Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φοβερή άνοδος πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα που φθάνει το 48%


Άλμα 48% πραγματοποίησαν οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων τον Ιούνιο στην Κίνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδό τους από τον Φεβρουάριο του 2006, έχοντας ωφεληθεί από το κρατικό πακέτο οικονομικής τόνωσης.

Ο αριθμός των οχημάτων που πωλήθηκαν τον εν λόγω μήνα ανήλθε στις 872.000 κομμάτια, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων Κίνας, ενώ οι συνολικές πωλήσεις, περιλαμβανομένων των φορτηγών και των λεωφορείων αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στα 1,14 εκ. κομμάτια.

Η αγορά αυτοκινήτου της Κίνας είναι μεταξύ των κλάδων που ενισχύθηκα ιδιαίτερα από τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Πεκίνο διέθεσε δημόσιες δαπάνες ύψους 586 δισ. δολαρίων, τα θετικά αποτελέσματα του οποίου έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Η Κίνα είναι μια «θετική δύναμη» που θα βοηθήσει την ανάπτυξη καθώς ο κόσμος θα αρχίσει να εξέρχεται από την παγκόσμια ύφεση, σχολίασε χθες ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Η ένωση κατασκευαστών βελτίωσε τις προβλέψεις της για την πορεία του κλάδου το 2009, ανεβάζοντας τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στα 11 εκ. κομμάτια, από 10,2 εκ. Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις είχαν άνοδο 18%, στα 6,1 εκ. κομμάτια, ενώ διατηρούνται οι ελπίδες για εξ ίσου καλές επιδόσεις και στο δεύτερο εξάμηνο.

www.kathimerini.gr,auto-news.gr
με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από το autocarnet.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...