Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοίνωση GM Europe σχετικά με μη πτώχευση...


Ανακοίνωση εξέδωσε η GM Europe για την πτώχευση της GM στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:


"Ζυρίχη.
Η GM Europe ανακοίνωσε ότι συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές της και δεν περιλαμβάνεται στη διαδικασία δικαστικής εποπτείας της General Motors Corp (GM), της Αμερικανικής θυγατρικής εταιρίας, με τη δέσμευση για προσωρινή χρηματοδότηση από τη Γερμανική Κυβέρνηση και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) με την Magna International Inc.

«Ήταν μία πολύ έντονη και μερικές φορές δύσκολη διαπραγμάτευση τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε ο Πρόεδρος της GM Europe, Carl-Peter Forster. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στα διάφορα μέλη της Γερμανικής Κυβέρνησης, με επικεφαλής την Καγκελάριο Merkel και τον Αντικαγκελάριο Steinmeier, τα διάφορά Γερμανικά υπουργεία καθώς και στις ομοσπονδιακές κυβερνήσεις της Έσσης, της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, της Ρηνανίας- Παλατινάτου και της Θουριγγίας και στην ηγεσία του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να επιτευχθεί αυτή η σημαντική συμφωνία. Η διαδικασία για μία μελλοντική συνεργασία στην Adam Opel GmbH έχει κάνει ένα κρίσιμο βήμα προόδου με το MOU που υπογράφηκε με την Magna International, η ηγεσία της οποίας έχει επιδείξει ισχυρή δέσμευση στο συγκεκριμένο project

Με τη χρηματοδότηση, ακόμα και με τις ενέργειες της GM στης ΗΠΑ, μπορούμε τώρα να διαβεβαιώσουμε τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους προμηθευτές και τους διανομείς μας ότι η επιχειρηματική μας δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά και προχωράμε στη δημιουργία μιας νέας, πιο ανεξάρτητης Opel/Vauxhall».

Η General Motors Europe έχει διασφαλίσει έγκριση για συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης 1,5 δις Ευρώ με τη Γερμανική Κυβέρνηση, βάσει της συνεργασίας με τη Magna, η οποία θα προσφέρει αρκετό χρόνο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας. Με αυτή τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, οι Ευρωπαϊκές δραστηριότητες απομονώνονται από οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση λόγω της κατάστασης της GM στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα στοιχεία ενεργητικού της Opel/Vauxhall συγκεντρώνονται υπό την Adam Opel GmbH, με την πλειοψηφία των μετοχών της Adam Opel GmbH να τίθενται υπό τη θεματοφυλακή ανεξάρτητης εταιρείας επενδύσεων (το υπόλοιπο παραμένει στην General Motors) , ενώ οι τελικές διαπραγματεύσεις με την Magna προχωρούν.

Η συμφωνία με το θεματοφύλακα είναι δομημένη έτσι ώστε να μην έχει καμία επίπτωση στις καθημερινές δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών εργασιών κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και η σημερινή, Ευρωπαϊκή ομάδα διοίκησης της GM να εξακολουθεί να έχει την ευθύνη των επιχειρήσεων.

Αναμένεται ότι η διαδικασία οριστικοποίησης ενός νέου εταίρου θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες, αν και δεν έχει οριστεί κάποιο αυστηρό χρονικό πλαίσιο

Η GM υποβάλλει αίτηση /Τα εργοστάσια της GM Europe λειτουργούν κανονικά

Στις ΗΠΑ, η GM Corporation ανακοίνωσε σήμερα συμφωνία με το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομίας και τις κυβερνήσεις Καναδά και Οντάριο για την επιτάχυνση της αναδιάρθρωσής της και τη δημιουργίας μιας πιο λιτής, ισχυρότερης Νέας GM, ικανής για ένα επικερδές, βιώσιμο και ανταγωνιστικό μέλλον

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι ισχυρότερες δραστηριότητες και μάρκες της GM σε όλο τον κόσμο, θα αποτελέσουν τη Νέα GM, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντικά μικρότερο χρέος και μικρότερο λειτουργικό κόστος από αυτό της παλιάς GM

Η Νέα GM θα είναι παγκόσμιος ηγέτης στους τομείς απόδοσης καυσίμου και προηγμένων πράσινων τεχνολογιών, ποιότητας και αξιοπιστίας, ελκυστικής σχεδίασης, εξυπηρέτησης πελατών και, πάνω απ’ όλα στην αξία.

Η Νέα GM θα ενσωματώσει τους όρους των πρόσφατων συμφωνιών της GM με τα συνδικάτα United Auto Workers (UAW) και Canadian Auto Workers (CAW) και θα προχωρήσει υπό τη διεύθυνση της τρέχουσας ομάδας διοίκησης της GM

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η GM θα πουλήσει ουσιαστικά όλα τα στοιχεία του ενεργητικού της παγκοσμίως στη Νέα GM. Για την υλοποίηση της συμφωνίας πώλησης, η GM και τρεις τοπικές θυγατρικές έχουν υποβάλλει εθελούσιες αιτήσεις για απαλλαγή σύμφωνα με το κεφάλαιο 11 του Αμερικανικού Πτωχευτικού Κώδικα στο Αμερικανικό Δικαστήριο Πτωχεύσεων για τη Νότια Περιοχή της Νέας Υόρκης και η πώληση υπόκειται στην έγκριση του Δικαστηρίου.

Επειδή η πώληση των κεφαλαίων της GM στη Νέα GM έχει ήδη την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών, του εργατικού συνδικάτου UAW και σημαντικής μερίδας των κατόχων μη εγγυημένων ομολόγων της GM, η GM εκτιμά ότι η πώληση θα εγκριθεί και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Καμία από τις δραστηριότητες της GM εκτός Αμερικής δεν περιλαμβάνεται στη διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς δικαστικής εποπτείας και οι σχετικές αιτήσεις δεν έχουν καμία άμεση νομική επίπτωση στα σχέδια και τις δραστηριότητες της GM εκτός ΗΠΑ.

Η GM επιβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεχίζονται χωρίς διακοπή στις περιοχές της Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής, Αφρικής και Μέσης Ανατολής και Ασίας Ειρηνικού.

Ο Forster επιβεβαίωσε σήμερα ότι η αίτηση του κεφαλαίου στην Αμερική δεν θα επηράσει τους όρους, συνθήκες και υπάρχουσες συμφωνίες για:

τους εργαζόμενους της GM Europe
τους προμηθευτές των Ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων
τους πελάτες με παραγγελίες καινούργιων αυτοκινήτων ή με εγγυήσεις οχημάτων της GM τους προς συνταξιοδότηση και συνταξιούχους σε προγράμματα της GM Europe."
Car+Speed, Διαδίκτυο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...