Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ford Mondeo, το γερμανικό μοντέλο λίγο πάνω από τα 16.000€ για αγορά τοις μετρητοίς!

ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ 1.600cc ΜΕ ΜΟΝΟ 16.300€ !

Ένα πολύ καλό αυτοκίνητο σε λογικότατες τιμές που ανταγωνίζεται το VW PASSAT, το Skoda SuperB, το Toyota Avensis, το Mazda 6 και άλλα καλά μοντέλα σε μια κατηγορία που έχει μεγάλη απήχηση στους οικογενειάρχες με μεγάλες μεταφορικές ανάγκες.

Σε σχέση με την εξωτερική εμφάνιση το γερμανικό μοντέλο ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία “kinetic design”, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο S-MAX, ενώ οι σχεδιαστές της αμερικανικής μάρκας τόνισαν ακόμα περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση του Mondeo, δίνοντας του μια πιο δυναμική προσωπικότητα. Στο εμπρός τμήμα ο μεγάλος αεραγωγός κάτω από τη μάσκα και τα αεροδυναμικά φωτιστικά σώματα, τονίζουν ακόμα περισσότερο το σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ το ανασηκωμένο οπτικά πίσω μέρος, ολοκληρώνει την επιθετική φυσιογνωμία του.

Μέσα στο Mondeo βρίσκει κανείς ένα νέο κέντρο ελέγχου, το οποίο ονομάζεται Human Machine Interface (HMI). Το HMI βρίσκεται στο κέντρο του πίνακα οργάνων και η οθόνη παρέχει ακριβείς και σαφείς πληροφορίες, που επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει εύκολα και γρήγορα τα συστήματα πλοήγησης και ψυχαγωγίας, όπως το υπερσύχρονο σύστημα Bluetooth, καθώς και πολλά άλλα συστήματα από το τιμόνι. Στα νέα συστήματα περιλαμβάνονται το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού ACC (Adaptive Cruise Control), η προειδοποίηση προσέγγισης FA (Forward Alert), η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα HLA (Hill Launch Assist), το σύστημα ανεφοδιασμού Easy Fuel κ.ά.

Σε ότι αφορά την οδική συμπεριφορά, οι αναρτήσεις χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την άνεση, αποσβένοντας την όποια ανωμαλία του οδοστρώματος, ενώ το τιμόνι είναι κυμαίνεται σε κορυφαία επίπεδα όσον αφορά στην αίσθηση.

Η σωστή κλιμάκωση του κιβωτίου, κάνει ακόμα πιο εύκολη την οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, κάτι που οφείλεται και στην υψηλή ροπή του 2.5 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 220 ίππων, που είχαμε στα χέρια μας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Το στήσιμο του είναι κορυφαίο, γεγονός που οφείλεται στο νέας σχεδίασης σασί, κάτι που σε προκαλεί να οδηγήσεις στο όριο, χωρίς ωστόσο να κουράζει και να φοβίζει.

Η συμπεριφορά του δεν θυμίζει σε τίποτα προσθιοκίνητο, με το πίσω μέρος να ακολουθεί την πορεία των μπροστινών τροχών με ακρίβεια, διορθώνοντας οποιοδήποτε λάθος από την πλευρά του οδηγού. Το ESP επεμβαίνει όπου χρειάζεται με διακριτικότητα, δίνοντας το περιθώριο να «παίξεις» μαζί του στις στροφές. Τα φρένα είναι απλά εντυπωσιακά, δίνοντας από την πρώτη στιγμή μια αίσθηση ασφάλειας στον οδηγό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με ταχύτητα 140 χλμ./ώρα και απότομο βύθισμα του ποδιού στο πεντάλ του φρένου, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε άμεσα και με απόλυτη άνεση, χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο τον προσανατολισμό του.

Το γερμανικό αυτοκίνητο είναι ασφαλέστατο από όλες τις απόψεις. Έχοντας αποσπάσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης Euro NCAP το Ford Mondeo διαθέτει επιπλέον ένα πλήθος από σημαντικές νέες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας που παρακολουθούν το αυτοκίνητο και συμβάλλουν στην αποτροπή ατυχημάτων. Έτοιμο να αντιδράσει ανά πάσα στιγμή, το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPMS) εξετάζει συνεχώς την πίεση των ελαστικών και εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα αν παρατηρηθεί απώλεια πίεσης. Το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου γκαζιού (ACC) με προειδοποίηση προσέγγισης (FA) προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου αν το προπορευόμενο όχημα κινείται πιο αργά. Επίσης, το σύστημα κατευθυνόμενων προβολέων (AFS) επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει καλύτερα στις στροφές, ενώ οι προβολείς υψηλής έντασης εκτόνωσης (HID) Bi-Xenon είναι δύο φορές πιο φωτεινοί από τους τυπικούς προβολείς αλογόνου.

Το ESP, το οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό , εντοπίζει απότομες μεταβολές στη διεύθυνση, τα φρένα και τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου που μπορούν να προκαλέσουν απώλεια ελέγχου. Αν χρειαστεί, αντιδρά αυτόματα. Μειώνοντας την ισχύ του κινητήρα και φρενάροντας συγκεκριμένους τροχούς, βοηθά στην διατήρηση της πορείας του αυτοκινήτου. Το EBA συμβάλλει στη μείωση της απόστασης ακινητοποίησης του αυτοκινήτου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το ABS περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων και δεν αφήνει τους τροχούς να μπλοκάρουν αν ο οδηγός φρρενάρει απότομα. Αυτό αποτρέπει το ντεραπάρισμα σε ακραίες συνθήκες ή αν το αυτοκίνητο φρενάρει πολύ απότομα.

