Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

F1: Νικητής ο Γουέμπερ στο Grand Prix Γερμανίας...



Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...
Στην εκκίνηση ο Χάμιλτον πετάχτηκε μπροστά, έστριψε πρώτος τη στιγμή που πίσω του ο Γουέμπερ έπεφτε πάνω στο Μπαρικέλο.
Αμέσως μετά ο Αυστραλός με την εμπρός αεροτομή του ακούμπησε το πίσω ελαστικό του Χάμιλτον. Ο Βρετανός με κλατάρισμα αναγκάστηκε να μπει στα πιτ και ο αγώνας του ουσιαστικά τελείωσε εκεί. Μπροστά ο Μπαρικέλο όχι μόνο οδηγούσε την κούρσα αλλά έμαθε ότι ο μόνος που τον ακολουθούσε ο Μάρκ Γουέμπερ θα έπρεπε να εκτίσει ποινή διέλευσης στα πιτ. Ο Αυστραλός θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες υπαίτιος για τη σύγκρουση της εκκίνησης.

Πίσω από τους δυο αυτούς οδηγούς είχε σχηματιστεί ένα τρενάκι με τον Κοβαλάινεν που είχε ανέβει 3ος , να βραδυπορεί τους υπόλοιπους.
Εκεί ακριβώς ήρθε η αρνητική έκπληξη από τη Brawn. «Η ομάδα έκανε σήμερα επίδειξη του πως χάνεται ένας αγώνας. Είμαι τόσο εκνευρισμένος που δε θέλω να μιλήσω με κανέναν στην ομάδα ούτε να ακούσω τι θα πουν» ξέσπασε ο Μπαρικέλο μετά τη λήξη του αγώνα.

Νωρίτερα του άλλαξαν στρατηγική οι δυο Brawn ήταν τα μόνα μονοθέσια που έκαναν από επιλογή 3 πιτ στοπ. Επιπλέον ένα πρόβλημα στον ανεφοδιασμό κόστισε στο Βραζιλιάνο κάμποσα δευτερόλεπτα. Έτσι ο Μπαρικέλο βρέθηκε τελικά στην 6η θέση πίσω από τον teammate του Τζένσον Μπάτον που έκανε όπως και στην Αγγλία μέτριο αγώνα. Μπροστά τους αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά πλασαρίστηκαν οι Μάσα και Ρόσμπεργκ. Ο Βραζιλιάνος εκκινούσε 8ος και ο Φινλανδός 15ος αλλά και οι δυο κέρδισαν αρκετές θέσεις στην εκκίνηση.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Μαρκ Γουέμπερ πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη νίκη της καριέρας του σε 131 αγώνες: «Είναι μια απίστευτη μέρα για μένα. Ήθελα τόσο πολύ τη νίκη μετά τον αγώνα στο Σίλβερστον. Πίστευα ότι εδώ ήταν καλή ευκαιρία. Μετά τη χθεσινή pole ήξερα ότι είχα ευκαιρία και θεωρούσα ότι μόνο η βροχή θα μπορούσε να ανατρέψει τα πράγματα. Με πέρασε στην εκκίνηση ο Ρούμπενς νόμισα ότι πήγε αριστερά αλλά ήταν δίπλα μου και ακουμπήσαμε. Πήρα ποινή διέλευσης και ο μηχανικός μου προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Ο χειμώνας ήταν πολύ δύσκολος για μένα ο Σεμπάστιαν είχε δείξει τι μπορεί να κάνει το μονοθέσιο και παρότι το ηθικό μου ήταν ψηλά πονούσα πολύ στο πόδι. Η ομάδα με στήριξε και είχε υπομονή μαζί μου αλλά κάποιοι με αμφισβήτησαν έντονα ιδιαίτερα στην Αυστραλία. Χαιρετίσματα…»

Ο Φέτελ μείωσε τη διαφορά του στη βαθμολογία από το Μπάτον, ο Γουέμπερ πήρε την 1η του νίκη, Ferrari και Renault έδειξαν σημάδια ανάκαμψης και συνολικά ο σημερινός αγώνας ήταν από τους καλύτερους φετινούς. Επόμενο GP στις 26/7 το Ουγγρικό.
από το Car+Speed / protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ:


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...