Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύστημα φωνητικού ελέγχου από την BMW


Ξεκινώντας το Σεπτέμβριο του 2009, η BMW παρουσιάζει μία πραγματική τεχνολογική καινοτομία αιχμής για το φωνητικό έλεγχο μέσα στο αυτοκίνητο, που επιτυγχάνει ακόμα πιο αξιόπιστη και βολική λειτουργία και έλεγχο των συστημάτων πλοήγησης και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Με την εισαγωγή του νέου συστήματος, η BMW αναβαθμίζει το διάλογο οδηγού/οχήματος σε νέα επίπεδα τελειότητας. Για πρώτη φορά, μία μόνο φωνητική εντολή είναι αρκετή για την πλήρη μετάδοση του προορισμού στο σύστημα πλοήγησης.

Συγκεκριμένα, μία προφορική εντολή που δίνεται από τον οδηγό σχετικά με την τοποθεσία ή το δρόμο, διεκπεραιώνεται άμεσα από το σύστημα με όλα τα δεδομένα να προωθούνται κατευθείαν στη μονάδα πλοήγησης.

Η BMW είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσφέρει φωνητική αναγνώριση, όχι μόνο για την επιλογή της κατάλληλης ηχητικής πηγής, αλλά και την ανεύρεση μεμονωμένων μουσικών τίτλων. Πιο αναλυτικά, το σύστημα της BMW παρακολουθεί και ερμηνεύει τις φωνητικές εντολές του χρήστη αναφορικά με το είδος της μουσικής, το όνομα του ερμηνευτή, ενός άλμπουμ ή για το μεμονωμένο τίτλο αυτού, διασφαλίζοντας την ακριβή πρόσβαση στο επιθυμητό πρόγραμμα μουσικής.

Επιπλέον, ο φωνητικός έλεγχος της BMW καθιστά τη λειτουργία και τον έλεγχο των πιο σύγχρονων συστημάτων πλοήγησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας ως ιδιαίτερα αξιόπιστο, ασφαλή και βολικό. Η εργονομική βελτιστοποίηση της λειτουργίας φωνητικού ελέγχου επιτρέπει τώρα στον οδηγό να χρησιμοποιεί αυτές τις άφθονες δυνατότητες, ακόμα πιο εύκολα, χωρίς κόπο.

Το νέο σύστημα κυκλοφορεί σε μεγάλη ποικιλία γλωσσών και διατίθεται σε Γερμανία και Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία και ΗΠΑ.

Η καινοτομική λύση έρχεται απευθείας από το εργοστάσιο: τα αυτοκίνητα BMW αντιλαμβάνονται τις πλήρεις διευθύνσεις του προορισμού τόσο εύκολα όσο και τις μουσικές προτιμήσεις.

Με την εισαγωγή του βελτιστοποιημένου φωνητικού ελέγχου στην αγορά που ισχύει για όλα μοντέλα από το Σεπτέμβριο του 2009 και σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης BMW Professional, η BMW για μία φορά ακόμα ορίζει πρότυπα στον απλουστευμένο και βολικό έλεγχο συστημάτων πλοήγησης και ψυχαγωγίας, που τοποθετούνται απευθείας από το εργοστάσιο. Μετά την εισαγωγή του πλήρους ονόματος του προορισμού από την BMW το 2006, το νέο σύστημα σηματοδοτεί ένα ακόμα ορόσημο στην ταχεία και ακριβή επιλογή προορισμών.

Η BMW είναι η μοναδική κατασκευάστρια αυτοκινήτων παγκοσμίως που προσφέρει ένα σύστημα ικανό να αναγνωρίζει μία εισαγωγή πλήρους διεύθυνσης. Από τώρα και στο εξής, ο χρήστης δεν χρειάζεται πλέον να προσδιορίζει την τοποθεσία, το δρόμο και τον αριθμό του προορισμού σε ατομικά βήματα, αλλά μπορεί να διαβάζει όλες αυτές τις πληροφορίες με μία εντολή, καθώς ολόκληρο το μήνυμα καλύπτεται και διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός διαβάσει τη διεύθυνση "Berlin, Willy-Brandt-Strasse 1", η BMW του θα τον οδηγήσει κατευθείαν στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Επιπλέον, το νέο σύστημα διευκολύνει τη διαδικασία επιλογής ενός αγαπημένου μουσικού προγράμματος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για το σκοπό αυτό, το σύστημα υποστηρίζει μία ειδική λειτουργία αναζήτησης μουσικών αρχείων, ακολουθώντας διάφορα κριτήρια σύμφωνα με την επιλογή του χρήστη: Ο χρήστης μπορεί να προσδιορίσει το είδος της μουσικής που επιθυμεί, τον ερμηνευτή, το άλμπουμ ή ακόμα και τον τίτλο ενός συγκεκριμένου τραγουδιού με φωνητικό έλεγχο. Στη συνέχεια, το σύστημα παρουσιάζει αμέσως την επιλογή μουσικών αρχείων που είναι αποθηκευμένα στο σκληρό δίσκο σε μία λίστα τίτλων - και από την άνοιξη του 2010, το σύστημα θα καλύπτει ακόμα και αρχεία δεδομένων σε ένα music player συνδεδεμένο στο αυτοκίνητο.

Κατά την αναζήτηση του αγαπημένου τραγουδιού του χρήστη, το σύστημα φωνητικού ελέγχου της BMW αναγνωρίζει επίσης αρκετές γλώσσες παράλληλες μεταξύ τους, εντοπίζοντας για παράδειγμα τον αγγλικό τίτλο ενός τραγουδιού ερμηνευμένο από Γερμανό καλλιτέχνη, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
wmotors.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...