Το EBD περιλαμβάνεται επίσης στον εξοπλισμό και εξισορροπεί τη δύναμη των φρένων και στους τέσσερις τροχούς, για πιο σταθερή επιβράδυνση και πιο σύντομη ακινητοποίηση του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ:
1.6 Duratec βενζίνης, 125 ίπποι
2.0 Duratec βενζίνης, 145 ίπποι
2.5 Duratec βενζίνης, με 6-τάχυτο κιβώτιο, 220 ίπποι
1.8 Duratorq TDCi πετρελαίου
2.0 Duratorq TDCi πετρελαίου, με φίλτρο σωματιδίων και 6-τάχυτο κιβώτιο, 140 ίπποι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μεταξόνιο 2850
Συνολικό μήκος 4778
Συνολικό πλάτος με τους καθρέπτες 2078
Συνολικό ύψος 1500

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
Ambiente

Φωτισμός συνοδείας 'Follow-me-home'
ESP με Traction Assist και EBA
Χαλύβδινες ζάντες 6½x16" με τάσια 7 ακτινών
Air condition
Σύστημα ελέγχου HMI (Human Machine Interface) στον πίνακα οργάνων
Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες
Κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό
Υπολογιστής ταξιδιού
Ενεργά προσκέφαλα εμπρός
Μίνι ρεζέρβα
Μεσαίο μπράτσο στο πίσω κάθισμα
Αερόσακος οδηγού, συνοδηγού, πλαϊνούς, οροφής και γονάτων οδηγού

Trend

Προβολείς ομίχλης εμπρός
Ζάντες ελαφρού κράματος 16" 5 ακτίνων
Διζωνικό σύστημα κλιματισμού με αυτόματο έλεγχο θερμοκρασίας (EATC)
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού
Sony 6-δισκο CD με αναπαραγωγή MP3 και θύρα USB
Bluetooth
Δερμάτινο τιμόνι και δερμάτινη λαβή λεβιέ ταχυτήτων
Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Ghia

Χρωμιωμένες λαβές στις πόρτες και χρωμιωμένο διακοσμητικό στη μπροστινή μάσκα
Αυτόματοι προβολείς και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής
Ζάντες ελαφρού κράματος 16" 7x2 ακτίνων
Sony 6-δισκο CD με αναπαραγωγή MP3 και θύρα USB
Bluetooth
Cruise control
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες με φώτα εδάφους
Αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη που χαμηλώνει αυτόματα
Λεπτομέρειες ξύλου στο εσωτερικό
Αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες

Titanium

Χρωμιωμένο διακοσμητικό στο πάνω μέρος της πόρτας
Θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με φωτισμό εδάφους
Sony 6-δισκο CD με αναπαραγωγή MP3 και θύρα USB
Bluetooth
Αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέφτη που χαμηλώνει αυτόματα
Ζάντες ελαφρού κράματος 16" 24 ακτίνων
Υψηλού επιπέδου πίνακας οργάνων CONVERS+ με έγχρωμη οθόνη
Μπλε κρύσταλλο
Αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες
Εσωτερικό φινίρισμα 'Titanium'

Titanium S

Διαθέσιμο είτε σε wagon είτε σε 5-θυρο, μόνο με κινητήρα 2.5L Duratec (220 ίππων), το Mondeo Titanium S, διακρίνεται για τη σπορ εμφάνισή του, τη χαμηλωμένη ανάρτησή του και τις ζάντες ελαφρού κράματος 18".

Βασικά χαρακτηριστικά, επιπλέον του Titanium Ζάντες ελαφρού κράματος 18' σε σχήμα αστέρα
Ιδιαίτερο σπορ στυλ αμαξώματος, με ποδιά προφυλακτήρα εμπρός, ποδιά προφυλακτήρα πίσω με ενσωματωμένο διαχύτη και πλευρικές ποδιές με χρωματική αντίθεση
Κυψελοειδής πάνω μπροστινή μάσκα με χρωμιωμένο πλαίσιο και κάτω μάσκα με χρωματική αντίθεση στο πλαίσιο
Μερικώς δερμάτινη επένδυση με κόκκινες ραφές
Ιδιαίτερο σπορ εσωτερικό, με κόκκινη ραφή στο τιμόνι, τις εσωτερικές επιφάνειες των θυρών και το κάλυμμα του λεβιέ των ταχυτήτων
Πατάκια από μοκέτα εμπρός και πίσω με κόκκινη ραφή
Κεντρική κονσόλα Piano Black

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
(ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ)


Mondeo Ambiente
1.6L Duratec 4-θυρο
από 18.146 €

Mondeo Trend
1.6L Duratec 4-θυρο
από 20.394 €

Mondeo Ghia
1.6L Duratec 4-θυρο
από 21.300 €

Mondeo Titanium
1.6L Duratec 4-θυρο
από 21.490 €

Mondeo Titanium S
2.6L Duratec 5-θυρο
από 30.632 €

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MICROSITE ΤΟΥ FORD MONDEO

ford.gr, Διαδίκτυο







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...