katsinis_Hungarorin09_02Την Κυριακή η ταχύτητα μεταφράστηκε σε αποτέλεσμα αφού αυτή τη φορά η εκκίνηση ήταν καλύτερη και έτσι ο Κατσίνης βρέθηκε από την αρχή στο τρενάκι που διεκδικούσε μια θέση στους βαθμούς. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδωσε μεγάλη μάχη με τους οδηγούς της FMS International Ramon Pineiro και Kevin Gilardoni για να δει τελικά την καρό σημαία στην 16η θέση.

Όμως λίγες ώρες αργότερα στον τεχνικό έλεγχο προέκυψε ότι τα μονοθέσια της Mucke Motorsport που είχε κυριαρχήσει όλο το τριήμερο είχαν παρατυπίες στους κινητήρες τους και έτσι τέθηκαν εκτός κατάταξης. Αυτό ανέβασε τον Κατσίνη τρεις θέσεις σε κάθε αγώνα με αποτέλεσμα να μπει και τις δυο φορές στη βαθμολογούμενη 15αδα ενώ παράλληλα του χάρισε την τρίτη θέση στην κατάταξη των rookies την Κυριακή.

Επόμενος σταθμός για τους νεαρούς άσσους του πρωταθλήματος είναι ο 6ος γύρος στους δρόμους της Βαλένθια, πίστα εντελώς άγνωστη για τους rookies του grid αφού όπως είναι φυσικό δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν δοκιμές το χειμώνα εκεί.

Την προσπάθεια του Γιώργου Κατσίνη στηρίζει η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών Λουξ καθώς και η Aldom building automation and aluminium systems.

Δελτίο τύπου από ΕΡΤ

Περισσότερα νέα από αγώνες εδώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...