Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Συνήγορος του Πολίτη για το ζήτημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων στο Δήμο Ραφήνας


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την ανταπόκριση του Δήμου Ραφήνας όσον αφορά το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων, μετά από παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία είχε διαπιστώσει ορισμένα προβλήματα κατά την εφαρμογή της.

Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη αρχή, ο Δήμος Ραφήνας εφαρμόζει εδώ και χρόνια ένα καθεστώς περιορισμού στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή της αρμοδιότητάς του, το οποίο περιλαμβάνει μία ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης και έναν τομέα της πόλης όπου απαγορεύεται η στάθμευση με την εξαίρεση των μόνιμων κατοίκων. Ο Συνήγορος έγινε αποδέκτης σημαντικού αριθμού αναφορών πολιτών με τις οποίες αμφισβητείται η νομιμότητα των μέτρων αυτών...

Όπως επισημαίνει η αρχή, ο Δήμος Ραφήνας, ως εξοχικό προάστιο της Αττικής αλλά και ως λιμένας αναχώρησης και άφιξης πλοίων που εκτελούν δρομολόγια από και προς τις Κυκλάδες, κατά τους θερινούς μήνες επιβαρύνεται με μεγάλο αριθμό επισκεπτών και με αντιστοίχως αυξημένη συγκέντρωση οχημάτων.

Προσθέτει δε ότι η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στάθμευσης παρουσιάζει προβλήματα, τα οποία εστιάζονται κυρίως στην έλλειψη των εκ του νόμου προβλεπόμενων τεχνικών κυκλοφοριακών μελετών που πρέπει να συνοδεύονται τέτοια μέτρα, αλλά και ελλιπή πληροφόρηση του κοινού για διαδικαστικά ζητήματα, όπως τα μέρη προμήθειας καρτών στάθμευσης, η χρονική διάρκεια ισχύος του μέτρου, η κατάλληλη σήμανση κλπ.

Ο Συνήγορος του Πολίτη μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε απέστειλε το πόρισμα και τις απόψεις του στο Δήμο, κοινοποιούμενο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Δήμος Ραφήνας ενημέρωσε ε έγγραφό του την αρχή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της μεγάλης ακτοπλοϊκής κίνησης κατά τους θερινούς μήνες και για τις ενέργειες που προέβη κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου, οι οποίες ήταν:

Προστέθηκε στις υπάρχουσες πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης συμπληρωματική πινακίδα, με την οποία ενημερώνονται οι επισκέπτες ότι υφίσταται μια ενιαία Ζώνη Ελεγχόμενης Στάθμευσης, ευρισκόμενη σε λειτουργία από 1ης Ιουνίου έως και 30ης Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

- Οι πολίτες ενημερώνονται ότι στη Ζώνη δύνανται να σταθμεύουν τα οχήματά τους νομίμως, είτε είναι κάτοικοι Ραφήνας είτε επισκέπτες, εφόσον προμηθευθούν τις αναγκαίες κάρτες στάθμευσης.

- Το αντίτιμο της 24ωρης κάρτας στάθμευσης είναι ιδιαιτέρως χαμηλό, ανερχόμενο σε έξι (6) ευρώ, καθιστώντας τη νόμιμη στάθμευση προσιτή σε όλους και αποθαρρύνοντας την παράνομη στάθμευση, το πρόστιμο της οποίας συγκεκριμενοποιήθηκε πλέον και ανέρχεται σε είκοσι (20) ευρώ.

- Στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχει υπαίθριος φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης απέναντι από το Δημαρχείο, που λειτουργεί με ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης.

- Ο Δήμος θα προχωρήσει εντός του έτους σε επικαιροποίηση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής μελέτης.

Επίσης, ο Δήμος ζήτησε την υποστήριξη του Συνηγόρου του Πολίτη ώστε να δρομολογηθεί λύση στο πρόβλημα της υπερφόρτωσης του λιμένα και κατά συνέπεια και της πόλης της Ραφήνας από τον αριθμό επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες καθώς και την αποτελεσματικότερη επέμβαση της Τροχαίας στα μέρη που ανήκουν στη δική της αρμοδιότητα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη χαιρετίζει την ανταπόκριση του Δήμου και επισημαίνει ότι για τη μακροπρόθεσμη βελτίωση της κατάστασης πρέπει, επιπλέον, τα αρμόδια υπουργεία να μελετήσουν σχέδιο αξιοποίησης και άλλων διαθέσιμων σημείων ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των Κυκλάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ώστε να αποσυμφορηθεί το λιμάνι και η πόλη της Ραφήνας, εφόσον βεβαίως κάτι τέτοιο είναι εφικτό από πλευράς υποδομών και δυνατοτήτων ναυσιπλοΐας.

http://www.synigoros.gr, seatbelt-gr.blogspot

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...